Az ellenzék kérte az ülés megtartását, egy határozati javaslatot is el akarnak fogadtatni. Nagy kérdés, hogy a Fidesz elmegy-e az ülésre.

Az azonnali.hu cikke szerint csütörtökön este 8 órára hívta össze az ellenzék kezdeményezésére a parlament rendkívüli ülését Kövér László házelnök, ez egy az országgyűlés honlapjára feltöltött napirendből és meghívóból derült ki. 

Csütörtök este rendkívüli ülést tart az országgyűlés Ukrajna ügyében

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a rendkívüli ülést az ellenzéki pártok közösen kezdeményezték azért, hogy az ukrajna háborúról tárgyaljanak. Emellett az ellenzék egy határozati javaslatot is el szeretne fogadtatni az ülésen.

Ebben a javaslatban többek között azt állapítanák meg, hogy 

"az Országgyűlés megdöbbenéssel értesült arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban elrendelte katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. (…) A fentiekre tekintettel:

- Az Országgyűlés felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól, illetve azonnal és határozottan ítélje el az orosz agressziót.

- Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fejezze ki szolidaritását Ukrajnával, az ukrán néppel, mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek.

- Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy maradéktalanul hajtsa végre a NATO és az Európai Unió Magyarország részvételével meghozott döntéseit a putyini Oroszország katonai agressziójával kapcsolatban.

- Az Országgyűlés követeli a Paks2 beruházás engedélyezési eljárásának azonnali felfüggesztését, illetve az orosz érdekeket kiszolgáló Nemzetközi Beruházási Bank azonnali kiutasítását Magyarországról.

- Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fogadja be az esetlegesen határaira érkező kárpátaljai magyarokat és minden más ukrajnai menekültet. Érkezésükre, ellátásukra haladéktalanul fel kell készülni"

- olvasható a napirendben.

A nagy kérdés az, hogy vajon a Fidesz részt vesz-e a rendkívüli ülésen, vagy ismételten bojkottálja azt, mint az ellenzék által összehívott többi ilyesfajta ülést.

Forrás: azonnali.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ha az ellenzek kerte, akkor a fideSS 100% hogy nem vesz reszt.
justhpeter
@Yoda69: Komolyan nem értem, hogy miért kell ezekkel a meg nem valóslő dolgokkal az országot bosszantani.
kissé felnőttem
és mit óhajt a 133 bátor banditával megszavaztatni ?az aki jósnő is időjós is elmeháborodott is? katonaszakértő vagy szarhoz sem értő? 388 forint az euró ugye aki milliárdos mint orbán az felül a libegőre vagy a repülőre és elhuz jó messzire a sunyiba aki marad azt majd putyin veszi kezelésbe hát szép uj világ alakult
Néro
Ott lesz mind a 133 bátor ember és cárrá koronázzák Putyint miközben mély hajlongás közepette átadják neki a Szent Koronájukat. A Par-lementjük előtt pedig a fityma Népük skandálja : Éljen a Cár éljen a Cár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.