Az mfor.hu tett közzé egy videót azzal kapcsolatban, hogy március 3-án, csütörtökön délután felkeresték a IX. kerületben, az Üllői úton lévő Millennium hotelt, ami a HunguestHotels lánc tagja.

Lakat alatt lenne Mészáros budapesti szállodája?
Fotó: hunguesthotels.hu

Ez a hálózat a Mészáros Lőrinc által birtokolt OPUS Global Zrt. kezében van.

A lap szerint, az épületről már kívülről is könnyedén megállapítható, hogy üresen áll, így alkalmas lenne az egyre több, Budapestre érkező ukrajnai menekültek átmeneti elszállásolására.

A 116 normál szobát és további 6 nagyobb lakrészt kínáló hotelben rendelkezésre áll egy 400 négyzetméteres konferenciaterem is, ott is elhelyezhetnének több tucat menekültet.

Az mfor.hu azt is megjegyezte, hogy még mindig lehet szobát foglalni egyes márciusi időpontokra a Bookingon, de március 5-8 között "teltházat" jelzett a foglalási oldal.

Érdekes, hogy még mindig lehet szobát foglalni egyes márciusi időpontokra a booking.com-on, de például március 5-8. között "teltházat" jelzett a foglalási oldal.

A lap később felkeresett egy másik Üllői úti szállodát. A Verdi Grand Hotel a Klinikák metrómegállóval szemben várja a vendégeket, de a recepción nem adtak semmiféle felvilágosítást, a vezetőket "nem tudta elérni" az éppen szolgálatban lévő munkatárs.

Az mfor.hu így hiába kérdezte őket, hogy a hotel szándékozik-e bármiféle segítséget nyújtani, még arra sem kaptak választ, hogy vannak-e ukrán vagy orosz állampolgárok a vendégek között.

Az Egységben Magyaroszágért ellenzéki tömörülés képviselői pénteken délután – két órával az mfor.hu videójának megjelenése után – sajtótájékoztatót tartott a Millennium hotel előtt.

Ezen felszólították Mészáros Lőrincet, hogy a tulajdonában lévő szállodákat, köztük ezt a budapestit és a magyar-ukrán határhoz közeli nyíregyházit nyissa meg a menekültek előtt, Orbán Viktort pedig arra, hogy a "saját zsebéből" adakozzon a menekültek javára.

Az mfor.hu cikkének megjelenése után a HunguestHotels az alábbi közleményt küldte a lapnak:

A Millennium Hotel Budapest nem Mészáros Lőrinc tulajdona. A Hunguest Hotels szállodalánc tagjaként az OPUS GLOBAL Nyrt. a tulajdonos, amelynek Mészáros Lőrinc Úr az egyik – de nem az egyetlen – részvényese. Mindazonáltal a szállodalánc természetesen kész haladéktalanul segíteni az ukrajnai háborús helyzettel összefüggésben, és folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes kormányzati szervekkel, valamint két nagy humanitárius szervezettel, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Vöröskereszttel. Közvetlenül az ukrajnai háború kitörése után biztosítottuk őket arról, hogy felkészítettük a menekültek előtti megnyitásra a 250 fő befogadására alkalmas Hotel Millennium Budapest szállodánkat. Amint a segélyszervezetek szálláshelykapacitása megtelik, stratégiai partnerként a Hunguest Hotels természetesen kész azonnal ideiglenes szálláshelyet biztosítani a háború elől menekülőknek.

Forrás: mfor.hu
Címlapkép: hunguesthotels.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.