A fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek tiltakoznak Márki-Zay Péter vasárnapi "elfogadhatatlan" kijelentése kapcsán – tudatta a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége hétfőn.

Nekimentek Márki-Zay Péternek a fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek

Az autisták, mozgáskorlátozottak, siketek, nagyothallók, siketvakok, pszichoszociális értelmi fogyatékossággal élő személyeket tömörítő szervezeteink hosszú ideje küzdenek azért, hogy a közbeszédből végleg eltűnjenek a pejoratív, mindnyájuk számára sértő kifejezések – hangsúlyozták a közleményben.

Hozzátették, hogy a "fogyatékos" szó olyan szövegkörnyezetbe helyezve, ahol más személy felé – legyen az ép vagy fogyatékossággal élő – negatív jelzésként használja valaki, kifejezetten sértő.

"Fontosnak tartjuk, hogy a közszereplők példát mutassanak a társadalom felé és tevékenységük során fel se merüljön, hogy bárkit ilyen jelzővel pejoratív módon illessenek. A zéró toleranciát várjuk el, az ilyen tett nem relativizálható, nem lehet pusztán nyelvbotlásként, elhamarkodott kijelentésként kezelni"

- emelték ki, leszögezve: a sértő jelzők használatának nincs helye a közbeszédben!

A közleményben felszólítottak minden közszereplőt, politikust és véleményformálót, hogy mindig tartózkodjanak az ilyen kijelentésektől, pártállástól függetlenül.

Az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Siketvakok Országos Egyesülete felszólította Márki-Zay Pétert, hogy haladéktalanul kérjen nyilvánosan bocsánatot az általa megsértett közösségtől, a fogyatékossággal élő emberektől.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Hát Peti, megint te voltál a fogyatékos!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@Mirabilis: Gazdája az olyanoknak van, mint te is. Mennyit igértek a magyarok vagyonából, ha elárulod őket?
Látom, szorgalmasan dolgozol.
Mirabilis
@Rizikó: ma 18:08 Gazda?4
12A rendőrségi iratokban néhányszor előkerül, hogy korrupció miatt előzetesben levő Schadl György, végrehajtói kamarai elnök a lehallgatott telefonbeszélgetésekben rendszeresen szót ejt egy titokzatos személyről, akit "gazdámként" említ és akivel külföldön találkozgatott, ám az iratokból nem derül ki, ki lehet a rejtélyes figura.
Te vagy? Tudod csak fideszesenek van gazdája, neked orbán a legfelső
Rizikó
@Mirabilis: A globalofasiszta zsidó országrontók pénzén politikàt csinálni, meg azt támogatni, hazaárulás!
Mirabilis
@Rizikó: ma 05:57 a zagyvaságodat nem is értem. orbán a hazaárulás, meg te
Rockxy
ha nekimentek a zajnak, az nagyszabású karambolt jelent.
de valószinű, hogy ilyen vólt a szabásminta.
nagy vólt.
Rizikó
@Mirabilis: Kedves! Csádtagjaiddal ebben a stílusban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.