A 2022. március 2. és március 11. között készített reprezentatív felmérés szerint az elmúlt hetekben Magyarországon a Fidesz-KDNP támogatottsága nőtt 2 százalékponttal, a kisebb pártok támogatottsága pedig csökkent.

A Fidesz népszerűsége emelkedett, az ellenzéké csökkent az IDEA Intézet szerint
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A felmérés szerint a teljes, választókorú népesség körében az ellenzék újra növelni tudta támogatottságát, a Fidesz−KDNP hónapok óta tartó lassú, de folyamatos növekedése pedig tovább folytatódott.

Március elején a két lista közötti távolság három százalékpont. Ezzel egyidőben az IDEA Intézet szerint a Mi Hazánk Mozgalom távolabb került a parlamenti bejutási küszöbtől. Utóbbi támogatottsága jelenleg 3 százalékpont, a Magyar Kétfarkú Kutya Párté pedig 2.

Lényeges különbség van azonban a Fidesz–KDNP és az ellenzék szavazóinak elszántsága között. Az IDEA szerint a Fidesz–KDNP támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett, így elérte a kritikus 50 százalékot, miközben az ellenzéké 1 százalékponttal csökkent.

A Fidesz népszerűsége emelkedett, az ellenzéké csökkent az IDEA Intézet szerint

Fotó: Idea Intézet

Forrás: 444.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Nem hiszem el, h ennyi hülye alattvaló ember él ebben az országban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@sgl: Hadd örüljön a fidesz előre a győzelem biztos reményében, 2004-ben is őket hozták ki befutónak, aztán jött a qrva nagy pofára esés. Engem már nem érdekelnek a közvéleménykutatások, mert soha nem szavaznék a fideszre, kizárólag az ellenzékre fogok. Lehetnek bénák, vakok, ügyetlenek akkor is rájuk adom a voksom, mert ettől függetlenül még jó eséllyel lehetnek befutók. Végül is rajtunk múlik!
kissé felnőttem
lédi ? miért hazudsz az utólsó percig ? le sem szar már senki van a fejed van e eszed ???
Lepényleső
...sőt már nem is híres,hanem hírhedt,- s népszerűsége ezért emelkedett?
ómió
@Aki Én: Mutyigeri efftársadé meg, ugye, az "egekben"! Pláne, a "városháza projektjével" meg, mióta alacsonyabb műszaki tartalommal 5 milliárddal drágábban újíttatta fel a Lánchidat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.