Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a nyugdíjak ügyéről írt.

Márki-Zay: Orbánéknak csak akkor fontosak a nyugdíjasok, ha választási év következikFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter Facebook-posztban tette közzé, hogy az ellenzék milyen tervekkel készül a Fidesz fő bázisának, a nyugdíjasoknak. Az írást azzal kezdi: TISZTESSÉGES ÉVEK UTÁN TISZTESSÉGES IDŐSKOR JÁR!

Hazánkban több mint egy millió ember kap 130 ezer forint nyugdíjat, ennyiből kellene megélnie azoknak, akik tisztességgel végigdolgoztak egy életet. Orbánéknak azonban csak akkor fontosak a nyugdíjasok, ha választási év következik, pedig idős emberek sorsa nem függhet politikai ígéretektől. Mi hiszünk benne, hogy a biztonságos időskor mindenkinek jár

– írja. Hozzáteszi, hogy a kormányváltás után egy kiszámítható nyugdíjrendszert alapjai szeretnék majd létrehozni. Ebbe beletartozik, hogy megtartják és végigviszik a mostanában oly gyakran emlegetett 13. havi nyugdíj intézményét.

Átlátható rendszert hozunk létre, hogy az aktív korúak is értsék mennyi nyugdíjban részesülhetnek, és ennek fényében hozzák meg döntéseiket. Első lépésként korrigáljuk a nagyon alacsony nyugdíjakat, és teszünk róla, hogy ne legyenek ekkora különbségek a nyugdíjak és az átlagbérek közt. A nyugdíj mértékének nem csak az inflációt, de a gazdasági növekedést is követnie kell

– részletezi. „Becsületesen ledolgozott évek után senkire sem várhat kiszámíthatatlan időskor” – vallja az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
@Málna: Igazi agyhalott logika. Ő felelős, mert a fideSS kiüríti a kasszát. Gusztustalan egy féreg vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
..."Első lépésként korrigáljuk a nagyon alacsony nyugdíjakat, és teszünk róla, hogy ne legyenek ekkora különbségek a nyugdíjak és az átlagbérek közt"...

Ez első olvasatra jól hangzik, máris van egymillió szavazója...
...oszt hogy is valósítja ezt meg?

...most szólok, hogy sehogy
tothjani
Az Orbán rezsimnek a melós is csak akkor fontos, mert tavaly a 4,4%-os béremelést csak februárban fogadták el, most a 20%-ot már novemberben.
Vagy esetleg ennyire pörög a gazdaság hogy tavaly az sok volt, ez meg most kevés, mert akkor adjanak kicsit többet, és akkor is 30 év után érjük utol Ausztriát. (már aki még meglesz 30 év múlva)
tothjani
@jesz: Mondjuk éppen írják hogy KATA-s vállalkozok ha mostanában nyugdíjba mennek akkor 40 ezret fognak kapni, azért azon volna mit korrigálni hiszen alapvető élelmiszerre sem elég.
Bár az is tény hogy egyre szaporodnak az idős kukások.
Németh István
Neked mocskos szemétláda meg semmikor sem, mi több a halálukat kívánod te moslék szarjankó!
A kormány pedig folyamatosan egyre többet bizonyít a nyugdíjasoknak is, az átlagos polgároknak is! Hatványozottan jobb az életkörülménye a polgároknak mint 2010-ig volt a hazudós tolvaj rezsim alatt!
te undorító állat mikor tűnsz el ? olyan sok kiváló és neked való helyt tudnánk javasolni!
Pipás
@jesz: Te aztán tudod. :D Biztos fideSS tag vagy.
ómió
Neked, viszont, Maki efftárs, minden helyzetben kíváló zsebes-prédák lehetnének!
kereső
@tothjani: 12:33 A KATAS vállalkozó remélhetőleg tisztában van vele, hogy a havi 50 ezer Ft tételes adóval mire számithat. És öngondoskodik a megszerzett bevételéből. 12 millió forint bevételig ugyanis csak ennyi a fizetendő adója, járuléka.És, ha észnél volt, akkor még alanyi adómentesnek is bejelentkezett , hogy nem legyen ÁFA fizetési kötelezettsége. Évi 600 ezer Ft-ot fizet , és ha ki tudja használni a max. bevételi értékhatárt, akkor mennyi is marad neki tisztán, adózottan?
Málna
Megy az ígérgetés, persze konkrétumok nélkül. És mégis miből fog korrigálni, ha a Fidesz szerintük kifosztva adja át az államkasszát?
134.bátor
130 ezer egmilliónak. Ès 130 ezer alattiak vajon hányan vannak? Sac kb 5-600 ezren.
Nessy
Sajnos igaza van MZP-nek. Választás? Utalvány! Rezeg a léc? 13. havi. Miután 10 évig nem jutott eszébe visszaadni 13. havit, az ígért 14. havi meg a Holdban, maginflációs inflációs nyugdíj emelés éveken át, ami jóval alacsonyabb a tényleges inflációnál, miért is kellene kezet csókolni? Elég szomorú egy kormányra nézve, ha sok nyugdíjasnak 10000 forint nagy segítség volt! Akkor, amikor naponta olvastuk, hallottuk, hogy még a nyugati államoknál is sikeresebbek vagyunk!
Csizmás Kond
Szerintem is elég ha minden négy évben emelik valamit a nyugdíjat...Marci ismét melléfogott.
Pipás
@Málna: Igazi agyhalott logika. Ő felelős, mert a fideSS kiüríti a kasszát. Gusztustalan egy féreg vagy.
Gyurka80
@Nessy: Csődbevitt ország nem tudja visszaadni egy darabig a 13. havi nyugdíjadat, ilyen egyszerű.Az kellet volna, hogy böszmeferi ne kapja meg az IMF hitelt azonnal, akkor neked kimaradt volna 1-2 havi nyugdíj lásd ukrajnát.
Gyurka80
Zajospeti a múltkor mást mondtál, mikor mondasz igazat, az látszik, hogy soha!
Málna
@Pipás: Igazi agyhalott vagy, ha szerinted ezt mondtam...
kissé felnőttem
@tothjani: igéret volt mindig és mi lett belőle 12 évig? IGÉRET most fosson mert kimarad és marad neki is hely Vác Szeged Sopron soroljam? régi létesitményeit?
Macskaszem
@Gyurka80: De stadionokat, megt templomokat azért tudott építeni határon innen és túl, még a halál f@szán is. Ha nem lesz gátlástalan lopkodás, mindenre lesz pénz.
Macskaszem
Azért orbánnak akkor is fontosak voltak a nyugdíjasok, mikor hatástalan, ám tízszeres árú kínai vakcinát szúratott nekik, amin ő viszont gennyesre kereste magát.
Németh István
@Pipás: @Macskaszem: @kissé felnőttem: Az helyett, hogy a mai, 12 év óta meglévő valós tényeket vennétek elő és szembesítenétek a 2010 előtti időszakkal egymást mocskoljátok, többek közt engem is! Erre a mocskolási folyamatra mást nem is lehet tenni, mint vissza-mocskolni! AZTÁN tudjátok ennek mi az eredménye?? a valós témáról szó sem esik már > csak és kizárólag a mocsokszórás meríti ki az agyatokat! No ezért vagytok primkó állatok!
Gyurka80
@Macskaszem: A stadion dumátok uncsi, mert van ahol városi egyetlen sportcsarnok épült többféle funcikóval az kellett! Azon elgondolkodhatnátok ha ellopják a pénzt akkor miből építenek?!
Pipás
@Németh István: Valós tények? Te tényleg ilyen gyenge elméjű vagy, vagy nem Magyarországon élsz?
amaramaistanna
A cikk nem említi, de visszatér az MZP kormány a svájci indexálásra a nyugdíjak értékkövetését illetően. Ha nyerünk, akkor az EU a visszatartott támogatásokat is kifizeti Magyarországnak. Ez az utolsó esélyünk, mert megyünk a lecsóba és megismerhetjük mi is, azt, hogy milyen is volt a Rákosi-rendszer...bár néhány dolog már érezhető, de most Rákosi kampányszlogenjét is átvették Orbánék: Magyarország előre megy nem hátra és hozzáillesztettek egy giccses műdalt ... Nekem, sokunknak más a szlogenünk: Legyen Magyarország mindannyiunké!
tudode
Bezzeg a Gyurcsány!
.
Na nem a ciklus végén, mézesmadzagként, hanem
.
----- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
----------------
.
Személy szerint 10% nyugdíjemelésben részesültem akkor, amkor az én korosztályomra került a sor, amelyre 2010 óta nem volt példa!
.
Sőt a III. csoportos rokkant nyugdíjasokat un. komplex fellvizsgálatkor vagy kivágták mint a macxskát, vagy adható rokkant ellátássá minősítették a fideSS alapítók selejtjei, ami nem semmi, a 2018-ban az un. alkotmánybíróság határozatát a mai napig nem hajtották végre a népesség egyik legkiszolgáltatottjai javára..
-----
.
---- Kompenzálja az Orbán-kormány a rokkantakat az elvett nyugdíjukért
nepszava.hu/3115075_kompenzalja-az-orban-kormany-a-rokkantakat-az-elvett-nyugdijukert
.
(...) ""Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerda éjjel törvényjavaslatot nyújtott be a megváltozott munkaképességűek ellátásának módosításáról. Ennek alapján a kormány kárpótolná a rokkantnyugdíjasokat. Nem siették el az intézkedést, hiszen az Alkotmánybíróság 2018 novemberében mondta ki, hogy az Országgyűlés elmulasztotta jogalkotói feladatát az ügyben. Van azonban itt más érdekesség is.""" (...)
----------------
.
No komment, mert ha lenne véleményem, az nyomdafestéket nem tűrő lenne!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Te idióta vagy.Hány hónap van egy évben 13?A 13.havi nyugdij egy etetés,marhaság.Minden létező hónapban annyi nyugdijat kellene kapniuk amiből meg tudnak élni.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Akkor sok idióta van ebben az országban, mert mindenki 13. havi nyugdíjat akart!
Gyurka80
@Istenakinincsen: És csak te nem vagy idióta hahaha.
Pipás
@Gyurka80: De ekkora idióta, csak te lehetsz. :D
Lepényleső
Mondható,hogy a megállapítása helytálló,- hiszen szavazáskor sem ők,sem senki más nem számít,- ó,
csak egyedül a programozó,a többi mind csak a kacsaszó?
Németh István
@sgl: @Pipás: Mint kellemes szókinccsel összeveszésben lévők! Meg persze a többi is > akik nem tudnak különbséget tenni a 2010 előtti a szétlopott, csődbe vitt ország lerongyolt polgárainak helyzete és a 2010-től folyamatosan megindult nagyon sok igen pozitív váltózások közt! Egy vert helyzetből induló kormánynak a szart kellett elpucolnia ami jellegében megváltóztatta a tervezett tevékenység irányát >> miközben a teljesen világos, hogy a nemzet helyzetét javító intézkedésekkel szemben > a belső ellenzéki ellenség folyamatosan gátolja a kormányt, miközben Brüsszelbe szaladgál hazugságokkal és hazaárulók módján nyilvánulnak meg! Erre a folyamatra nincs mentség > a moslék balliberális nemzet-ellenségeket a társada-lomnak KI KELL KÖZÖSÍTENIE! Ha valakinek más a véleménye legyen! DE ne az anyázással próbáljon nyomatékot adni annak! Ezt minden ocsmány szarjankó baromnak, hülyének fel kéne fognia!!!
Gyurka80
@Pipás: Azért a profi idiótaságban te vagy.
Gyurka80
@sgl: Sok hülyeséget írsz! De az ellenzéknek maszopnak 2010 után qss a nevük, mert csődbevitték az országot.
Gyurka80
@Németh István: Tökéletesen igaz amit írtál! Ellenzékből , ahogy kommunistából nekünk sajnos az hazaáruló, korrupt alja jutott.Sokkal előbbre tartanánk, ha nem lennének!
kereső
@jesz: Pl. úgy, hogy visszahozzák a járulékplafont, differenciált- felzárkóztató nyugdij korrekciót hajtanak végre, és ami talán a legfontosabb- valódi nyugdijalap/eü alap létrehozása- nem adó a járulék!!. Felosztó-kirovó rendszer van, mégsem lehet tudni, hogy mennyi járulék folyik be a különböző alapokba. A munkáltatói hozzájárulás- szochó adó jellegének megváltoztatása- a társadalombiztositás visszaállitása, mint a társadalmi szolidaritás eleme.De, az alap a tiszta -és követhető viszonyok megteremtése.
Németh István
@kereső: Egyetértéssel vagyok - a jogi diplomamunkám pont a nyugdíj és az eü járulékok rendszeréről szólt amit kiválóra minősítettek. Nem kisebb személyek mint alkotmányjogászok, stb. Sajnos rossz időben keletkezett, mert a kommunista irányzat lesöpörte az asztalról!, De ez a múlt! - A jelenlegi kormány mellet szól az igyekezet, hogy egy szétlopott, tönkretett eladósított országot hogyan is hozzanak helyre! Ez komoly feladat, amikor alapjaiban az államigazgatási rendszert is módosítani kell, az alaptörvény kezdeti hibái a folyamat során tűntek ki! Mindent egyszerre megváltóztatni nem lehet, KÉPTELENSÉG! A lényeg amit tapasztalhatunk, hogy elmozdult az ország az ellehetetlenülés állapotából MÉGPEDIG kedvező irányba! Sajnos nem olyan ellenzékkel van a nemzet megáldva, mint amilyenre szüksége lenne! Sajnos a jó irányú kormány-intézkedéseket is kontrázzák támadják, nem hogy segítenék a kivitelezés sikerét, akár pontosításokkal ésszerű javaslatokkal - amire szükség is lenne! > kifejezetten támadják, hazugságokkal; hazaárulást megvalósítva gátolják a munkáját. Ez a világon sehol nem működik, és nem is működhet ilyen aljas körülmények és meg kell, hogy mondjam a szükséges következmények nélkül! Csak egy-két piti példát> a libások ügye, a valutahitelek erőteljes bedumálása és terjesztése, a nép a polgárok kiszolgáltatása a bankoknak,a vörös iszap ügy, a Szécsényi-híd sorsa, az Üllői-úti felüljáró, a közlekedési ellehetetlenülés, a városháza ügye Budapesten, stb, stb. A kórházak ellehetetlenítési, eladási szándékáról ne is beszéljünk! Hiszem, hogy megértitek és egyet is értetek, hogy összehasonlíthatatlanul más a helyzet ma, reményeket keltőbb, és a bizalomra érdemes! Egy a kormány munkáját segítő légkörben ez sokkal eredményesebb lehetne! Ehhez kell egy komoly tisztességes ellenzék -amely nem az önös hatalmi érdekeket hajkurássza és nem az Eu aljas törekvéseinek szó szólója!
Istenakinincsen
@Németh István: Szart se ér a diplomád ha ilyen hülye vagy!A fél életedet iskolában töltötted azért,hogy ne is lásd a valóságot?Hol élsz te birka?
Istenakinincsen
@Gyurka80: Ne erőlködj isten barma...neked a legjobb(nincs eszed nem kell gondolkodni:)
Istenakinincsen
@Gyurka80: Ezzel tisztában vagyok.Csak egy idióta áll szóba veled.Dolgozom rajta hogy ne szóljak hozzád,de elég nehéz feladat.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Becsülöm az őszinteségedet.
Németh István
@Istenakinincsen: te az elolvasottakat még érteni sem érted, nem hogy értelmezni tudd!@Pipás: te egy kukára való eset vagy, fogalmad sincs, hogy mit írtam! @Gyurka80: a hülyékkel nem kell törődni azok úgy is lekopnak! fel a fejjel!
Istenakinincsen
@Németh István: Faszságokat irkálsz,persze hogy nem értem.Tanulj meg fogalmazni értelmesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.