Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje épp annak ellenkezőjét mondta, mint amit az M1 és a 888.hu lehozott. 

Pert vesztett a közmédia és a 888.hu Márki-Zay Péterrel szembenFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

A közmédia híradója, valamint a kormánypárti médiabirodalomhoz, a KESMA-csoporthoz tartozó 888.hu kiadója, a Mediaworks is sajtópert vesztett Márki-Zay Péterrel szemben

– ezt mondta ki a hétfő délelőtti tárgyaláson ismertetett elsőfokú ítélet a hvg.hu információi szerint.

A pert azért indították el, mert mind az M1 Híradóban, mind a 888.hu portálon olyan állításokat tartalmazó közlések jelentek meg Márki-Zay Péterre vonatkozóan, amelyek hamisak voltak. Sőt, épp az ellenkezőjét nyilatkozta annak, mint ami a kormánypárti platformokon megjelent.

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében

– ez hangzott el az M1 Híradóban, Márki-Zaynak tulajdonítva. A bíróság szerint azonban a fórumon ennek az ellenkezőjét mondta a miniszterelnök-jelölt, ezért a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete helyreigazítást kért a médiumtól.

Ennek megfelelően a közmédiának az alábbi helyreigazítást kellene az elsőfokú ítélet szerint közölnie:

2022. január 12. napján a Híradó című műsorunk Leépítene vidéken Márki-Zay című hírblokkjában valótlanul híreszteltük, hogy dr. Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert és tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat.

A 888.hu-nak pedig ezt:

A 2022. január 12. napján megjelent Márki-Zay Péter sürgősségi ellátásokat és szülészeteket zárna be vidéki városokban című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Márki-Zay Péter sürgősségi ellátásokat és szülészeteket zárna be a vidéki városokban, továbbá valótlanul állítottuk, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje számos vidéki településen építené le az egészségügyi ellátórendszer különböző elemeit.

A 888.hu szerkesztősége és kiadója március 8-án átvette az idézést a tárgyalásra, mégsem vett részt rajta, és ellenkérelmet sem adott be. Az M1 Híradó, vagyis a közmédia képviseltette magát, de nem tudták igazolni, hogy Márki-Zay Péter hol és mikor mondott olyat, amit a Híradóban január 12-én idéztek tőle.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Sajnos ezzel semmit nem èrünk. Amit leadtak,azt már beszopták a birkák,a " helyesbîtèst" èszre sem fogják venni. Persze a büntit adófizetői pènzből röhögve kifizetik
ómió
@Aki Én: Megint agyalágyultat láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje! Mondtam már, hogy kerüld! Ennyit se "nyesel"? Ugye, milyen "hasznos", hogy a brüsszeli efftársaitok "megvédték" az efftársi "bírákat"!
Aki Én
@ómió: Látod, te is terjeszted a hazugságokat. Téged is meg kéne büntetni, te surmó propagandista ártány.
ómió
@Aki Én: Te, ott az elmeosztályon, surmóbolsi kasztrált propagandista létedre, majd meghazudod nekünk, hogy mi a hazugság, bolsiék elmebetege!? Szedáltasd magadat, hátha jobban leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.