A külügyminiszter közösségi oldalán közzétett videójában cáfolja, hogy Magyarország akadályozta volna, hogy Oroszországot kitiltsák a SWIFT rendszerből.

Szijjártó cáfol: "Ez hazugság, ilyen nem történt"
Fotó: MTI/Vajda János

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió tagállamai állam- és kormányfői a csütörtök esti és péntek éjszakába nyúló rendkívüli csúcstalálkozójukon megállapodtak az Oroszország elleni új szankciócsomagról, amely az ország pénzügyi szektorára, az energia- és a közlekedési ágazatára, a kettős felhasználású termékekre, valamint az exportellenőrzésre és az exportfinanszírozásra, a vízumpolitikára, és további orosz személyek szankcionálására terjed ki.

A politikusok leszögezték: egyetértenek a további korlátozó intézkedések bevezetésében. 

Egyes uniós vezetők úgy vélték, hogy ebben a második uniós szankciós csomagban

szükség lenne leszögezni Oroszország kizárását a SWIFT globális bankközi fizetési rendszerből is, de több tagország – a többi között Németország – ellenezte ezt a lépést.

Szijjártó Péter szombaton kora reggel tette közzé a videót.

Megjelent egy hazugság , most válogathatnék a jelzők között, de csak túl durvák jutnak eszembe, ezért aztán inkább csak maradjunk ennyiben, hogy hazugság

- mondta a videóban.

A külügyminiszter szerint, "talán az Európai Néppárt elnökétől, aki azt állította, hogy néhány európai uniós ország, köztük Magyarország akadályozta meg azt, hogy a SWIFT rendszerből, tehát a banki átutalások rendszeréből történő kitiltása Oroszországnak a szankció része legyen".

Ez hazugság, ilyen nem történt

- szögezte le Szijjártó.

Elmondása szerint

Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben, semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság.

Megdöbbentőnek tartják, hogy egy nagy európai pártcsalád vezetője "még a háború idején is a politikai haszonszerzésre tör, teljes mértékben tekintet nélkül hagyva ezt a mostani válsághelyzetet".

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter
Címlapkép: MTI/Vajda János

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Nagy kár,hogy minden hiteleteket elveszítettétek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Ők nem hazudnak és nem magyarázkodnak,Gyurcsány embere mondta biztos,Beakarják mocskolni hazugságokkal.Ártatlan legalább annyira mint a vakcinák beszerzésében.
www.youtube.com/watch?v=c8Kthoc9HgE
bence
Hát persze , hogy letagadod ! Tudod Petike , te már annyit hazudtál és akkorákat , hogy ha véletlenül igazat mondanál sem hinne neked senki ! Na de ettől nem félek , mert a te és a gazdád száját , igaz szó még SOHA ! nem hagyta el !
Németh István
A Szíjjártó élete legnagyobb és egyértelműen leghülyébb nyilatkozatát tette - ha tette - amikor kijelentette, hogy Magyarország is támogatja Ukrajna Eu-ba való belépését! Ezzel az önmaga erőfeszítéseit szarja le, de beleszarik a saját jellemébe is!
Lehetünk Eu tagok, de moslék árulói a Kárpátaljai, de/ÉS egyébként egyetlen egy nemzetiségnek sem! Ha így áll a helyzet a kormány megnézheti magát!
Pipás
@Németh István: Rosszat álmodtál?
Németh István
@Pipás: NEM álmodtam, hanem mint általában, a régmúlt kisgazda időszakom óta is gondol-koztam és gondolkozom! Sajnos sokan, a hangzatos szimbólumként harsogó dumákat fújják és fingjuk nincs a kijelentések következményeinek!
teuton
Petya, meselhetsz barmit, a birkak ugyis elhiszik, de bizonyitek van ra, hogy Magyarorszag ellenezte a SWIFT-kizarast! Erre tucatnyi diplomata/kepviselö a tanu!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.