Hiába támogatta a magyar kormány hivatalosan az uniós közös álláspontot Ukrajna területi egységéről, a fideszes médiagépezet jelentős része nyíltan Putyin pártján áll – derül ki az Átlátszó összállításából.

Putyinnak hálálkodnak, és a háborút éltetik népszerű fideszhívő oldalak
Fotó: Facebook/szamokadatok

A Fideszt támogató, közpénzből is működő csatornákon olyan hajmeresztő állításokat olvasni, mint például Ukrajna és a Nyugat támadt agresszorként Oroszországra, ukrán katonák kelet-ukrajnai civileket mészároltak, egyébként ukrán nép és államiság nem is létezik, a mai ukrán államot jobb lenne feloszlatni.

A Pesti TV Politikai Hobbista című műsorában például az Ukarjna-szakértőként bemutatott (valójában fotós és hadmérnök) Mernyó Ferenc adott interjút, aki

arról beszélt, ukrán nép és kultúra nem létezik, az ukrán csak az orosz egy nyelvjárása.

A számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű, 89 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal pedig Putyin ukrajnai bevonulásról szóló döntését így kommentálta: „Oroszország elismeri a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét! Tisztelet és hála érte! (…) Reméljük Krímhez hasonlóan megtartják a népszavazást, kérni fogják az Oroszországhoz való csatlakozást, Oroszország pedig fel is fogja őket venni.”

Ugyanezen a kormánybarát Facebook-oldalon jelent meg olyan poszt is, amely Ukrajna lerohanásakor nyíltan Moszkva mellé állt, a támadás okát úgy magyarázta, hogy a NATO-általá felfegyverzett „ukrán hadsereg továbbra is ÖLI az orosz embereket.

„Magunk részéről üdvözöljük Oroszország a béke megteremtését célzó határozott lépéseit”

– olvasható a bejegyzésben.

Putyinnak hálálkodnak, és a háborút éltetik népszerű fideszhívő oldalak
Fotó: Facebook/szamokadatok

Forrás: atlatszo.hu

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@magyar1: 05.34
1./ Minden politikus sunyi.
2./ Az oroszok pláne!
3./ A gazdag milliárdosról: hallottad, láttad Navalnij filmjét Putyin kastélyáról a jégpályával?
4./ Hihető szerinted az az indok, ami miatt lerohanta Ukrajnát, vagy nem lehet, hogy Putyin csak az erejét akarja demonstrálni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ma érdeklődtem, kárpátaljai magyaroknál, mi a véleményük Putyinról. Azt a választ kaptam, hogy itt az anyaországban imádkozzunk azért, hogy Putyin győzzön!
Ukrajnában nacionalista alapokon gyakorlatilag egy terrorista kormány működik. Efölött szemet hunyt az Unió az USA és az ENSZ. Donbaszban évek óta gyilkolják az oroszokat és ellehetetlenítik őket az élettől. A kisebbséget semmibe nézik. (Lásd ukrán nyelvtörvény.)

Gyakorlatilag az emberi jogokat teljesen aláásva működik egy ország Európában, akik legálisan irtják a saját kisebbségeiket. (Miközben kérik felvételüket az Unióba...) Irtják, mindezt úgy, hogy Amerika, a demokrácia hazája pontosan tudja ezt. A magyarokat ugyanúgy üldözik, mint az oroszokat. Sokan elvándoroltak, de még mindig 200 ezer magyar honfitársunk él ott...
verőce21
Rendkívül nagy népszerűségnek örvend Putyin. Ha ne adj Isten Putyin elbukik, akkor az agresszív ukrán kormány végleg leradírozza a térképről a kisebbségeket.
Ezért bíznak abban, hogy nyerni fog. Ukrajnának nem kellenek a magyarok. Itt a csonkaországban sajnos megint nem kellenek... Ugyanaz a helyzet, mint Romániában. A román azt mondja a székelyre, hogy bozgor, az itthoni magyar pedig azt mondja a székelyre, hogy román.
Így az elszakított magyarok magukra lettek hagyva mindenütt.

Szomorú, de a kárpátaljaiak már egy idegen, az orosz hatalomtól várják a megváltást. Ez pedig Putyin. Ők nem az oroszoktól félnek és nem attól, hogy lebombázzák Ungvárt, vagy Munkácsot.
Ők a saját kormányuktól félnek és a kényszersorozásoktól.
Nessy
@verőce21: Akkor miért menekültek el a felszabadító sereg elől? Úgy illene, hogy virágcsokorral, ünnepi beszéddel várják a bejövetelüket!
verőce21
@Nessy: Mert a bombázásokban mégsem akarnak már meghalni, majd hazamennek a végén...
A te a saját életutadon is eltévednél! :)
Nessy
@verőce21: És hűség esküt tesznek Putyinnak!
magyar1
@JAJMÁR: De meniyvel egyszerűbb lenne neki a kormányt kiirtani és beültetni a helyére a sajátját.
A nép sosem akar háborút és rombolást. Mindig a hülye vezetők tesznek rossz döntéséeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.