Teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) az áprilisi magyar parlamenti választásra és  már el is kezdték a segítők toborzását.

Rövid és hosszú távú megfigyelők is követik majd a parlamenti választást Magyarországon

Fotó: pixabay.com

Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) most részleteket is közölt az RTL-lel: a misszió vezetője és a központi csapat Budapesten fog dolgozni, a hosszú távú megfigyelők pedig szerte az országban követik majd a választás előkészületeit – írja a 24.hu.

Katya Andrusz szóvivő elmondta: figyelemmel kísérik majd a törvényi feltételek teljesülését, a szavazók és a jelöltek regisztrációját, és a szabad kampányolás lehetőségét is és már hetekkel korábban elkezdenek dolgozni. A teljes megfigyelés azt jelenti, hogy néhány nappal a választás előtt rövid távú megfigyelők is érkeznek hazánkba, ők a szavazás napján a szavazókörökben figyelik majd, hogy mi történik.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
archive
@KisTehen: Csak négyévente műveled? Durva..
solidedge
Orbánéknak örrülni kellene, mert szerintük az ellenzék készül csalásra.
human
@solidedge: Áááá. Már az a kommunikáció, hogy az EBESZ is csak csalni jön ide.
namihami
Kiismerték az orbáni (putyini segédletű) választási szisztémát. A hazai számítógépes rendszer már titokban többször jelezte, hogy ismét (és most még intenzívebb módon) igényt tart az orosz társszervezet segítségére.
Az EBESZ csupán megpróbál (!!) készülni ellene.
ómió
Évtizedekig "meg leszünk figyelve"? Ahogy anno Moszkvából? Ez, ám, az "efftársi"!
Pági
@KisTehen: szégyen,hogy csak egy nap csinálja ezt
Jozefina
Kívánci lennék, hogy a tőlünk keletre levő sok-sok levélszavazat eredetét hogyan lehet ellenőrizni, hiszen sokan vannak, akik még magyarul sem tudnak, de magyar állampolgárok. A kezüket ki fogja majd, amikor x-elni kell??? Egyáltalán eljut-e a szavazólap hozzájuk, vagy szorgos kezek kitöltik majd helyettük??!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.