Dunaújváros alpolgármestere szerint a Fidesz-kormány rövid pórázon tartja a helyhatóságokat.

A Párbeszéd szerint kizárólag egy kormányváltással lehet visszaállítani az önkormányzatok jogait és a fejlődésükhöz szükséges forrásokat – mondta az ellenzéki párt önkormányzati ügyekért felelős elnökségi tagja, Dunaújváros alpolgármestere vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Párbeszéd: kizárólag a kormányváltással lehet az önkormányzatok jogait visszaállítani

Fotó: Facebook/Szabó Zsolt

Szabó Zsolt kifejtette, a kabinet "hűbéresi rendszert" alkalmazva rövid pórázon tartja a településeket, amelyek csak akkor kapnak forrásokat, ha nem kritizálják a kormányt.

Kiemelte, Dunaújváros a legtöbb ellenzéki városhoz hasonlóan egyetlen fillér kompenzációt sem kap a kabinettel, így a koronavírus-járvány okozta válság után a jelenlegi energia- és menekültválságban sem számíthatnak a kormányra.

A Párbeszéd politikusa elmondta, elfogadhatatlan, hogy a kabinet politikai alapon osztogatja a forrásokat, így csak a fideszes vezetésű települések jutnak a pénzükhöz.

Forrás: mti.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@verőce21: Te tényleg megerősítésnek olvastad, amit mi ketten leírtunnk?!?!?! Akkor vagy a mi fogalmazásunkkal vagy a szövegértéseddel van baj. Mivel a mi kettőnk szövegének lényege azonos volt, talán olvasd el mégegyszer.
Az pedig, hogy visszakapják-e, ha marad az Orbán? Akkor, amikor a rengeteg, általa felvett hitelek törlesztése kezdődne? Ha lesz kormányváltás, akkor is nehéz lesz. Ha ezek maradnak, akkor inkább az elvonások nőnek majd. Még kevésbé a visszaadás esélye fog nőni.
drrotf
@verőce21: Szerintem meg az a baj hogy a kormány a központosítás mellett döntött, mindent egy kézben akar tartani, akkor amikor a rendszerváltásnál a FIDESZ is a decentralizáció mellett döntött.Aki ezt a centralizációs törekvést nem látja , az nem akarja észrevenni azt hogy a kormány minden területen a hatalom átvételére és gyakorlására törekszik, még ott is ahol a decentralizáció, a hatalom megosztása lenne az igazi megoldás!
verőce21
@namihami: Tízmilliós karórákra pedig futotta így is az önkormányzati tisztviselőknek...!

m.hvg.hu/itthon/20220317_Orsi_korrupci_sportkozpont_luxusutazas_luxuscikkek?s=hk
@drrotf:
ómió
Kormányváltással, Pubi, az adósságba fojtásukat lehet feleleveníteni!
namihami
@verőce21: Csakhogy ezek legalább lebuktak. A vejkó, a Százlábú és a többi barát és családtag viszont éli világát és az EU-s büntetés helyett is mi fogunk fizetni.
verőce21
@namihami: "Ezek" is élik világukat...a mi pénzünkön...! :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.