A koronavírus elleni mRNS-oltás kidolgozója a nemrég neki ítélt Bolyai-díjjal járó összeg felét ajánlotta fel az Áder János köztársasági elnök és felesége által életre hívott Regőczi István Alapítványnak, mely azokat a gyerekeket támogatja, akik a koronavírus miatt árván, vagy félárván maradtak.

Karikó Katalin kutatóbiológus 50 ezer eurót, mintegy 18 millió forintot ajánlott fel a Regőczi István Alapítványnak a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő műsor során – számolt be a hírről a hirado.hu nyomán a Blikk

50 ezer eurót ajánlott fel a magyar Covid-árváknak Karikó Katalin

Áder János köztársasági elnök átadja a Bolyai-díjat Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológusnak, biokémikusnak, a szintetikus mRNS alapú vakcinatechnológia szabadalmaztatójának a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében 2021. december 17-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

A tudós a nemrég neki ítélt Bolyai-díjjal járó összeg felét ajánlotta fel az alapítvány támogatására. 

A Regőczi Alapítvány programját olvastam el, amely ugye az árván maradt gyermekek segítésére van. A gyerekek elveszítették szüleiket Covid-fertőzés következtében és úgy gondoltam, hogy őket megsegítem ezzel az összeggel

- mondta el a köztévének Karikó Katalin, aki korábban megemlékezett azokról az egészségügyi dolgozókról is, akik naponta kockáztatják az életüket a betegek gyógyítása közben. 

A cikk szerint az adománygyűjtés híre eljutott Ferenc pápához is, aki egy Szent József szobrot ajánlott fel. A Jónak lenni jó! jótkéonysági kampányban vasárnap estig több mint 345 millió forint gyűlt össze, de az árván és félárván maradt gyerekek támogatására létrejött alapítványt az adományvonalon is lehet támogatni az ünnepek alatt. 

Az alapítvány idén májusban jött létre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczeg Anita kezdeményezésére.

Fotó: hirado.hu, blikk.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@kereső: azért van neki,mert birkák vagytok...a hiszti előtt hányan ismertétek a nevét?..
kereső
@Pálinkás Pál: Menj a jó büdös susnyásba. Nem kell ahhoz birkának lenni, ha az ember elismeri egy kutató tudós teljesitményét- ami igen komoly agymunka. Láthatóan Te és @Gazella ezt nem is ismeritek. És, ha kérhetlek most már hanyagolj- ez a durbincsi szinvonal, amit velünk szemben megengedsz magadnak.
Pálinkás Pál
@kereső: na tisztázzuk,ti kezdtétek a baszogatást...
percsi
Azokra az árva gyerekekre lennék kíváncsi, akiknek jut az összegből, 345 mill. nem kevés pénz egy-két árvagyereknek, ebből milliókat lehetne odaadni nekik, pl. bankszámlát nyitni, amit 18 éves korukban felvehetnek. Mellé normális életkörülményt teremteni.

Van olyan árva gyerek, akiknek a szülei covidban haltak meg? ilyet Magyarországon én még nem hallottam.
Origo 2021.06.06.: Covid-árvák száma több mint 800 fő. Hmm, hogyhogy nem olvastam-hallottam róla, pedig egy ilyen eset kétszer tragikusabb. Naponta fiatal, családos emberek haltak meg, naponta 2-3 árva gyermek. Dráma, a duplán tragikus eseteknek a csapból is folynia kellett volna!
Arról olvasható, hogy az utcáról besétálnak a covid osztályra, és szemük előtt halnak meg emberek (tudjuk, hogy lehetetlen covid osztályra csak úgy besétálni).
Az is megtörténhetett, hogy elkerülte a figyelmemet, aki tud ezekről a hírekről, légyszi írja meg, küldje el az elérhetőséget, köszi!
kereső
@Pálinkás Pál: De nem hozzád szóltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.