A bíróság elsőfokú határozata megszületett ugyan január 28-án, de a döntés nem jogerős, így törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk – írta szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Közleményt adott ki az EMMI – törvénytelen a hétfőre tervezett pedagógussztrájk
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közleményük ismerteti:

a szakszervezetek már december 21-én – a kormánnyal folytatott tárgyalásokkal párhuzamosan – bírósághoz fordultak, azonban nem tudtak formailag és tartalmilag megfelelő kérelmet előterjeszteni, így a szükséges hiánypótlások miatt a bíróság csak január 28-án hozott elsőfokú, nem jogerős határozatot.

Hangsúlyozták:

a jogszabály alapján sztrájk csak akkor tartható, ha a bíróság jogerős döntést hozott róla, ez a helyzet azonban hétfőn nem áll fenn.

A kormány felszólította a hétfői sztrájkot nagy erőkkel szervező szakszervezeteket arra, hogy tanúsítsanak jogkövető magatartást, és a hétfői sztrájkot halasszák el.

Az Emmi közleménye arra is kitér, hogy

a koronavírus-járvány miatt a gyermekek és a szülők így is több hiányzásnak, tehernek voltak kitéve az elmúlt időszakban. Mivel a sztrájk jogszerűtlen – írták –, a tanulók tankötelezettsége pedig fennáll, a hétfői napon iskolába kell menniük, a távollét hiányzásnak számít. Ezért is kértük a szakszervezeteket, hogy ne teremtsenek káoszt, ne ösztönözzék a pedagógusokat a jogsértésre, és halasszák el a sztrájkot, várják meg a bíróság jogerős döntését

- írták.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
A komcsi hőbörgők politikai támadása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Eladott Ország: még az elkövetkező ezerben sem lesz hasonló, az bizonyos, ennyi selejet idetermelt orbán.csak a szelleme 30 év alatt sem csökken sajnos mérhetően.
Gyurka80
@szaboria1: Ha rokonaid pedagógusok akkor tudják: "Egy húsz éve tanító, főiskolai végzettségű pedagógus 2010-ben bruttó 149 ezer forintot keresett, míg 2018-ban ez az összeg bruttó 301 ezer forintra emelkedett. Az intézkedés első ütemében, 2013 szeptemberében átlagosan 34 százalékkal, 2014 szeptemberétől pedig minden évben további 3,5 százalékkal nőttek a fizetések."
Gyurka80
@szaboria1: Mwg ezt is tudják: "Ennek egyik jele az, hogy január tizedikétől ismét tíz százalékkal emelte a kormány a tanári fizetéseket. A PDSZ válasza erre az volt, hogy miért csak ennyit. ...Egy szülő véleménye: "Ameddig én otthon szenvedtem a tananyaggal a tanár helyett, ő otthon lógatta a lábát, Facebookja szerint nagyokat túrázott az erdőben, felvette a fizetését és örült, hogy végre nem kell bemennie az iskolába. Ez a véleményem, ez a tapasztalatom, vannak pedagógus ismerőseim is, akik „szabadságként” élték meg a járványos időszakokat, velünk ellentétben"
szaboria1
@Gyurka80: Te így vélekedsz én meg másként. Az én érvem azért erősebb mert több tudást kell elsajátítani egy pedagógusnak mint egy pénztárosnak. Orbánék azt a rendszert kurták el amikor megvolt határozva hány százalék lehet magasabb egy ig. egy vezető és a végzetségek általi béremelések. Pl most egy állami intézet vezetője több millás fizetést kap. Holott a melós termeli meg a hasznot a cégnek. Munkaügyes voltam így tudom ez a rendszer nem igazságos.
Gyurka80
@szaboria1: Böszme alatt igazságos volt amikor a BKV_s nyanya felvette a 100 millás végkielégítést? A cégeknél NEM a kormány határozza meg a béreket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.