A légiirányításban dolgozók érdekképviselete szúrta ki, hogy a kormány tovább szigorítaná a légiforgalmat irányító dolgozók szervezkedési és érdekérvényesítő lehetőségeit.

Teljesen ellehetetlenítik a légiirányítók sztrájkjogának érvényesítését

Fotó: pixabay.com

Székely Tamás, Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnökének vasárnapi közleménye szerint a törvényjavaslat teljesen ellehetetleníti a légiirányításban dolgozók jogát a sztrájkhoz, olyan feltételeket ír ugyanis elő, amelyeket nem lehet teljesíteni a teljes szolgáltatási kötelezettség ellátása nélkül – írja a 24.hu.

Vagyis hiába akarnak sztrájkolni a dolgozók, a biztosítandó elégséges szolgáltatás tulajdonképpen megfelelne a teljes üzemnek.

Hozzátették, hogy a szakszervezet bírósághoz és az Alkotmánybírósághoz is fordult korábban a sztrájk ellehetetlenítésével kapcsolatban, de beadványukról még nem született döntés.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy egyszeri együttes felmoindás megoldja a helyzetet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Egy egyszeri együttes felmoindás megoldja a helyzetet.
Qqberci
Csak szépen, szabályosan, körültekintően, semmit nem kockáztatva... Tuti módszer...
Emmersson71
Moldova már rég leírta: Nem kell sztrájkolni, elég betartani minden előírást és szabályt betűről betűre, pontról pontra!
rokker33
Mindig mindenki sztrájkolni akar, de dolgozni egyik sem akar, akkor hogy is van ez?A bolti eladók pékek orvosok elmennének sztrájkolni az azonnali munkaszerződés felbontással járna, vagyis finoman fogalmazva kibasznák őket mint macskát szarni! Ezek meg fél milliós fizetéssel meg panaszkodni mernek!!Mondjanak fel nagy lesz a pofára esés, ha majd más országokból olcsóbban hoznak légi irányitó embereket! Román ukrán szerb stb elvállalja majd és vannak olyan jó szakemberek ,mint a magyar!!!
Eladott Ország
Ez az észak-koreai diktatúrára hajaz! De mit is akarunk mi az orbáni diktatúrától?! Minél tovább maradnak, annál inkább combosodik a diktatúra. Ezért kell elzavarni minél előbb az oligarchikus kleptokratikus rendszert!
jesz
Légifolyosó alatt lakom, hajnalban már négyórakor kezdődik a hangzavar...kisebb megszakításokkal percenként követik egymást az óriásgépek, zömmel déli irányba húznak el..
Nem véletlenül akarja visszavásárolni az állam a Ferihegyi repteret tokkal-vonóval(a teherszállítás is félelmetes méretű)
Nos ezt a nagy forgalmat felelősséggel rendezni az égbolton, vagy a betonon, igencsak embert próbáló...főleg a profi, anyanyelvi szintű angol, amerikai nyelvtudás a megterhelő úgy, hogy néhány nem angol nyelvű pilóta angolját alig érteni..a fizetésük soknak tűnhet, ha valaki nem tudja milyen strapa, stressz ez a meló.. Egymilliótól kétmillióig keresnek nagyjából, de még így is sok pihenésre van szükségük...(tud úszni? Nem... És ha megfizetem?)

Namost e fizetés miatt talán még nem is lázadnának, inkább a körülmények...de a fizetést is keveslik egy füst alatt...
Ha valaki bevetné a (magyar)katonai légiirányítást, az sem lenne elegendő, mert ők is tanulnák eleinte a nagy forgalmat...

Ukrán, román szóba sem jöhet...

Javasolt megsasolni(lehetőleg nagyképernyőn) a "Flightradar" magyar változatát...elképesztő...
namihami
Jogfosztás--Fidesz módra? Az egészségügyiekkel kezdték ...
Kérem a következőt---csak ezek nem Bubók, sokkal inkább Mekk Elekek.
ómió
És az efftársaknak nincs idejük kivárni az AB döntését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.