A hírt egy ukrán újságíró közölte az állítólagos lemondólevéllel egyetemben, a hírt Minszk még nem erősítette meg. Az állítólagos levélben az is szerepel, hogy belarusz katonák tömegével tagadják meg a harcot.

Az Mfor.hu cikke szerint lemondott Viktor Gulevics belarusz vezérőrnagy, a vezérkar főnöke, a védelmi miniszter első helyettese, ezt egy ukrán újságíró jelentette be vasárnap délelőtt, aki mellékelte a védelmi miniszternek írott lemondó levelet. 

Mfor: lemondott a belarusz vezérkari főnök, nem akar ukránokat öletni

Fotó: wikipedia CC BY 4.0/Mil.ru

Az ukrán UNN hírügynökség által közölt híranyag szerint a vezérkari főnök többek között azt írta levelében, hogy Putyinnal együtt ő is felelős az Ukrajnát ért támadásért, de most már nem akarta, hogy belarusz katonák menjenek át a szomszédos országba harcolni és embereket megölni.

A levélben írtak szerint "belarusz katonák tömegesen tagadják meg a harcot, így nem tudják összeállítani azokat a csapásmérő zászlóaljakat, amiket eredetileg átirányítani akartak. Hiába cserélik le a parancsnokokat, az sem hoz eredményt. Ezekre tekintettel kérem, hogy fogadja el lemondásomat" - írta a levél végén a vezérőrnagy.

Forrás: mfor.hu, unn.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@jesz: érdekes,hogy neked nem az embersége és a becsülete tünt föl elsöre!
te szoktál néha gondolkodni is?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Vegre egy gerinces ember. Sok ilyen kellene, es akkor el lehetne porasenkit takaritani a hatalombol.
Sámannus
Aki nem akar Hágába kerülni annak időben dönteni kell. A mi 133 bátarunknak is van egy lócányi hely a vádlottak padján. A másik felének meg a Csillagban.
Rizikó
@teuton: Nyomorult libsi! Elolvasok sok mindent, még az eszement liberálfasiszta hazudozást is! Innen vagyok ilyen tájékozott!
Amúgy pedig, ha normális hangnemben próbálkoznál, én sem sértegetnélek! Ez még nem jutott eszedbe?
teuton
@Rizikó: Aha... Szoval az eresztornasz lemondasa is liberalfasiszta hazudozas volt... Ha olyan sokmindent tudsz, akkor arra emlekszel ki mondta, hogy az a kormany, amelyik alatt az euro 300 ft föle emelkedik, az mondjon le? Mennyi is most az euro??? Vagy ez is csak libaralfasiszta hazudozas volt a fönitöl?
Rizikó
@teuton: És kinél ugrált a Pannon puma? Nagyon szelektív a memóriád.
A libsi egy rothadt állat, amivel semmi közös nincs a normális emberekkel. A libsi parazita!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.