Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szijjártó Péter szombat reggel cáfolta azokat a híreket, hogy Magyarország akadályozta volna, hogy Oroszországot kitiltsák a SWIFT rendszerből. Ennek ellenére a Twitteren több média csatorna is azt írta, hogy "Magyarország ellenzi az intézkedést" vagy éppen "Magyarország beleegyezésére van szükség".

Szijjártó kiakadt, továbbra is tagadja a vádakat
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter közösségi oldalán ismét reagált.

Magyarország békét szeretne. Ezért dolgozunk, ezért tárgyalok az orosz és az ukrán kormányok képviselőivel arról, hogy kezdjenek közvetlen megbeszéléseket Budapesten. Ebben fogom kérni az ENSZ vezetőinek segítségét ma itt, New Yorkban is.

- írta bejegyzésében.

Sajnálattal és megütközéssel látom közben, hogy a nemzetközi politika és a nemzetközi sajtó egyes képviselői nem átallanak álhíreket gyártani és hazudozni. Nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet, hogy miközben háború van, emberek halnak meg, egyesek fake news gyárakat üzemeltetnek

- hangsúlyozta.

Most azt hazudják, hogy Magyarország blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciók egy részét, például a SWIFT rendszerrel kapcsolatban.

- emelte ki.

Legyen már világos: EZ NEM IGAZ! Soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel, nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit. A fake news terjesztői, legyenek bármilyen nemzetiségűek, szégyelljék magukat!!!

Frissítés:

Azóta a NEXTA Twitter-oldalán megerősítette:

Magyarország nem fogja akadályozni az Oroszország elleni szankciókat.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos hazaáruló maffiózó!
Mindenki tudja, hogy csak hazudozni tudtok, egy igaz szó el nem hagyja a szátokat!
Magyarország történetének a legkártékonyabb bandája vagytok! Remélem börtönben rohadtok meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A sánta kutya esete:
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök jelentette be Twitter-csatornáján, hogy az Orbán Viktorral folytatott telefonbeszélgetése során a magyar miniszterelnök biztosította őt, hogy Magyarország a messzemenőkig támogatja az Oroszországgal szembeni szankciókat, beleértve annak lekapcsolását a nemzetközi SWIFT-rendszerről, amellyel kapcsolatban ma délelőtt még hazánk volt az egyetlen EU-állam, amely nem nyilatkozott pozitívan.
csagyi
@kereső: A hírekben úgy jött le,hogy az osztrákok vívódtak egy ideig,de már ők is beálltak a sorba.
kissé felnőttem
akkor miért gátoltátok meg 77 x hogy csatlakozzanak az unióba te embernek nem nevezhető senki 2015 től folyamatosan nyelveltél meg vétóztatok itt olvastam ki a világ legutáltabb külügyminisztere ? bravó nehogy eltévedjen a z ukrán golyók egyike pont ottlétedkor
ómió
Tagadja, amit nem követett el!? Hát, ez tényleg nem "efftársi"!
Nessy
Csak tudnám, hogy eddig ki vétózott, ha az oroszokról volt szó? ha nem mi voltunk, ki nyomta meg Orbán és tsai helyett a nem gombot? Ezt magyarázza meg drága külügyérünk!
Béla333
"Azt hazudják, hogy ők semmit nem akadályoztak meg, de nem tudják megmagyarázni, hogy akkor miért kellett Morawieckinek bejelenteni Twitteren, hogy meggyőzte Orbánt és most már ő is egyetért azzal, hogy Oroszországot kizárják a SWIFT rendszerből. Morawiecki is fake news?"
varosikurir.hu/szent-ivanyi-istvan-a-ket-levitezlett-bekeharcos/

Mondtam hogy hazudik a maffiózó...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.