Fél éve annak, hogy aláírták a Külügyminisztériumban az újabb 15 éves orosz gázszállítási szerződést a Magyar Villamos művek (MVM) és az orosz Gazprom képviselői.

Egyelőre nem jelezte Oroszország, hogy rubelben kérné a gáz árát Orbánéktól

Nem kapott még hivatalos értesítést arról a magyar kormány, hogy a jövőben rubelben kellene fizetnie az orosz gázszállítmányokért

– válaszolta a kormány az RTL Klub Híradójának kérdésére.

Ugyanis ezt a szerződést módosítaná Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt héten bejelentett azon módosítása, miszerint a barátságtalan országoknak Magyarország pedig az Unió összes államával együtt annak számít most hivatalosan rubelben kell fizetnie az orosz gázért.

Az átállás részleteinek kidolgozásával Putyin a Gazpromot bízta meg.

A Gazprom vélhetően meg fogja keresni a saját partnereit, miszerint ő szeretne egy ilyen változtatást és a partnerek meg reagálnak. Ez is a szerződésben van rögzítve mindenütt, hogy mennyi idő alatt és hogyan kell erre reagálni. Én nem gondolom, hogy ez egy hosszú távú és okos megoldás lenne

– jelentette ki az RTL Klubnak adott nyilatkozatában Holoda Attila, az Egységben Magyarországért energetikai szakértője.

Forrás: HVG

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
A rubel jelenleg szart sem ér!Ki foglalkozik egy értéktelen valutával? Még jobban elzárják magukat és senki sem fog semmit vásárolni tőlük !
verőce21
Mo.-nak akkor is kevesebbe kerül, mint Eu-nak, ha rubelben fizetünk a földgázért oroszoknak...!
verőce21
Az EU-val közös demokratikus gázvásárlásunkkal viszont úgy járnánk majd, mint a fenyítő célzattal visszatartott EU-s pénzekkel...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.