A pazarlás elleni törvény az Agrárminisztériumban készülhetett. A kiskereskedelmi adó 2,5 százalékról, 2,7 százalékra nő, és megjelentek a beszolgáltatási szabályok is. Hétfő reggel írtunk arról, hogy a kormány több fontos jogszabály-módosítással is szeretné nehezíteni a nagy élelmiszerláncok helyzetét. Mint a parlament honlapján látható, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már be is nyújtotta a Nagy István agrárminiszter nevével fémjelzett szabályt, ismertebb nevén a beszolgáltatási törvényt. A két leglényegesebb elem, hogy a felajánlási vagy beszolgáltatási szabályok alapján a nagy (100 milliárd forintnál nagyobb árbevételű) láncoknak (így az Aldinak, az Auchannak, a Lidlnek, a Penny Marketnek, a Sparnak és a Tescónak) fel kell ajánlani a lejárathoz közeledő élelmiszereit az államnak. Ezt 48 órával a minőségmegőrzési határidő előtt kell megtenni, emellett a nagy láncok kiskereskedelmi adójának legfelső sávjában is változik a kulcs, eddig 2,5 százalék volt az adó, ez a jövőben...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@nezelodo: Mikjor nyújtanak be padláskisöprés nevezetű törvényt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
1. Nincs pénz, valahonnan, valahogy be kell szedni.
2. Ekkora ökörséget régen láttam, ámbár a fijjugg nagyon kreatívak.
nezelodo
Hűha fijjuk! Elő is vettem a fater beszolgáltatási könyvét, mert azt hittem rosszul látok! Nem sikerült kevésbé rossz csengésű nevet találni ennek a Semjén zsenialitását dicsérő törvénynek?
Tuti, hogy ennek folyományaként már ma éjjel az uzsabányai munkásőrök 1959-es tsz szervezési "munkájáról" álmodok, akiket később a Győző papa edzett, nehogy elpunnyadjon a harcos igyekezetük! A jelek szerint sikerült átörökíteni illiberáliába a módszereiket!
lusta
@Horizont: 1. Mert mindenhez tök hülye.
2. Közöd?
3. Nehogy már a mezei vásárló ezzel jól járjon. Na ennek most vége.
www.parlament.hu/irom41/17882/17882.pdf
Mi van akkor, ha december 27-én, vagy 28-án jár le. Majd a boltok és a hivatalok fognak karácsonykor ezzel foglalkozni?
kereső
Miért nem azzal szórakoznak , amivel egyidősek? Na, megint az emberekkel csesznek ki,"azemberek védelmében."
lusta
@nezelodo: Mikjor nyújtanak be padláskisöprés nevezetű törvényt?
kereső
@lusta: Megy az tv. nélkül is: infláció, gyenge forint...
nezelodo
@lusta: Már azon sem lepődnék meg! Az viszont gyaníthatom, hogy minden elmegyógyászunk összepakolt és a halódó nyugatra ment dolgozni, ezek meg itt maradtak kezelőorvos nélkül. Mi lesz itt januártól ha a webgyógyszertárból sem rendelhetnek dilibogyót?
Nessy
@kereső: Minél drágább valami, ami létszükséglet, annál több ÁFA folyik be a feneketlen költségvetésbe! Kell osztogatási célra! Majd lesz egy sóhivatal, magas fizetésekért, aki "foglalkozik" a begyűjtéssel, a szétosztással, ellenőrzéssel. Aztán mire eljutna valahova, valakikhez egy központból az élelmiszer, éppen le is jár! Ennyire ostobák, ennyire nem gondolják végig ennek a gyakorlati megoldását? Nagy az Isten állatkertje!
kereső
@lusta: Most olvastam, hogy a lakáshitelek törlesztő részletei +20 ezzer forinttal is emelkedhetnek. Ez annak a következménye, hogy az MNB az infláció mérséklése érdekében megemelte az egy hetes betéti kamatokat, Ennek eredménye, hogy a BUBOR (Budapesti bankközi forint hitelek kamata) megugrott, Ez azokat érinti főleg, akik változó-a BUBOR- hoz kötött kamattal vették fel hiteleiket. Az MNB a héten ismételten emelni szándékozik az emlitett betéti kamatokat.(félreértés ne essék, ezek nem a lakossági megtakaritások kamataira vonatkozik, hanem a bankok által elhelyezett betétekre). Rontja a helyzetet továbbá a hitelmoratórium- egyrészt megnőnek a kamtterhek, másrészt nől a futamidő. Családbarát kormányunk van!!!
Nessy
@nezelodo: Majd isznak jó kis házipájinkát. naponta háromszor. étkezés előtt és után!
Nyírfa
Szarevő, pitiáner, irigy, tehetségtelen, terméketlen, impotens fideszkdnp.
Ti saját erőből még semmit nem hoztatok létre. Az Unió, a multik nélkül felfordulnátok.
Ne aggódjatok: minden meg lesz köszönve, csak nem úgy, amihez szokva vagytok.
nezelodo
@Nessy: Biztos vannak még gramoxonos hordóik a tsz-ből amibe gyűjtik a cefrét, hát egészségükre váljon a kozmás, egy tucat bipiridilium molekulával fűszerezve, a tároló edénynek és a házi főzésnek köszönhetően.
nemkati
Nem értem, ha valakinek van egy kereskedelmi vállalkozása, akkor hogy lehet, hogy az állam az áru egy részét csak úgy elveszi?
Netán mág az üzletnek kötelessége is lesz naponta egy meghatározott helyre elszállítani?
kereső
@nemkati: Mit nem értesz? Igy megy ez már régóta, a kormány. a fideSS a törvényesitett lopás nagymesterei.
kulabombaafityiszre
Megbízták ezt a hülyét,hogy adja be ezt az idióta tövényt,pedig biztos a bukta.
Megint a mi pénzünkből lesznek a multik kártérítve.
Pálinkás Pál
az ellenzék mikor viszi ki az embereket az utcára?...
justhpeter
Istennek legyen hála - mondaná az Istenben és Orbánban hívő polgártársam ! Végre eljutottunk az új "Rákosi-rendszerbe". Orbán cézár és imperátor, valamint a nemzeti szégyenkeresztény Semjén vezetésével nem csak visszatért a sztalinista zabrálás feelingje, hanem testet is öltött a NER után a NIR (Nemzeti Ingyenrablás Rendszere), melynek során a halódó nyugat áruházláncai az utolsó kétnapos lejárati hatáidővel rendelkező kaviárt és dom perignon pezsgőt önkéntesen és ingyenesen felajánlhatják a hazai NER vezetőinek, amit azok a munkásosztály megbízásából személyes elfogyasztás útján fognak megsemmisíteni.
RonaGyuri
@RonaGyuri: A „beszolgáltatási törvény” apropójából

a derék Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) „kitállal”

Mint ismert ártunk és qurmányunk megint sikerült törvényt rittyenteni, ami valahogy megint a nemzetközi cégek – akik mellékesen több ezer milliárdot hoztak be az országba – kárára szolgálnak.
Az egyébként csak egy trükkel – talán nem véletlen – hazai megák (pontosabban a képviseletük) odanyilatkoztak, hogy ez nem támogatás csak elismerik, hogy ők elmaradottabbak, nekik nehezebb lenne teljesíteni. Ugyanis „a hazai kereskedőcégnél nincs kiépítve hatékony vállalatirányítási rendszer”!!! Ja, hogy a multik ezeket is hoztak magukkal milliárdos értékekben és folyamatosan korszerűsítik.
A megszólalás legszebb része: „a kizárólag multicégekre kiszabott többletterhekkel - amelyekkel a kormány most már évek óta rendszeresen előáll - érdemben nem lehetséges megsegíteni a piacon egyre inkább visszaszoruló hazai láncokat. Ehhez sokkal inkább hosszú távú boltfejlesztési, hatékonyságnövelő programokra lenne szükség”!
Ne legyen kétséged Wazze: mindezen fejlesztésekhez nagyvonalú állami támogatással számolnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.