Horváth András egy hosszú bejegyzést tett közzé Bizonytalanok, árulók és a többiek címmel.

„Az Összefogás választási palettájában is van jónéhány kamujelölt” – Állítja a NAV-botrány kirobbantójaFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Horváth neve egyrészt onnan lehet ismerős, hogy egykor ő robbantotta ki a NAV-botrányt, másrészt 2018-ban ő segített Márki-Zay Péternek átvizsgálni Hódmezővásárhelyen a Fidesztől átvett önkormányzatot. Februári bejegyzésében mégis támad – egyszerre mindkét oldalt.

Először arról ír, hogy hiába beszél az ellenzék a bizonytalanok megnyeréséről.

Szerinte ezzel általában akkor szoktak előhozakodni, ha a méréseik azt mutatják, rosszul állnak támogatók terén. Hozzáteszi, hogy ez szlogen „már 2018-ban is az ellenzéki szavazók félrevezetését szolgálta, éppen úgy (sőt még inkább), ahogyan most is”.

Akikre Horn Gáborék gondolnak – akiknek a szavazataiban reménykednek a Fidesz legyőzéséhez – azok valójában nem léteznek

– vélekedik. Szerinte ők nem bizonytalanok, csak egész egyszerűen nem kérnek egyik rendszerből sem.

Az Összefogás választási palettájában is van jónéhány kamujelölt. Akik erős fideszes bástyákban vagy éppen billegő körzetekben fognak indulni (csekély eséllyel), s akik elsősorban az előválasztás első fordulójának a választási győzelem szempontjából kifejezetten káros háttéralkui miatt jutottak egyáltalán lehetőséghez

– írja. Hozzáteszi, hogy ezek az emberek bár szavazatmaximalizálásról beszélnek, csak az érdekli őket, hogy a frakciójuk létszámát maximalizálják.

Ha nem így lenne, már az előválasztáson szélesre tárhatták volna az együttműködés kapuját. Ehelyett becsapták az ajtót, az utóbbi hónapokban pedig – MZP-t is felhasználva – jó erősen le is lakatolták azt.

Bár azt is megjegyzi, hogy kifelé mégiscsak van szivárgás, ami tovább rontja a egyéni körzetek ellenzéki esélyeit. „Baráti körből mondják már nekem egy ideje, hogy le kéne verni ezeket a lakatokat: MZP-éknek nyitni kéne azok felé, akik még hozhatnak plusz mandátumokat a rezsim ellenében. Én erre kapásból azt mondtam, hogy most már késő” – hangsúlyozza.

Ezután néhány tanáccsal látja el az ellenzéki összefogást.

„Talán abba kellene hagyni végre az árulózást és a saját házuk táján kellene söprögetni!

Az utolsó pillanatig nem késő megválni a morálisan vállalhatatlan vagy morálisan vállalhatatlan módon jelöltté vált emberektől. (...)

Le kell állni a Kétfarkú Kutyapárt nyílt támadásával és a háttér-manipulációkkal, mert jelenleg ők az egyetlen olyan ellenzéki párt, akik ha listát tudnak állítani, képesek lehetnek arra, hogy olyan többlet mandátumokat is besöpörjenek (a »bizonytalanok megnyerése« hazugsága helyett), amire az Összefogás képtelen lenne.

Talán Hajnal Miklósnak kellene visszalépnie Kovács Gergely javára” – írja. 

A bejegyzést azzal zárja, hogy lehet még bízni abban, hogy a választás végül az ellenzék javára dől el – ám ennek a kimenetele igen bizonytalan.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
na, horn gábor neve itt is felmerült...nem lehet az ürgét levakarni? ez, mint fodor gábor is, mindenhová befurakodnak...
...kamujelöltek mindig is voltak, vannak, és lesznek is..kérdés MZP akarja-e tudni, kik azok?
bencemacska
Mi a biztosíték arra, hogy gazdacsere csak egyszer lehet valaki(k) életében.
A vélemény "változtatók" is nagyon gyakran válnak szélkakassá!!!
Néro
Ezek szerint a Fitymák 'győzelmének ' kimenetele is bizonytalan. Hááát örülök , hogy szóltál.
ómió
Hataloméhes az is, mind! Csak "éhségmenetük" nem volt még!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.