A pazarlás elleni törvény az Agrárminisztériumban készülhetett. A kiskereskedelmi adó 2,5 százalékról, 2,7 százalékra nő, és megjelentek a beszolgáltatási szabályok is. Hétfő reggel írtunk arról, hogy a kormány több fontos jogszabály-módosítással is szeretné nehezíteni a nagy élelmiszerláncok helyzetét. Mint a parlament honlapján látható, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már be is nyújtotta a Nagy István agrárminiszter nevével fémjelzett szabályt, ismertebb nevén a beszolgáltatási törvényt. A két leglényegesebb elem, hogy a felajánlási vagy beszolgáltatási szabályok alapján a nagy (100 milliárd forintnál nagyobb árbevételű) láncoknak (így az Aldinak, az Auchannak, a Lidlnek, a Penny Marketnek, a Sparnak és a Tescónak) fel kell ajánlani a lejárathoz közeledő élelmiszereit az államnak. Ezt 48 órával a minőségmegőrzési határidő előtt kell megtenni, emellett a nagy láncok kiskereskedelmi adójának legfelső sávjában is változik a kulcs, eddig 2,5 százalék volt az adó, ez a jövőben...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@nezelodo: Mikjor nyújtanak be padláskisöprés nevezetű törvényt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Megbízták ezt a hülyét,hogy adja be ezt az idióta tövényt,pedig biztos a bukta.
Megint a mi pénzünkből lesznek a multik kártérítve.
Pálinkás Pál
az ellenzék mikor viszi ki az embereket az utcára?...
justhpeter
Istennek legyen hála - mondaná az Istenben és Orbánban hívő polgártársam ! Végre eljutottunk az új "Rákosi-rendszerbe". Orbán cézár és imperátor, valamint a nemzeti szégyenkeresztény Semjén vezetésével nem csak visszatért a sztalinista zabrálás feelingje, hanem testet is öltött a NER után a NIR (Nemzeti Ingyenrablás Rendszere), melynek során a halódó nyugat áruházláncai az utolsó kétnapos lejárati hatáidővel rendelkező kaviárt és dom perignon pezsgőt önkéntesen és ingyenesen felajánlhatják a hazai NER vezetőinek, amit azok a munkásosztály megbízásából személyes elfogyasztás útján fognak megsemmisíteni.
RonaGyuri
@RonaGyuri: A „beszolgáltatási törvény” apropójából

a derék Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) „kitállal”

Mint ismert ártunk és qurmányunk megint sikerült törvényt rittyenteni, ami valahogy megint a nemzetközi cégek – akik mellékesen több ezer milliárdot hoztak be az országba – kárára szolgálnak.
Az egyébként csak egy trükkel – talán nem véletlen – hazai megák (pontosabban a képviseletük) odanyilatkoztak, hogy ez nem támogatás csak elismerik, hogy ők elmaradottabbak, nekik nehezebb lenne teljesíteni. Ugyanis „a hazai kereskedőcégnél nincs kiépítve hatékony vállalatirányítási rendszer”!!! Ja, hogy a multik ezeket is hoztak magukkal milliárdos értékekben és folyamatosan korszerűsítik.
A megszólalás legszebb része: „a kizárólag multicégekre kiszabott többletterhekkel - amelyekkel a kormány most már évek óta rendszeresen előáll - érdemben nem lehetséges megsegíteni a piacon egyre inkább visszaszoruló hazai láncokat. Ehhez sokkal inkább hosszú távú boltfejlesztési, hatékonyságnövelő programokra lenne szükség”!
Ne legyen kétséged Wazze: mindezen fejlesztésekhez nagyvonalú állami támogatással számolnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.