Tóta W. Árpád publicista nem tartja szürreálisnak, hogy az összefogásban a Demokratikus Koalíció és a Jobbik egymás mellé állt – derült ki a hvg.hu közéleti podcastjának, a SzavazóFülkének a legújabb adásából.

Tóta W. Árpád a Gyurcsány-Jobbik összefogásról: "Autoriter rendszerekben nem szürreális, hogy az utcán vállt vállnak vetve a kommunista meg a fasiszta együtt dobálja a kockakövet”

Fotó: MTI/Mónus Márton

A kritikus a műsorban elmondta,

nem újdonság, hogy két nagy politikai tömb áll szemben egymással az április 3-i választáson, sokkal inkább az az szürreális, hogy “tíz év kellett az ellenzék pártjainak, hogy leessen nekik”, összefogásra kényszeríti őket a választási rendszer.

Szerinte ezt a szavazók előbb ismerték fel, a pártok voltak az utolsók.

Tóta W. Árpád ugyanakkor azt sem tartja szürreálisnak, hogy az összefogásban a Demokratikus Koalíció és a Jobbik egymás mellé állt, mert

autoriter rendszerekben, amikor azok elkezdenek fáradni, jellemzően ez lesz a helyzet. Ez volt Ukrajnában is. Ahol van egy erős vezető, akiből mindenkinek elege van, és akkor az utcán vállt vállnak vetve a kommunista meg a fasiszta együtt dobálja a kockakövet”.

A műsorban szó volt arról is, hogy a kispártok, a Kétfarkú Kutyák, a Mi Hazánk és Gattyán György legnagyobb vállalkozása vajon bejutnak-e a Parlamentbe.

Tóta W. Árpád szerint a Mi Hazánk egy Fidesz-fiókvállalat, és a Fidesz segíti őket pénzzel és médiamegjelenéssel is, cserébe ők nem nagyon szidják a kormánypártot. Gyakorlatilag csak a zsidózás különbözteti meg őket a Fidesztől. 

A podcastot ITT hallgathatja meg.

Cikkünk véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a Propeller.hu szerkesztőségének és munkatársainak az álláspontját.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Emmersson71: Azért még mindig ti viszitek a pálmát ;)
Emmersson71
@KisTehen: Senki sem lövetett HAZÁNKBAN a csürhe közé! Kazahsztánban igen, ott a tüntetők közt már halottak is vannak! Orbán vezéred pedig ezt lájkolja :(
Emmersson71
@KisTehen: Megrendelt provokáció! Kubatov fociszurkolói.
simmering73
Szépen megfogalmazta a fideszről. Hisz nácik és kommunisták gyülevész bandája.
Sámannus
@KisTehen: ÍÍÍÍÍÍGen csak a Lövetőt védik Kazahsztánban a szarosok.
ómió
A nyilas meg a bolsi "egytövűsége" meg pláne nem szürreális: maga a honi valóság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.