Nem meglepő fejlemény, miután a cseh és lengyel, valamint a szlovák  miniszter is visszamondta a találkozót.

A 444 cikke szerint a szlovák védelmi minisztérium előzetes információi alapján elmarad a V4-es országok védelmi minisztereinek Budapesten tervezett találkozója, erről értesült az Euractiv. A találkozót március 30-án és 31-én tartották volna.

444: elmarad a V4-es védelmi miniszterek találkozója, a lengyel miniszter is visszamondta a találkozót

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

A 444 úgy értesült, a találkozó helyszínéhez, a Várkert bazárhoz közeli vállalkozásokat már hétfőn arról értesítették, hogy kedden (március 30-án) mégsem kell zárva tartaniuk. 

A 444 korábbi cikke szerint először a cseh védelmi minszter, Jana Černochová mondta le a részvételét a találkozón, hétfő este pedig a lengyel védelmi miniszter, Mariusz Błaszczak is úgy döntött, hogy nem jön a V4-es miniszterek magyarországi találkozójára – erről számolt be a lengyel Dziennik és Gazeta Wyborcza is. 

A Dziennik szerint a miniszter a Nemzetbiztonsági Tanács ülésén is megerősítette, hogy nem fog Budapestre menni, a Gazeta Wyborcza szerint  a kormányzati forrásaik ezt a lépést azzal magyarázták, hogy Orbán Viktor a választás miatt nem akart kihátrálni Putyin mögül. Jana Černochová cseh védelmi miniszter pénteken azt írta, azért nem jön, mert sajnálja, hogy „az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.

A V4-es országok vezető politikusai közül többen is nemtetszésüket fejezték ki az elmúlt napokban azzal kapcsolatban, ahogy a magyar kormány viszonyul az orosz-ukrán háborút kirobbantó agresszor fél, Valgyimir Putyin irányába – a Visegrádi 4-ek közötti kapcsolatok megfiyelők szerint eléggé megromlottak emiatt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ennél nagyobb pofont a választások előtt nem is kaphatott volna. A következő remélhetőleg vasárnap lesz! Szerintem egész Európa várja, hogy megszabaduljon ettől a kullancstól, s érdemi kapcsolatokat alakíthassanak ki megint a magyarokkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
A fidesz olyan sikeresen szét tud verni bármit, de tényleg bármit, ahogyan senki a világon. A szétverés, dúlás európa-, világ- és olimpiai bajnoka, de csúcstartó árulásban, hátbatámadásban , megalomániában, perverziókban és dilettantizmusban is. Hát ne mondja senki, hogy a fidesz nem világhatalom!
Nyírfa
@driv3r: 10.07

Ezért jobb helyen mint a fideszben nem is lehetne: hazaérkezett. :)
Nyírfa
@kereső: 10.00

Veszíteni csak győzve lehet. Ezt most találtam ki, lám, mindenki tud hülyeségeket beszélni.:)
Igazából persze azt kéne mondanom, hogy veszíteni csak méltósággal szabad, az is felér egy győzelemmel, pláne, ha az ember tanul is belőle. No, ez a fideszesekre, nem áll. Olyanok, mint a kínai agyagkatonák, ugyanott, ugyanúgy állnak, míg világ a világ.
Aki Én
@verőce21: Mindenki ki akar maradni belőle, te hazudós.
Yoda69
orban teljesen egyedul maradt a politikai terben, egy ilyen sunyi pavatancossal senki nem akar kozoskodni.
Vasarnap megmutathatjuk a vilagnak a magyar nep nem egyenlo orban hazugsag-vilagaval.
ómió
Na, ugye! Efftársilag mégis csak Ukrajnába kéne vonulnunk. De, miért nem mennek az efftársak, maguk!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.