A légiirányításban dolgozók érdekképviselete szúrta ki, hogy a kormány tovább szigorítaná a légiforgalmat irányító dolgozók szervezkedési és érdekérvényesítő lehetőségeit.

Teljesen ellehetetlenítik a légiirányítók sztrájkjogának érvényesítését

Fotó: pixabay.com

Székely Tamás, Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnökének vasárnapi közleménye szerint a törvényjavaslat teljesen ellehetetleníti a légiirányításban dolgozók jogát a sztrájkhoz, olyan feltételeket ír ugyanis elő, amelyeket nem lehet teljesíteni a teljes szolgáltatási kötelezettség ellátása nélkül – írja a 24.hu.

Vagyis hiába akarnak sztrájkolni a dolgozók, a biztosítandó elégséges szolgáltatás tulajdonképpen megfelelne a teljes üzemnek.

Hozzátették, hogy a szakszervezet bírósághoz és az Alkotmánybírósághoz is fordult korábban a sztrájk ellehetetlenítésével kapcsolatban, de beadványukról még nem született döntés.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy egyszeri együttes felmoindás megoldja a helyzetet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ez az észak-koreai diktatúrára hajaz! De mit is akarunk mi az orbáni diktatúrától?! Minél tovább maradnak, annál inkább combosodik a diktatúra. Ezért kell elzavarni minél előbb az oligarchikus kleptokratikus rendszert!
jesz
Légifolyosó alatt lakom, hajnalban már négyórakor kezdődik a hangzavar...kisebb megszakításokkal percenként követik egymást az óriásgépek, zömmel déli irányba húznak el..
Nem véletlenül akarja visszavásárolni az állam a Ferihegyi repteret tokkal-vonóval(a teherszállítás is félelmetes méretű)
Nos ezt a nagy forgalmat felelősséggel rendezni az égbolton, vagy a betonon, igencsak embert próbáló...főleg a profi, anyanyelvi szintű angol, amerikai nyelvtudás a megterhelő úgy, hogy néhány nem angol nyelvű pilóta angolját alig érteni..a fizetésük soknak tűnhet, ha valaki nem tudja milyen strapa, stressz ez a meló.. Egymilliótól kétmillióig keresnek nagyjából, de még így is sok pihenésre van szükségük...(tud úszni? Nem... És ha megfizetem?)

Namost e fizetés miatt talán még nem is lázadnának, inkább a körülmények...de a fizetést is keveslik egy füst alatt...
Ha valaki bevetné a (magyar)katonai légiirányítást, az sem lenne elegendő, mert ők is tanulnák eleinte a nagy forgalmat...

Ukrán, román szóba sem jöhet...

Javasolt megsasolni(lehetőleg nagyképernyőn) a "Flightradar" magyar változatát...elképesztő...
Mirabilis
És ha mégis sztrájkolnának? Mondjuk tüntetésnek mondják. De nem. Mindenkinél csak a sirám meg a sanyar . -tanár, vendéglős, stb. Szarok rátok, mert nem mertek kiállni magatokért. Így aztán megérdemlitek orbánt, ő meg jót röhög rajtatok.
namihami
Jogfosztás--Fidesz módra? Az egészségügyiekkel kezdték ...
Kérem a következőt---csak ezek nem Bubók, sokkal inkább Mekk Elekek.
ómió
És az efftársaknak nincs idejük kivárni az AB döntését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.