A drasztikus üzemanyagár-drágulás miatt tüntetnek az emberek napok óta Kazahsztánban, és egyelőre nem látszik a megoldás.

Az RTL Klub talált egy magyar családot, akik az ország legnagyobb városában, Almatiban élnek. Bár lakhelyük kissé odébb van a belvárostól, a tüntetők már az ő otthonukat is fenyegetik.

Többen ugyanis fosztogatásba, gyújtogatásba kezdtek.

Sebestyén Péter, a családfő az RTL Híradónak azt mondta, arra számítanak, hogy komolyabb összecsapások lesznek. A helyiektől azt kérik, húzzák le a redőnyt, és ne gyújtsanak a lakásaikban villanyt.

Napközben még viszonylagos nyugalom van az utcákon, de vásárolni, ügyet intézni így is szinte lehetetlen.

Senki nem készült fel erre a helyzetre, így élelmiszer-tartalékokat sem igazán halmoztak fel. A bankkártyás szolgáltatás is teljesen megszűnt, készpénz alig van, az automaták nem működnek – számolt be az egyre lehetetlenebb helyzetről Péter, aki feleségével és két gyerekével várja otthonában, hogy mikor tudják elhagyni az országot.

Forrás: rtlklub.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Toporzék, kipcsak külügyminiszterünk azt mondta a minap, hogy nincsenek magyarok Kazahsztánban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@rokker33: Biztos teljesen, hogy a globalofasiszta, spekuláns csürhe pénzeli és szítja a zavargásokat, támogatja a bűnözőket. A fosztogatókat, fegyvereseket, ellenszegülőket helyben agyon lőni és egy hét alatt rend lesz.
kereső
@simmering73: Már 11 az,az egy. És hány lesz még?
kissé felnőttem
@kereső: mondani ? és a valóság ? 99 x eltér ám, és itthon mennyivel lesz bármi is szebb meg jobb ?? hiszen sodródunk mi is a szegénység a benzinhiány a gázhiány parttalan lesz élelmiszer árak??? gyümölcs? ,hamarosan itt is a pénz már lassan a pengős világot villantja fel, és amikor a szél fújja majd a körúton ? 1945 ben sem volt másképp. majd 15 - 25 luxus repülő innen is elstartól azt is meg fogják valamilyen nyelven irni, idő kérdése.
rokker33
@Rizikó: pont mint a migránsok! Azokat is pénzeli valaki és káoszt akarnak Európában! A világ nagyon rossz felé halad előbb vagy utóbb kitör a háború ,akkor megint milliók fognak meghalni :( jó hogy nálunk nyugalom van! Egyenlőre...
Rizikó
@rokker33: Pontosan ezt mondom én is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.