A Fidesz új jelölttel próbálja visszahódítani a csúnyán elbukott Dunaújvárost.

A Fidesz-KDNP a dunaújvárosi kórház főigazgatóját, dr. Mészáros Lajost szeretné indítani Fejér megye 4-es számú választókerületében – értesült az Alfahír. A jelöltés tényét Mészáros meg is erősítette a lapnak, valamint részletesen meg is indokolta a döntést, a nyilatkozatot azonban a megjelenés előtt letiltotta.

Dunaújváros és térsége nehéz terep a kormánypártok számára, a lakossága az elmúlt években többször is nyilvánvalóvá tette, hogy nem igazán támogatja a Fidesz-KDNP politikáját, ezért a kormánypártoknak hosszabb ideje problémát jelentett a megfelelő jelölt megtalálása. Legutóbb a 2020. februári időközi országgyűlési választáson kellett megküzdeni a HR-gondokkal. Akkor is hosszú titkolózás után, alig egy hónappal a választás előtt sikerült megnyerni a kormánypárti támogatással győző, de hivatalosan független iváncsai polgármestert a feladatnak. Molnár Tibornak azonban nem sikerült hoznia a körzetet.

Az időközi országgyűlési képviselő-választást az összellenzéki támogatású, jobbikos Kálló Gergely nyerte messze több 50 százalékos támogatottsággal.

A mostani, április 3-i választás összellenzéki jelöltje ismét Kálló Gergely lesz, a kormánypártok azonban eddig halogatták az újabb ellenfél nevének bejelentését.

Az Alfahír szerint a Fidesz a tudományos és kulturális élet számos, kiemelkedő alakját igyekezett maga mögé állítani, eddig sikertelenül. Végül a Szent Pantaleon kórház főigazgatója hajlandóságot mutatott arra, hogy elvállalja az indulást.

Mészáros Lajos 2020-ban azzal hívta fel magára a sajtó figyelmét, hogy nyilvánosságra került egy belső levele, melyben azt kérte az intézmény főorvosaitól és főnővéreitől, beszéljenek azokkal a munkatársakkal, akik az egészségügyi jogállásról szóló törvény ellen „Free EÜ” feliratú, facebookos profilképet raktak ki. A főigazgató akkor azt állította: azért szólta meg kritikus munkatársait, mert szerinte a terület átpolitizálása méltatlan magatartás a dolgozók részéről.

Forrás: Alfahír, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@verőce21: nemzet érdekét képviselnék? Azok akik magyar adófizetők pénzén építenének kínai hitelből a kínai kommunista pártnak fizetős elitegyetemet a világ gazdag gyerkőceinek úgy hogy a területet a magyar diákoknak szánt kollégiumoktól vennék el? Hát ti nem vagytok százasok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: ez az idióták leg olcsóbb védekezése,hogy másokat butáznak, hülyéznek,parasztoznak! :) mesélj még farkasom...
verőce21
@csak húgy...: (13:21) "leg olcsóbb" védekezés a támadás - te buta paraszt?!
sgl
Doktor geczifióka úgy politizál, hogy másoknak szól, ne politizáljanak.
csak úgy....
@verőce21: próbáltam szótagolva ,hogy számodra érthetöbb legyek,te gondolkodásra képtelen írástudó! :) - frankón lecsúszott veled a családotok,farkasom..
human
@verőce21: írod:
" Akkor most "a magyar adófizetők pénzéből", vagy "kínai hitelből" épülne a campus?
Mert nem mindegy...mit zagyválsz...!"

Te tényleg ennyire buta vagy?
Egyrészt közvetlenül fizetünk önerőt bele valamint kölcsönt veszünk fel amit visszafizetünk kamattal együtt. Mindezt közpénzből! Vagy azt hitted majd Orbán fizeti a 700 ezer forintos megtakarításából?
verőce21
@human: Az önerőnk a telek, a hitelt pedig halasztva, a tandíjakból fizetik...

A hitel lejárata után, pedig egy pénztermelő gép!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.