Az EBESZ választási megfigyelő missziója mellett az ENEMO magyarországi választási missziója is számos kifogásolható dolgot azonosított a magyarországi országgyűlési választások kapcsán. Jogszabályi hiányosságok, nem azonos médiaviszonyok, sérülő szavazategyenlőség, nyomásgyakorlás, szavazatvásárlás, megfélemlítés, konstruktív viták hiánya, korlátozott hozzáférés bizonyos információkhoz, probléma a levélszavazatok ellenőrzésével, visszaélés az állami erőforrásokkal. Csak néhány probléma az ENEMO jelentéséből.

Forrás: media1.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Horizont: A szavazati jogot meghatározott intelligenciahányadoshoz kellene kötni, hogy az ilyen vacsi-félék ne tudják lehúzni a társadalmat. Tudom, hogy ez nagyon drasztikus, diszkriminatív és kivitelezhetetlen is, de valahol mégis kéne húzni egy határt.

A másik , hogy ne lehessen akárki miniszterelnök. Az orvosi egyetemre sem vesznek fel aszociális személyiségű jelentkezőket. Orbánnak már az első parlamenti ciklusban ki kellett volna buknia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Horizont: Te nem válaszoltál a kérdésemre. Kínodban terelsz, személyeskedsz. Tényleg mindig ez van. És a gyűlölködésed miatt van, amiatt nem tudsz gondolkodni. Hidd már el...
Málna
@Horizont: Ne idegeskedj. Inkább tanulj belőle végre.
Csizmás Kond
...nem győzik nyalogatni a sebeiket...közben meg visszamorognak...
Málna
@Horizont: Nem azt mondtam,hogy tőlem tanulj, hanem a helyzetből. Amibe mindig belesodrod magad. Azt sem mondtam, hogy miattam kéne idegeskedned. Látod, mit tesz veled a gyűlölködés? Azt sem érted, amit mondanak neked.
csipetke
@Nyírfa: 23:42 De aztán a fidesznyákok váltottak, és azzal kampányoltak,hogy háború,és béke között kell választani. Pedig ez nettó hazugság,mert ki az a barom,aki a háborút választja? Tulajdonképp ezzel tudtak nyerni,és persze a sajátmaguk által írt választási törvénnyel,amibe 2012,azaz a megírása óta 300-szor nyúltak bele. Naná,hogy nem úgy,hogy az ellenzéknek legyen jó. Másrészt a körzethatárokat is úgy változtatták meg,hogy nekik jó legyen. Ezért írta az EBESZ,hogy se demokratikus,se tisztességes nem volt a választás. Nem is tudna orbán tisztességesen,becsületesen játszva,hazugságok nélkül választást nyerni. Meg lehet nézni Ukrajnát, ahol Zelenszkij 73%-al nyert, és nem kellett hozzá csalás,és hazugság. Majd ha jön a rohadalmas nagy áremelés, akkor lesz meglep a fidesz szavazóknak,hogy a semmitérő fizetésük szarra se elég. mert itt az emberek nagyrészének igen alacsony a fizetése,nem beszélve a nyugdíjakról. Ráadásul elindították a jogállamisági eljárást, és ameddig orbán nem bizonyít,addig az eu-tól nemigen jön pénz,de a bazinagy kínai,és svájci hiteleket fizetni kell,amit orbán azért vett fel,hogy a választás előtt szórhassa a pénzt,mint a bolond pék a lisztet. Lesznek még itt cifra dolgok...Az a gond,hogy orbán,és a bandája pont leszarja,hogy ki miből vesz kenyeret, és egyáltalán tud-e venni. Ők urizáltak eddig is,és eztán is azt fogják csinálni. Mi meg szívunk
Nyírfa
@csipetke: 18.04

Sajnos, ahogy mondod. De kapcsolódva ahhoz a meglátásodhoz, hogy lesznek még itt cifra dolgok, én is úgy gondolom, hogy az a temérdek probléma, amit Orbán teremtett magának, az országnak, úgy fog a nyakába hullani, hogy nem marad a nyakán a feje.
Ezt várom. Tekintve, hogy jelenleg nincs hiteles ellenzékünk, nincsenek vezéregyéniségek, az a véleményem, hogy , amennyiben bekövetkezik az, amit logikusnak és törvényszerűnek tartok, akkor egy szakértői kormánynak kell felállnia, amely elkezd rendet tenni.
Hallottad, a pártjaink beülnek a Parlamentbe. Erre már nincs mit mondani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.