Visszautasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében.

Orbánék súlyos vereséget szenvedtek az uniós bíróság előtt, és most ellentámadásra készülnek

A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen – írja a Telex.

Előzetesen is arra lehetett számítani, hogy a Bíróság elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett.

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint politikai ítélet született a mechanizmus ügyében, ami „egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen” – az ellenzéki EP-képviselők szerint viszont Orbánék

„nem tudták megakadályozni, hogy az Unió megvédje az adófizetők pénzét”.

Délután fél 1-től rendkívüli kormányinfót is tart majd az igazságügyi miniszter Gulyás Gergellyel együtt, később pedig az Európai Parlamentben is napirenden lesz a mechanizmus ügye.

Forrás: telex.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hú, de nagy hazudozásba kezd most a propaganda-sajtó minden felületén.
Persze megint mindenki más hibás, de az uralkodó kormány nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
Van 2 igen "okos" jogasz (?) a kormanyban, egy miniszterelnöknek csufolt putris, meg egy hegedülve dekazgato luvnya. Nanarmost akinek van allitolag egy jogi vegzettsege, annak tudnia kell, ha Ö fordul egy birosaghoz, akkor mar a beadott keresettel elismeri a birosag hatasköret. Ha pedig ez a birosag elutasitja a keresetet, vagy elitelö iteletet hoz, akkor azt egy tanult jogasznak el kell ismernie, tudomasul kell vennie. Ehelyett megint csak pofazik es ragalmaz ez a 2, ahelyett, hogy kussolnanak, mert MEGINT vesztettek!!!
kissé felnőttem
@teuton: szerintem a ceu papirka az nem valószerüsíti,hogy jog - ászok csak olyan gyorstalpalló mint a pártiskolavolt kádárnál.szép hangzatod de" Válámi van de nem az igazi ?"olyan kosás debrecenyis
ómió
"Vereség"? A brüsszeli politikai bizottságtól? A népszavazás után majd vartyoghatnak tovább az efftársak!
drrotf
A mai napon is sorra jelenek meg kormány közeli intézmények vezetőinek nyilatkozatai, aki egyébkén jog vézett emberek, arról hogy a szerdai EU Bíróságának döntése politikai döntés, és hogy azt a gyermekvédelmi törvény miatt hozták.Ez a szándékos félre magyarázás tipikus esete és mindenki ki a jogi egyetemen eljárásjogból csak egy kis vizsgát letett az tudja ,hogy az előző kormányzati állítás merő félrevezetés, magyarul hazugság!A helyzet tisztázása érdekében kérem a magyar jogi egyetemek eljárásjogi tanszékvezetőinek a nyilatkozatát a médiában arról, hogy tényleg a bírósági döntés alapulhat-e a gyermekvédelmi törvényen?Továbbá kérem a tudós társaságot hogy foglaljon állást hogy ha sem a keresetben , sem a bírósági ítéletben, az indokolásában és a rendelkező részében nem szerepel az a szó hogy gyermekvédelem akkor lehet azt állítani valakinek is ,hogy az ítéletet a gyermekvédelmi törvény miatt hozta a bíróság, magyarul a bíróság túlterjeszkedhet-e a kereseti kérelmen?Arra is térjenek ki a tudós urak, hogy ha a Magyar állam ad be kerestet egy bíróságra, akkor kijelenthető-e az a keresetet beadótól, hogy az EU és Bírósága megtámadta Magyarországot, vagy az ilyen állítás megint egy óriási félrevezetés, hiszen ha Magyarország nem ad be keresetet egy egészen más ügyben, az eu-s pénzek elosztása és annak visszatartása miatt, akkor semmiféle ítélet nem születikés ezért megtámadásról beszélni ez esetben a jogi ismeretek teljes hiányát jelenti!Az nem olyan nagy baj ha valaki félreértelmez valamit, egy ítéletet, de az már óriási hiba, hogy olyan emberek vezetik az állami intézményeket akik a jog Mekk mesterei,ők oktatnák ki a magyarokat arról hogy egy egy szabályt hogy kell ,érteni, végrehajtani, közben meg kiderül, hogy egy kereset elbírását sem tudják a szakmai szabályok szerint értelmezni!Szívesen hallgatnám a volt alkotmánybíró Stumf István nyilatkozatát aki ezeknek a jogot csak konyító vezetőknek az oktatója volt, vagy Navracsics Tibort nyilatkozatát , aki az államigazatási...
Havanagi
Azt hiszem fölösleges várni ezekre a nyilatkozatokra.Ha eddig nem szólaltak meg,már nem is fognak.Nincsennek itt karakterek ,szolgalelkű értelmiség,inkább hagyják magukat meghasonlani,mintsem hogy kiálljanak bármiért is.Sajnos ez a szomorú valóság.A nép meg hagyja magát félrevezetni,egyrészt mert csak ennyire képes,másrészt mert nincs a társadalomban olyan vezéregyéniség,aki bevállalja a hős szerepét.Letünt korok hősei forognak a sírjaikban.Azt is mondhattam volna,hogy gyáva népnek nincs hazája.
bence
Nem bírja orbán megemészteni , hogy nem bánhat mindenkivel úgy mint a családjával , ahol rajta kívül senkinek nem lehetett igaza és ha viszketett a tenyere a róla keringő hírek szerint még fizikailag sem kímélte őket ! A visszatartott EU-s pénznek ott van jó helye , mert ha kézhez kapná orbán semmit nem látna a nép belőle !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.