Hack Péter szerint a hatályos jogszabályok alapján egy mentelmi joggal rendelkezőt is meg lehet figyelni leplezett eszközökkel.

Hack Péter szerint Völner Pált törvényesen figyelték meg

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az ELTE Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára a Népszavában reagált arra, hogy Völner Pál ügyvédje szerdán közölte, törvénytelen volt a politikus elleni titkos információgyűjtés, mielőtt felfüggesztették mentelmi jogát. Ezek szerint 

a mentelmi joggal rendelkezők nem állnak a törvények felett.

Mentelmi joggal rendelkezőknél a gyanúsítás, a kényszerintézkedés és a vádemelés tekintetében szükséges a védettség felfüggesztése, de lehet titkos megfigyelést folytatni, telefont lehallgatni, iratokat bekérni, tanúkat meghallgatni, ez nem befolyásolja a munkájában, amire a mentelmi jog vonatkozik – emlékeztetett  Hack, aki nem látta a nyomozati anyagokat, csak a sajtóban megjelent információk alapján mondott véleményt. 

Az egyetemi tanár kitért arra is, ha ilyen eszközöket alkalmaznak egy parlamenti képviselővel szemben, arról előzetesen értesíteni kell az Országgyűlés elnökét, a nemzetbiztonsági bizottság elnökét.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hatátalan a pofátlanság...az nem számít hogy ez a gazember nem nyolcvanmilliót, de annak a többszörösét követelte a végrehajtóktól, csak az, hogy nem volt engedély amlehallgatására?...baszki, ez minden pofátlanság teteje...

Még megérjük, hogy ez a szarházi kibújik a bilincs alól, mert jogtalanul figyelték meg, hogy lop...
Néro
Rosszul tudod Péter ! Minden Fitymát törvénytelenül figyelnek meg. A szárnyas lovuk meg törvényes Völner által.
Szemét alja emberek ezek meg az is aki támogatja őket.
Sámannus
Szépen alakulnak a dolgok választáskor már derékig fog érni a feka. úgy megindult a rothadása ennek a rendszernek, hogy napok alatt mindenki szégyellni fogja, hogy erre a retek bandára szavazott.
ómió
De hiszen "liberális törvénytelen" nem is létezik!
magyar1
Bizony hogy minden politikai és nem politikai vezetőt törvényesen figyelnek meg, hiszen egy ország sorsáról döntenek. Nehogy már még ezt is javára fordítsák, ha nem figyelik meg meddig mehettek volna el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.