Falus András szerint harmadik oltás nélkül nincs igazi, tartós immunválasz, de az utána eltelt 4-5 hónap alatt is kopik az immunmemória, különösen az időseknél, krónikus betegeknél, ezért nekik szükségük van negyedik oltásra is.

Gyengébb tüneteket produkál, de az omikron-fertőzés így is óriási kockázat

Fotó: pixabay.com

A szakember az ATV Start című műsorában azt mondta: a koronavírus-járvány egy olyan helyzet, amellyel még nem találkozott a szakma – írja az atv.hu.

Ez a vírus nagyon gyorsan terjed, egyre gyorsabban, az omikron például már egy-másfél nap alatt duplázódik, ráadásul gyorsan is mutálódik, alkalmazkodik. Mint fogalmazott, megérti a közvéleményt, hogy sokaknak már unalmasak a váltakozó nyilatkozatok ezzel kapcsolatban.

Korábban Rusvai Miklós virológus arról beszélt, hogy már megkapta a védőoltást, ezért átesne a betegségen, mert szerinte az úgy jelentős védelmet adna neki. Falus András ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: nagyon tiszteli Rusvai Miklós tudását, de ebben nem ért vele teljesen egyet, a fertőzés ugyanis óriási kockázat.

Lehet, hogy az omikron gyengébb tüneteket produkál, de nagyon gyorsan terjed, és még mindig életveszélyes lehet olyanok számára, akik nincsenek beoltva. Az oltás jelentősebb védelmet ad, mint a fertőzés – jelentette ki az immunológus.

Forrás: atv.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hazug tahó mind..őrület végén lecsukni mindet...
division
Jelenleg a 3 oltás jelenti a legbiztosabb védelmet, minden mással várni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.