Katarina Barley német szocdem politikus, az Európai Parlament egyik alelnöke egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte a miniszterelnöknek, családjának és barátainak köze van közpénzek eltüntetéséhez.

Interjút készített a 444 Katarina Barley német szociáldemokrata politikussal az Európai Parlament egyik alelnökével. 

EP-alelnök Magyarországról: hogy lehet egy gázszerelő milliárdos? A magyar és az európai emberek pénzét lopják

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Harald Krichel

Barley az interjú elején elmondta, szerinte már lehetett volna Lengyelországgal és Magyarországgal (vagyis a kormányokkal) szemben érvényesíteni a feltételességi mechanizmust, ám az Európai Bizottság időhúzásra játszott, miközben az Európai Parlament elvárja, hogy lépjenek már végre és indítsák meg a mechanizmust. 

(...) A magyar esetben nagyon sok ügy van, én személy szerint a korrupcióval kezdeném, hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak. A magyar és az európai emberek pénzét lopják. Mindenki ismeri Mészáros Lőrinc nevét – hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?

Lengyelország esetében az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása és az EU-s jog elsőbbségének tagadása a fő problémák.

- fogalmazta meg a politikus. 

A 444 kérdésére, miszerint van egy alku, ami miatt a jogi mechanizmust nem indítják meg az április 3-ai választásig Magyarország ellen, Barley a következőt válaszolta:

Az is nyilvánvaló, hogy a jogállamisági ügyekben illetékes biztosok, Didier Reynders és Vera Jourová is nagyon határozottan szorgalmazták a mechanizmus korábbi indítását, de végül semmi sem történt. Kell, hogy ennek legyen valamilyen oka, és ha az említett alku lenne az, akkor azt szégyenteljesnek tartanám.

Az interjúban a német politikus kitért többek között a gyermekvédelminek nevezett, ám a homoszexualitás ellen irányuló magyar törvényre is, ami szerinte Orbánnak azért kellett, hogy 

felépíthesse a hazugságát, hogy minden a homoszexuálisok miatt van.

Katarina Barley szerint a Fidesz 12 éves országlása alatt Magyarországon belül lebonttak már mindent, ami a hatalmat korlátozhatná:

(...) a sajtót, a számvevőszéket, az ombudsmant, mindent politikai ellenőrzés alatt tartanak. És most az európai ellenőrzéstől is meg akarnak szabadulni. Nem véletlen, hogy Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Vajon miért nem? Nagyon jól tudjuk, hogy miért. Azért, mert pénzt lopnak, és nem akarják, hogy az európai ügyészek és bírák ezt felfedjék.

A politikus üzent a magyaroknak is:

Arra kérem a magyarokat, hogy nézzenek a dolgok mögé, és ne essenek Orbán csapdájába, ne higgyenek a Patyomkin világnak, amit felépített.

Az interjú végén még a következő tanácsot adta a hazai választóknak:

(...) ha a magyarok az európai úton akarnak tovább haladni, akkor olyan kormányt kell választaniuk, amelyik hajlandó betartani az európai törvényeket. Vagy ha kitartanának a mostani mellett, akkor meg kell győzniük a vezetőiket arról, hogy tartsák be a törvényt – bár nem vagyok meggyőződve, hogy egy ilyen kísérlet sikerrel járhat.

Forrás: 444.hu

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Milyen "jó" híre van az országnak! Szégyen!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Aki Én: Táblázat??? Megőrültél?"
Igen. Mert te azt állítottad, hogy összesen többet loptak most, mint anno. Semmi olyat nem írtál, amivel ezt alá tudnád támasztani.
Gyurka80
@namihami: Ezt olvasd mikor történtek a nagy lopások, azok csinálták akik most a "korrupció ellen harcolnak" , persze ha hatalomra jutnának akkor már nem lenne fontos, mint abban a 8 évben.Amikor a maszopos 500 millával éhségmenetezett, meg cserélődtek a nokiás dobozok a millákkkal. www.hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa
namihami
@Gyurka80: 19.31:. Nem lózungokat, hanem tényeket, adatokat kértem!
A Nap süt, a Hold világít! Ilyeneket én is tudok, de ha megnézzük, akkor ez ténynek még jobb is.
Gyurka80
@namihami: Látom nem olvastad, magas ez neked.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.