Magyarország 45 százalékos tulajdont szerez az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Új területen terjeszkedik az állam: az Orbán-kormány két biztosítóba vásárolta be magátFotó: MTI/Mónus Márton

A részesedés megszerzéséről szóló adásvételi szerződést hétfőn írta alá Varga és a Vienna Insurance Group képviselői – írja az MTI. A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kiemelte: a befektetés rendkívül előnyös Magyarország számára, a két biztosító részesedése együttesen közel 20 százalék a hazai biztosítási piacon, éves díjbevételük 240 milliárd forint, így a két cég együtt piacvezetővé válik a szektorban.

Ez a lépés is azt a célt szolgálja, hogy a közvagyon gyarapodjon és a stratégiai vagyonelemek visszakerüljenek állami tulajdonba

– hangsúlyozta Varga Mihály.

A bejegyzésben arról is írt, hogy a jelenlegi kormány 2010-ben véget vetett az állami vagyon kiárusításának, és a korábbi rendszert átgondolt vagyonpolitika váltotta fel. „Ennek köszönhetően 2010 és 2020 között 11 ezer milliárd forintról 20 ezer milliárd forintra növeltük az állami vagyon értékét” – büszkélkedett el a pénzügyminiszter.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mónus Márton

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a közvagyon gyarapodjon"

Nem sül le a pofádról a bőr? Mi lett az MKB Biztosítóból?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Értetlenek, pontosabban értetlenkedők

Újabb kötelezettségszegési eljárás jöhet (persze mi tudjuk …)

A dolog már magában is „mókás”. A minap ami derék Mityukánk, tudod Wazze a pénzügyér, azzal dicsekedett, hogy „Magyarország 45 százalékos tulajdont szerez az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban”!
Hic & nunc – bár nem könnyen – lemondok arról, hogy körbejárjam magát az eseményt, csak annyit van rajta mit ámuldozni, nem pozitív értelemben.
Azonban az igazi móka, hogy Mityuka azt is mondta, hogy: „A részesedés megszerzéséről szóló adásvételi szerződést hétfőn írta alá a Vienna Insurance Group képviselőivel”???
Hogy mi ezen a móka?
Csak az az apróság, hogy: a napokban került nyilvánosságra, hogy: „Az EB megállapította, hogy az uniós joggal ellentétes volt a magyar kormány azon döntése, amivel megakadályozta, hogy az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) megvásárolja a holland Aegon biztosító magyarországi érdekeltségeit. ”.
A gond ott van, hogy „A magyar kormány koronavírus-válság miatt meghirdetett jogrendben kreált jogszabályra hivatkozva” felülírta a vonatkozó uniós jogszabályokat.
Abban persze nincs semmi új, hogy Orbánék tesznek nagy ívben az uniós jogra, pontosabban a jogszabályok azon részére, amik aktuálisan valamiért nem az ő vélt és/vagy valódi érdekeiket szolgálják.
Az igazi móka, hogy azzal az indokkal tették, hogy: „az akvizíció Magyarország jogos érdekeit veszélyeztette”! =))
Ugye azt, hogy mit takar manapság a „Magyarország jogos érdeke” kifejezés nem kell magyaráznom
ómió
Már megint gyarapszik a nemzeti vagyon? Pedig az efftársaknál non-stop csak fogyni szokott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.