Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a nyugdíjak ügyéről írt.

Márki-Zay: Orbánéknak csak akkor fontosak a nyugdíjasok, ha választási év következikFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter Facebook-posztban tette közzé, hogy az ellenzék milyen tervekkel készül a Fidesz fő bázisának, a nyugdíjasoknak. Az írást azzal kezdi: TISZTESSÉGES ÉVEK UTÁN TISZTESSÉGES IDŐSKOR JÁR!

Hazánkban több mint egy millió ember kap 130 ezer forint nyugdíjat, ennyiből kellene megélnie azoknak, akik tisztességgel végigdolgoztak egy életet. Orbánéknak azonban csak akkor fontosak a nyugdíjasok, ha választási év következik, pedig idős emberek sorsa nem függhet politikai ígéretektől. Mi hiszünk benne, hogy a biztonságos időskor mindenkinek jár

– írja. Hozzáteszi, hogy a kormányváltás után egy kiszámítható nyugdíjrendszert alapjai szeretnék majd létrehozni. Ebbe beletartozik, hogy megtartják és végigviszik a mostanában oly gyakran emlegetett 13. havi nyugdíj intézményét.

Átlátható rendszert hozunk létre, hogy az aktív korúak is értsék mennyi nyugdíjban részesülhetnek, és ennek fényében hozzák meg döntéseiket. Első lépésként korrigáljuk a nagyon alacsony nyugdíjakat, és teszünk róla, hogy ne legyenek ekkora különbségek a nyugdíjak és az átlagbérek közt. A nyugdíj mértékének nem csak az inflációt, de a gazdasági növekedést is követnie kell

– részletezi. „Becsületesen ledolgozott évek után senkire sem várhat kiszámíthatatlan időskor” – vallja az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
@Málna: Igazi agyhalott logika. Ő felelős, mert a fideSS kiüríti a kasszát. Gusztustalan egy féreg vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Ne erőlködj isten barma...neked a legjobb(nincs eszed nem kell gondolkodni:)
Istenakinincsen
@Gyurka80: Ezzel tisztában vagyok.Csak egy idióta áll szóba veled.Dolgozom rajta hogy ne szóljak hozzád,de elég nehéz feladat.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Becsülöm az őszinteségedet.
Németh István
@Istenakinincsen: te az elolvasottakat még érteni sem érted, nem hogy értelmezni tudd!@Pipás: te egy kukára való eset vagy, fogalmad sincs, hogy mit írtam! @Gyurka80: a hülyékkel nem kell törődni azok úgy is lekopnak! fel a fejjel!
Istenakinincsen
@Németh István: Faszságokat irkálsz,persze hogy nem értem.Tanulj meg fogalmazni értelmesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.