A 62 éves férfit két éve ítélték el Németországban. Azóta a dél-dunántúli Szigetváron bujkált. A KR NNI fejvadászai a KR speciális kommandósaival tegnap csaptak le rá.

A készenléti rendőrség fejvadászai fogták el a magát ENSZ diplomatának kiadó német férfit

Fotó: pixabay.com

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya 2021. december 16-án fogta el azt a férfit, akit a Németországban található Bad Salgaui Bíróság 2019 óta körözött különösen jelentős értékre elkövetett zsarolás, hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, rongálás és okmányhamisítás miatt – írják a rendőrség honlapján.

A magát ENSZ diplomataként kiadó U.M Sch. 2018-ban és 2019-ben követte el a bűncselekményeket, majd a német hatóságok számára 2019 óta elérhetetlenné vált, ezért 2020 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A keresett férfi azzal súlyosbította helyzetét, hogy Németországban egy rendőri igazoltatásnál úgy menekült el autójával, hogy azzal egy rendőrt is elsodort.

A KR NNI fejvadászai a német társszervtől érkezett felkérés alapján a körözött személy tartózkodási helyét 2021. december 16-án megállapították, egy összehangolt rendőri intézkedés során pedig beazonosították, majd a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának speciális bevetési egysége a keresett férfit Szigetváron elfogta.

A 62 éves U.M Sch. németországi kiadatásáról az illetékes szervek a későbbiekben döntenek.

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Biztos azt hitte, ha a macedónt megóvja a hatalom, őneki is jár a menedékjog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.