Ugyanakkor azt elismerték, hogy Schadl megkereste mind az OBH, mind pedig a Fővárosi Törvényszék elnökét.

Még pénteken cikkezett arról a 444, hogy a Schadl György, a magyar bírósági végrehajtók elnöke igyekezett egy végrehajtót kiszorítani a pályáról, és ennek kapcsán nézeteltérése akadt egy bíróval is, akit pedig a legfelsőbb helyeken igyekezett kirúgatni. 

Völner-Schadl-ügy: megszólalt az OBH, szerintük valótlan, hogy a végrehajtók főnöke ki akart rúgatni egy bírót

Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Balatonfüredi Törvénykezési Hely működésének megkezdődése alkalmából az intézmény tárgyalótermében tartott sajtótájékoztatón 2021. január 5-én. Az ország első törvénykezési helye január 1-jén kezdte meg működését a Veszprémi Járásbíróság szervezeti egységeként.

Fotó, címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

A 444 vasárnapi cikke szerint az erről szóló írásuk megjelenése előtt megkeresték Senyei Györgyöt, az OBH elnökét, aki akkor annyit közölt velük, hogy 2021-ben párszor beszélt telefonon Schadl Györggyel, de a beszélgetésekben semmi jogellenes dolog nem hangzott el. 

A cikk pénteki megjelenése után az Országos Bírói Hivatal (OBH) az üggyel kapcsolatban szombaton adott ki egy közleményt, amelyben azt elismerték, hogy Schadl megkereste Senyeit és kifogást emelt „egy pesti központi kerületi bírósági csoportvezető eljárásával” kapcsolatban. Azt is elismerték a közleményben, hogy az OBH elnöke összekötötte Schadlt a Fővárosi Törvényszék elnökável, Tatár-Kis Péterrel. 

„A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar – mint országos hatáskörű szerv – elnöke 2021. év első felében megkereste az Országos Bírósági Hivatal elnökét, hogy egy pesti központi kerületi bírósági csoportvezető eljárásával kapcsolatos kifogást jelezzen. Figyelemmel arra, hogy az MBVK elnöke által előadottak kivizsgálása a Fővárosi Törvényszék elnökének hatásköre, az OBH elnöke felhívta az MBVK elnökének figyelmét arra, hogy az ezzel kapcsolatos panasz a Fővárosi Törvényszék elnökénél terjeszthető elő és erre tekintettel a közvetlen kapcsolatfelvétel lehetőségét biztosította”

- olvasható az OBH közleményében.

Arról a nyomozati anyagokban szereplő állításról, miszerint Schadl megpróbált kirúgatni egy bírót, arról a közleményben az OBH azt írja, "valótlan a sajtóban megjelent valamennyi olyan állítás, amely arra utal, hogy az MBVK elnöke az OBH elnöke irányába egy bíró »kirúgásának« igényét fogalmazta volna meg".

A közleményben arra is kitértek, hogy a Schadl György által jelzett panaszt kivizsgálták, de az eredményről csak az érintetteknek adnak ki információt. A közlemény azzal zárul, hogy "az OBH elnöke a szükséges jogi és igazgatási lépésekről intézkedik".

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Szóval elismertèk,hogy megkereste a kèt elnököt.
Innen kezdve,nincs miről beszèlni,ill hazudni
jesz
hát persze...ennek már akkora volt az arca, hogy meg akarta mutatni egy bírót is lenyom..
Napersze most az OBH védi a védhetetlent...ez van kiadva..

tagadni...tagadni...tagadni...
134.bátor
Szóval elismertèk,hogy megkereste a kèt elnököt.
Innen kezdve,nincs miről beszèlni,ill hazudni
justhpeter
@134.bátor: Kb ennyit ér az egész kormányzati brancs, de három fingnál biztosan nem többet.
Lepényleső
...ellenben az valós,- hogy gólya hozza a kisbabát,- a kávéért pedig meg kell fejni a fekete bikát?
ómió
Szóval, ezt se sikerült ráhazudni, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.