Márki-Zay Péterné Vincze Felícia a blikk.hu-nak mesélt a mindennapjairól és a politikai szerepvállalásáról is.

Márki-Zay Péter felesége fizikusnak készült, szülésznő volt, most pedig asztalosnak tanulFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt felesége a blikk.hu-nak nyilatkozott: mesélt arról, hogy hogyan ismerkedtek meg Márki-Zayjal, hogy fizikusként diplomázott, hogy hogyan tett neki keresztbe a kormánypárt a karrierjében és hogy hogyan áll a férje kampányához.

Nagyon intelligens, udvarias, jól nevelt volt mindig. Tényleg jóképű, de hát ezt mindenki látja! Fontos volt nekem, hogy ő is katolikus és egyetértettünk sok mindenben, például ő is nagy családot szeretett volna

– mondta a lapnak Felícia. Hozzátéve: „Már akkor is kitartó volt. Sose adja fel, nem lehet könnyen lerázni”.

22 éves korukban összeházasodtak, lediplomáztak, de addigra már megszületett első gyermekük, ezért sem dolgozott soha fizikusként. Hét gyerekük azért van, mert nem lett több, de soha nem érezte lemondásnak, hogy nem lett kutató, noha várták PhD-zni. Most ő segíti a férjét, de korábban Márki-Zay is mindenben támogatta, Kanadából is csak azért költöztek át az Egyesült Államokba, hogy ő el tudja végezni a kinti képzéséhez a gyakorlatot.

Jelenleg a biztos háttér megteremtésével próbál segíteni a férjének, de elmegy szórólapozni is az aktivistákkal, ha kell. A feladatok érdeklik, a reprezentáció kevéssé – összegzi a 24.hu.

Ha csinálok valamit, azért csinálom, hogy valami jó irányba változzon. Ez motivál.

A miniszterelnök-jelöltség nem érte váratlanul, de korábban könyörgött a férjének, hogy ne induljon polgármesternek az időközi választáson Hódmezővásárhelyen. Attól tartott, hogy a családot hátrányok érik, gyerekekeiket nem veszik fel egyetemre – ez azonban nem történt meg.

Előtte viszont több helyen is bezárultak az ajtók.

Szerinte férje politikai szerepvállalása az oka, hogy egy év alatt tönkretették szülésznői praxisát. Megnyerte a sajtópereket, de ez már nem segített. Maga alatt volt, ezért fizikus végzettséggel, szülésznői mesterdiplomával beiratkozott egy kétéves felnőttképzésére, májusban végez asztalosként. Már csinált maguknak két ablakot a pincébe, most fürdőszobabútorokon dolgozik.

Forrás: 24.hu, blikk.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
First ladyről is kérhetnék pár szót? Vagy 10 éve nem tudni róla . Túúúdom konyha de azért ennyi mégiscsakmá kicsit kevés.
Országfelvirágoztatás meg ilyenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ...dumcsizzunk még, idióta hazudós? Látom továbbra sem kaptál pozitív híreket a nagyviziten, te félkegyelmű bolsi.
ómió
@Aki Én: Szóval, még mindig a saját nagyvizited tapasztalatait hazudnád rám, bolsiék elmebetege!? Ez most - efftársi "etikett" szerint - már a tetves bolsiságod másrahazudási próbálkozásai mellett "állandó kísérő" lesz? A szedálásod meg megint elmaradt?
Aki Én
@ómió: Látom továbbra sem kaptál pozitív híreket a nagyviziten, te félkegyelmű bolsi. Én drukkolok neked.
ómió
@Aki Én: Merülj alá, bolsiék önmagát non-stop másrahazudni igyekvő elmebeteg latrinabúvára! Az oxigénhiány már nem tehet kárt a nemlétező agyadban és még nem is bűzlesz majd itt külön!
Aki Én
@ómió: Jön a hosszú hétvége, remélem nem itt töltöd az egészet, te nyomorult lúzer...
ómió
@Aki Én: Mid fáj, bolsiék elmebetege!? Csak nem a hazugságpotenciálodat zavarják a kommentjeim?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.