Péntek este Orbán Viktor aláírt egy rendeletet.

A bíróság beengedte volna a sajtó embereit a kórházakba, a kormány gyorsan tett róla, hogy mégis kitiltsák őketFotó: MTI/Balogh Zoltán

A sajtó munkatársait már a koronavírus-járvány kezdete óta nem engedik be az egészségügyi intézményekbe – pedig több vélemény szerint is hasznos lett volna az emberek magatartása szempontjából, ha látják, mivel küzdenek meg a kórházak. Az Emmi általi kitiltás miatt a Telex a TASZ segítségével indított pert, aminek a végén a bíróság kimondta, hogy nem a minisztérium, hanem a kórházigazgatók hatásköre arról dönteni, hogy kit engednek be az intézménybe – írja a 444.hu.

A bírósági ítélet szerint az egészségügyi intézmények vezetői dönthették volna el, kiket engednek be forgatni. Ezt azonban gyorsan felülírta egy pénteki határozat.

Ez a Kormány 33/2022. (II. 4.) Korm. rendelete az egészségügyi intézmények működési rendjének egyes veszélyhelyzeti szabályairól, ami a Magyar Közlöny 2022. évi 20. számában jelent meg. 

Ennek értelmében mostantól a veszélyhelyzet alatt az Operatív Törzs határozhatja meg az egészségügyi intézményeknek a sajtóval való kapcsolattartás rendjét,

valamint a sajtó által az egészségügyi intézmény területére történő belépés rendjét. Mivel az Operatív Törzs egyik vezetője Kásler Miklós, akinek a minisztériuma a perben végig a sajtó kitiltása mellett érvelt, sejthető, hogy marad az eddigi gyakorlat.

A rendelet a közfinanszírozott állami, egyházi vagy önkormányzati fenntartásban vagy tulajdonban működő járóbeteg-, illetve fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményeket és az orvos- és egészségtudományi képzést végző felsőoktatási intézmény klinikai központjait érinti.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Jogállam mi? Ahol a kormány rendelete felül irhatja a "független magyar biróság" itéletét. Szembe menve még a saját alaptörvényével IS! Mondja még valaki, hogy Magyarországon a hatalom megosztásán alapuló jogállam és demokrácia van?
És kéretik ne hivatkozzon senki, a járványügyi vészhelyzetre, sem annak "különleges jogrendjére".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Kiképző tiszt voltam! És nem akárhol! Csakhogy tudd! @ómió: Nagy reményű polihisztor növendék!
ómió
@Németh István: István! Akkor, igazán illenék a magad táborában lévőket felismerned, mint pl. Kis Tehén, Rizikó, libbantölő, C3_PO, Escobar, durbincs, Virág Árpád, Shikari (ő mostanság nem jelentkezik), jómagam, de még sorolhatnám. Legalább mi, ezért a hazáért, nemzetért, a jelenlegi kormányunkért kiállók ne egymást ekézzük! Van itt ország- és nemzetveszejtő liberálbolsi bőven! Őket kell!
Németh István
Tökéletes @ómió: tökéletesen egyetértek! Tényleg egy jó fröcsi elkelne! De azért gondold át, hogy engem kivel, kikel hozol össze! ÉN valójában a jelenlegi (12.éve regnáló kormány támogatója vagyok) DE ezt sem elvtelenül teszem, ha nem értek egyet adott jelenségekkel akkor többnyire szondázom a környezetemet! Csak azután alakítom ki és sajnos többnyire sarkos, de valós és védhető, indokolható álláspontomat! Ezt még a Kisgazda koromban tanultam meg, hogy a KÖZ a mérvadó és a mindenkori "érdek küszöb" A MÁSIK ha netán obszcén és undorító a nyelvezetem az meg akkor van, ha valaki, valakik személyeskedve bírálnak, minősítenek.Ez esetben bizony dől akár az ocsmányság is belőlem! Piszkosul felháborít ha egy magán vélemény okán ami nem egyezik a másikéval, akkor minősíthetetlen a hangnem!
AKIK elmaradtak, kimaradoznak sajnálom, mert valóban akik ezt a jelenlegi kormányt támogatják és akarják segíteni az országunk kétségtelenül jó irányba haladását - nem csak most, de most nagyon nagy szükség van az összefogásra! Ilyen aljas haza és népellenes, mi több a józan ésszel szembe menő ellenséges, ellenzéki megnyilvánulást a világ bármely országában lincseléssel vezetnék le! Ezt a sok hazaáruló tetvet meg szépen felakasztanák a lámpavasra, mint '56-ban a Szabadságtéren - volt szerencsém látni a százasokkal kitömött pofákat!
Rockxy
jahát mera legujjabb orionmutáns ha beférkőzik a sajtóba, onnantól már elkezdenének igazat mondani.
és manap ság a zigazmondás egy súlyos betegség, és nincs néki lefolyása, sőt, kise lehet belűle gyógyikázni.
átalába a zoltatlanok élvezkednek benne.
az igazmondás betegségbe.
ómió
@Németh István: Figyu, István! Örülök, hogy végre egyetértünk! De, ne érts félre, nem hozlak én téged össze senkivel! Legutóbb is csupán kértelek egyszer, hogy a durbincsot pl. ne ekézd, mert ő a mi táborunk. Attól, hogy különbözőképpen nyilvánulunk meg, még nem kell egymásnak ugranunk! Azt figyeld, ha nem akarsz elmélyedni egy-egy személy megítélésében, hogy ki kit bírál és mindjárt tisztán fogsz látni! És, látom, van még egy hasonlóságunk: amig a Józsi szét nem verte az FKGP-t, én is az ő szavazójuk voltam, azóta meg fideszes. És a nyelvezet se probléma: itt, ebben a közegben gyakori az obszcén is. Ez van. Az összefogási javaslatodat meg - ahogy idáig számos kommentedet is - külön üdvözlöm! Fogjunk össze és tegyünk meg minden lehetőt, menjünk majd el szavazni, itt írjuk meg a valóságot, "igazítsuk el" a liberálbolsi csótányságot, hogy hazafias, nemzeti kormányunk továbbra is vezethesse az országot a haza és polgárai javára!
kissé felnőttem
majd a pocakost is kitiltják a kórházból menjen a cimbijéhez de gyalogolva moszkváig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok