Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját.

Megvétózza Ferencváros polgármestere, hogy a képviselők durván megemeljék a saját képviselői illetményüket

Fotó: Facebook

Mint Baranyi Krisztina független polgármester írja, közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni.

A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer forint helyett 520 ezer járna.

Mindez Ferencváros Önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente

- jegyzi meg a városvezető.

Megjegyzi:

Többet, mint amennyit idén járda- és útfelújításra tudunk fordítani.

A képviselői feladatok ellátása komoly felelősséggel jár együtt.

Tény, hogy a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség.

A rohamosan növekvő infláció is indokolhat emelést.

Ez azonban nem jelenthet ilyen gátlástalan lépést.

A képviselők előterjesztése alapján ők maguk a teljes főállásért, napi nyolc órás munkáért járó átlagos magyar bérnél 70 százalékkal többet kapnának.

Jóval több, mint másfélszeresét vinnék haza annak, mint amennyit a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak elnökei.

Ezért a javaslatot nem támogatom, megszavazni nem fogom. Ha a testület megszavazza, akkor polgármesteri vétóval élek

- írta a polgármester.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a Demokraták Frakciója reagált a hírre. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Torzsa Sándor frakcióvezető nyilatkozatát.

Teljesen megdöbbenéssel ért minket polgármester asszony ma reggeli posztja, hiszen tegnap a képviselők arról tájékoztatták illetékes kollégáján keresztül, hogy egy sokkal szerényebb mértékű díjemelést tudnak elképzelni.

A képviselői tiszteletdíjak Ferencvárosban 8 éve nem emelkedett, egy képviselő bruttó 130 ezer forintot keres a képviselői munkájáért, ez emelkedett volna meg 260 ezer forintra, azaz garantált bérminimumnak az összegére.

A képviselők vállalhatnak többlet munkákat, lehetnek bizottsági tagok, bizottsági elnökök vagy tanácsnokok. Polgármester asszony amiről ír, annyit csak a legtöbb munkát vállaló képviselők kereshettek volna, de azt sem támogatjuk.

Amit mi tudunk támogatni, hogy egy képviselő a magyarországi átlag keresetnek megfelelő összeget keressen, de nekünk ferencvárosi képviselőknek nem ez a legfontosabb kérdés, hogy mennyit keresünk. Így nem kizárható egyáltalán nem lesz ilyen javaslat.

Viszont, ami van hogy polgármester asszony tegnap éjjel a megdöbbenésünkre kiküldött egy javaslatot, amiben 1,1 millió forintra emelné az alpolgármesternek az illetményét. Lehet, hogy erről szerette volna elterelni polgármester asszony a figyelmet a ma reggeli posztjával.

Címlapkép: Facebook

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@csak úgy...: Elég baj ez neki. Anyja zsidó, apja cigány, ő meg szkínhed.
csak úgy....
@simmering73: rossebet! tibink ,csak egy szeretetre éhes ütödött találtgyerek. :)
Lepényleső
Ez mind a Deákné vászna,- akkor teljes selejtezés se legyen kizárva?
CsipkeRózsa
Baranyi Krisztina az egyik legigazságosabb, legbecsületesebb polgármester, és nem szépségversenyen vagyunk.

A nagy mértékű fizetésemelés nem lopás, hiszen papíron nyoma lenne. Aki lopásnak gondolja, talán tudja, hogy a lopás nem egy hivatalos eljárás.
KisTehen
olyan szép látni ezt a felsorolást ebben a szövegkörnyezetben

„Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját

Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni."

az 5 párt a 6-ból :DD
KisTehen
gondolom az LMP csak azért maradt ki, mert ferencvárosban nincs képviselőjük

:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.