Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szijjártó Péter közösségi oldalán közzétett videójában cáfolta, hogy Magyarország akadályozta volna, hogy Oroszországot kitiltsák a SWIFT rendszerből. A Kyiv Independent újság egyértelműen úgy fogalmazott, hogy "Magyarország az egyetlen uniós ország, amely ellenzi az intézkedést".

Magyarországon múlna, hogy kitiltják-e az oroszokat a SWIFT-rendszerből?Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozójára, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Európai Tanács

Mint korábban írtuk, egyes uniós vezetők úgy vélték, hogy a második uniós szankciós csomagban

szükség lenne leszögezni Oroszország kizárását a SWIFT globális bankközi fizetési rendszerből is, de több tagország – a többi között Németország – ellenezte ezt a lépést

A portfolio.hu arról számolt be, hogy a Reuters szerint Németország és Olaszország, amely korábban fenntartásainak adott hangot az intézkedéssel kapcsolatban,

már hajlik az orosz bankok SWIFT-ből történő kizárására, ezért a szankciók következő köre már tartalmazhatja ezt az intézkedést.

A csütörtöki EU-csúcsról kiszivárgó hírek szerint "többek között Németország, Olaszország, Ciprus és Magyarország" ellenezte a súlyosabb büntetőintézkedéseket, elsősorban a SWIFT-rendszerből történő kizárást. 

A Kyiv Independent újság egy új Twitter-posztjában a helyzettel kapcsolatban egyenesen úgy fogalmazott, hogy az EU-tagok közül már csak Magyarország ellenzi a lépést.

A Portfolio szerint az egyelőre nem világos, hogy ez azt jelenti, hogy a magyar kormány továbbra is ellenzi a lépést, vagy egyszerűen a többi országgal ellentétben nem nyilvánult meg a kérdésben.

Szijjártó Péter szombat reggeli videójában azt hangsúlyozta:

Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben, semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság.

Twitteren jelenleg az alábbi fotó kering:

A NEXTA Twitter oldalán azt írja, Németország és Magyarország beleegyezésére van szükség ahhoz, hogy lekapcsolják Oroszországot a SWIFT-ről. Arra szólítják fel az ezekben az országokban élő ukrán állampolgárokat, hogy menjenek a kormányépületek elé és követeljék, hogy támogassák Oroszország leválasztását a nemzetközi bankrendszerről.

Frissítés:

Azóta a NEXTA Twitter-oldalán megerősítette:

Magyarország nem fogja akadályozni az Oroszország elleni szankciókat.

Forrás: Portfolio.hu, Twitter
Címlapkép: MTI/Európai Tanács

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Amig ez a rohadék bűnöző román (többgenerációs migráns) cigány és fidesz nevű bandája/szektája szabadlábon van és nem a börtönben itt nem lesz nyugalom!
justhpeter
Könnyen el lehet döönteni hogy Szíjjártó hazudik-e vagy sem Mozog a szája ? Akkor hazudik.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: pontos leírás a Szájjártatóról, aki még véletlenül sem szokott igazat mondani! =))
Clavigo
@Csizmás Kond: @KisTehen: Meg kéne tankolni a Druzsba Pötyi Falconját...Menni fog ?
ómió
Efftársilag tényleg így kell hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.