Az EBESZ választási megfigyelő missziója mellett az ENEMO magyarországi választási missziója is számos kifogásolható dolgot azonosított a magyarországi országgyűlési választások kapcsán. Jogszabályi hiányosságok, nem azonos médiaviszonyok, sérülő szavazategyenlőség, nyomásgyakorlás, szavazatvásárlás, megfélemlítés, konstruktív viták hiánya, korlátozott hozzáférés bizonyos információkhoz, probléma a levélszavazatok ellenőrzésével, visszaélés az állami erőforrásokkal. Csak néhány probléma az ENEMO jelentéséből.

Forrás: media1.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Horizont: A szavazati jogot meghatározott intelligenciahányadoshoz kellene kötni, hogy az ilyen vacsi-félék ne tudják lehúzni a társadalmat. Tudom, hogy ez nagyon drasztikus, diszkriminatív és kivitelezhetetlen is, de valahol mégis kéne húzni egy határt.

A másik , hogy ne lehessen akárki miniszterelnök. Az orvosi egyetemre sem vesznek fel aszociális személyiségű jelentkezőket. Orbánnak már az első parlamenti ciklusban ki kellett volna buknia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
@Horizont: Még olvasni is, hát még így élni.
vacsi
Itt felsoroltak minden lehetséges esetet, ami csak az eszükbe jutott, és amire a legcsekélyebb mértékben is rá lehet fogni, hogy választási csalás. Mi egy vidéki kisvárosban élünk. Amikor szavazni mentünk, nagyon figyeltünk mindenre - tudtuk azt is, mire kell figyelni, hisz 18 éves koromtól 4 évente jártunk mindketten szavazni. Szóval, az épületben 2 szavazókörzet volt, nagyon kulturáltan, simán ment minden, csalásnak egyik oldalon sem volt semmi jele sem. Igz, hallottam, hogy valamelyik körzetben nem engedték a saját toll használatát - de ezen túl semmi nem történt.
Akkor most mindenféle népek miért akarják bemocskolni a magyar szavazókat?! Nem gondolják, hogy ez aljasság? Amiket felsoroltak, azokat bizonyítani is kell, méghozzá hitelesen!
Egyébként, amit a kis borsodi faluról írtak, az igaz - az emberek egy emberként állnak a mellé, aki segíti őket! És ez Orbán...
Nyírfa
@Horizont: A szavazati jogot meghatározott intelligenciahányadoshoz kellene kötni, hogy az ilyen vacsi-félék ne tudják lehúzni a társadalmat. Tudom, hogy ez nagyon drasztikus, diszkriminatív és kivitelezhetetlen is, de valahol mégis kéne húzni egy határt.

A másik , hogy ne lehessen akárki miniszterelnök. Az orvosi egyetemre sem vesznek fel aszociális személyiségű jelentkezőket. Orbánnak már az első parlamenti ciklusban ki kellett volna buknia.
kissé felnőttem
szépen szaros az orbáni győz elem ment itt egy egy 30,000 ért is torgyánnál lecsókoolbágy +savanyuság eztek mennyivel jóbbak ?
Peller Anikó
@vaksi: miről beszélsz debil? Legalább olvastad miről szól a cikk? Nem. Ez a hivatalból elkövetett csalás sorozat, visszaélés a választók bizalmával és a megkaparintott hivatali hatalommal:

'Jogszabályi hiányosságok, nem azonos médiaviszonyok, sérülő szavazategyenlőség, nyomásgyakorlás, szavazatvásárlás, megfélemlítés, konstruktív viták hiánya, korlátozott hozzáférés bizonyos információkhoz, probléma a levélszavazatok ellenőrzésével, visszaélés az állami erőforrásokkal.'
kereső
@Horizont: 16:47 Döbbenetes. És nem az első ilyen beszámoló, amit olvasni lehet a fg.-n. Jobbára nagyvárosokból és Bpestról mentek szavazatszámlálónak az eldugott ,isten háta mögötti falvakba, ahonnan az út is visszafordul. Egy dolgra nagyon jó ez , a városok népe szembesül vele, hogy ez IS Magyarország- mert a beszámolók a nagyobb falvakból is hasonlóak, bár nem ilyen mélységes bugyrai a szegénységnek.
Gazella
@vacsi: jah leomlo házfalakkal.. 50.000 ft havi gázsival kinyomja a szemüket a te drága zsirhájod aki széken szónokolt golyóállómelyenyben... ...
vacsi
@Nyírfa: Mindenesetre, érdekes, amit írsz. Mégis, miből gondolod, hogy Te és a társaid vagytok az okosak, intelligensek, a többi meg, aki nem ért Veletek egyet, hülye? Nem furcsa ez a hozzáállás? Azon is elgondolkodhatnál, hogy akkor mi okozta, hogy az általatok annyira megvetett Orbán kiütéssel győzött! Elárulom: pont ez az arrogáns viselkedéssel vadítottatok el mindenkit, hogy pl. Márki zajra szavazzon. Azért azt könnyű volt elgondolni, mi lenne, ha ő nyerne - meg a bandája. És ez a hátunk közepére sem kellett... De nem baj, dühöngjetek csak, jól áll Nektek!
Gazella
@vacsi: meg felkötheted a gatyádat hisz az EU jogállami mechanizmus eljárást inditott Magyarország ellen a legfőképp korrupció miatt... nehogy azt gondold, hogy te nem fogod fizetni a hatalmas EU büntetéseket... a te kurványod a seggnyalóit sem fogja figyelembe venni.. ha büntetésről van szó... fizess magyar még több adót!! Ebben te is benne vagy.. a magyar népben.
vacsi
@Gazella: Jó, majd együtt fizetünk - még azokkal is, akik most dühöngenek.
Málna
@Horizont: Hogyne érdekelne minket. Épp tegnap beszéltünk erről a jelenségről. Nem emlékszel? Ezt mondtam el két mondatban, amiről az írás szól. Hát minden voltam megint, csak rendes ember nem...De úgy látom, mára sikerült felfogni, hogy miről beszéltem.
Ditrich
Miért nem vagyok meglepve? Ugyan mit lehetett várni!
Nyírfa
@vacsi: 18.48

Ha tényleg érdekelne, hogy mi, ellenzékiek hogyan gondolkodunk, akkor csak el kellene olvasnod a kommentjeinket. Az első szótól az utolsóig, és mindannyiunkét. Ha így tennél, akkor tudnád, hogy nemcsak dühösek vagyunk, hanem próbáljuk megtalálni a vasárnap történtek lehetséges és valós okait. Gondolkozunk, a gondolatainkat kicseréljük, megvitatjuk, ahogy értelmes emberek között ez szokás.
Hülyének sosem azt tartjuk, aki nem ért velünk egyet, hanem azokat a kommentelőket illetjük ezzel a jelzővel, aki hülyeségeket ír, aki papagájként ismétli a propaganda által a szájába adott állításokat, azok tartalmán sosem kételkedve, sosem tájékozódva más hírforrásokból, sosem keresve az ok-okozati összefüggéseket, de elfogadva a tünetek , a látvány egysíkú, mindig a kormánypártok által sugallt igazságát.
100x és 1000x elmondtuk, hogy Márki nem akar katonákat küldeni Ukrajnába, de te 1001-edszer is megvádoltad , hogy, de, igen, mert Orbán is mondta.
Ez csak egy példa, annak illusztrációjaként, hogy miért veszítjük el veled kapcsolatban a türelmünket, és - beszéljek csak a magam nevében: miért figurázlak ki, s miért merül fel bennem , hogy a szinte retardált szintet megütő emberektől inkább vegyük el a szavazati jogot. Ehhez nem volt jogom. De nem követlek meg, mert benned viszont az nem merül fel, hogy az az alacsony szellemi szint, amit Orbán szavazóbázisa produkál, s amely őt hatalomban tartja , megakadályozza a hazám fejlődését, élhetetlenné teszi a haladni kívánók számára, s elüldözi a fiataljainkat itthonról. Semmit nem gondolsz át, számodra érdektelen a fékek és egyensúlyok rendszere, a jogállamiság. Tudod egyáltalán, hogy eltörölték a Munka Törvénykönyvét, hogy elvették a magánnyugdíj-megtakarításokat? Ne aggódj, nem tartok felsorolást.
Ki kéne tekintened a magad kis világából ahhoz, hogy értsd, milyen társadalomban akarunk élni, milyen jövőt szeretnénk teremteni.
vacsi
"100x és 1000x elmondtuk, hogy Márki nem akar katonákat küldeni Ukrajnába, de te 1001-edszer is megvádoltad , hogy, de, igen, mert Orbán is mondta."
Nem azért állítom ezt, mert Orbán mondta - én Marki zaj videojából hallottam - és nem felejtem el! Engem sokként ért.
Lepényleső
Többek által gyakorlatuk van benne,- 2012-től kezdve?
vacsi
@Nyírfa: Egyébként mindazt tudom, amit leírtál - mégis, Orbánt tartom a biztos pontnak.
Dr. Proktor
@vacsi: Sajnos te sem értetted meg és fogtad fel hogy mit mondott...
Majd három millió társaddal egyetemben.
vacsi
@Dr. Proktor: Vagy nagyon is megértettük!
Nyírfa
@Horizont: 06.22

Ott van a válasz a ma reggeli , 06.27-es bejegyzésében: mindezt tudja, de Orbán a biztos pont. Érvelni nem tud a kormánypárt mellett, a választása érzelmi jellegű: Orbán megvédi. Hogy mitől, az másodlagos, azt majd megmondja neki és a hasonszőrűeknek a kormány, és ezeket a sablonokat szét lehet teríteni a választók között. A lényeg, hogy érezze azt a védettséget, gyámolítást, amit a gyermekek. Felnőttkorban ugyan ez infantilizmusként jelenik meg, de vacsiék - értve ez alatt az Orbán-hívek körét - nem az eszmék, fogalmak, a kitekintés, a vizsgálódás témakörében mozognak, ők alkotják azt a hadat, amely, ha reggel felkel, és este lefekszik, abban a biztos tudatban akar lenni, hogy a dolgok változatlanok. És ez tragédia egy nemzet történelmében, de az egyes ember életében is, mert a változás az egyetlen, ami állandó.
Nyírfa
@vacsi: 06.27

Ugyan eltolod magadtól azokat a gondolatokat, amelyeket megfogalmaztam, de köszönöm, hogy végig olvastad. Hangsúlyozom, soha nem az a baj, ha valaki másképpen vélekedik a világ dolgairól, de az nagyon nagy probléma, ha ezzel keresztbe fekszik a fejlődésnek.
csipetke
Végigolvastam a cikket, de egy mondatban összefoglalva:- a fidesz nem tud tisztán nyerni.
A választási törvényt ők írták 2012-ben, és azóta (nem tévedés) 300-szor nyúltak bele,és nyilván nem úgy,hogy az ellenzéknek kedvezzen. A körzethatárok átrendezésével is a saját esélyeiket javították. Másrészt a hazug kommunikációjuk, ami nagyrészt abból állt,hogy háború,és béke között választanak most az emberek. ez nettó hazugság,de az alultájékozott birka csont nélkül benyalta. Ezek tisztán soha nem nyertek volna
Virág Árpád
Láncszavazással próbálkoztak a MOSLÉK lipsik!!!
csipetke
@csipetke: Ja,és az igazi szívás csak most jön,mert az EU megindította a jogállamisági eljárást,és onnan lóvé egy darabig nem jön. Nyilván vártak a választással,és ezért kezdik csak most az eljárást. Viszont a rohadtnagy hitel,amit orbán felvett Kínától,és Svájctól,azt bizony csengetni kell. Nem kellett orbánnak tavaly az eu-s pénz,mert annak ellenőrizték volna a költését. Most kérte az EU-tól azt is egy követelőző levélben. Nem értem,mit képzel ez a sámlis puhos,hogy neki mindent szabad?Majd most rájön,hogy mennyire nem így van. Majd most jön az igazi szívás,és ha csak azok szenvednének,akik megválasztották,az a kutyát se érdekelné,de itt az egész ország szenvedni fog a dagadt pávatáncos miatt
Havanagi
A legsötétebb jövő vár erre az országra, a csőcselék ezt az utat szavazta meg.
Nyírfa
@Horizont: 06.30

Nem tudom, mikor , és mire fel írta ezt Málna, de ebben a néhány sorban benne van az egész ember. Nem kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy a szemünk előtt grasszáljanak a náci embercsökevények, itt vannak a jelenünkben, már nyíltan előállva az emberiség legförtelmesebb ideológiájával.
Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be ajánlott , majd kötelező olvasmányként az iskolások számára a Mein Kampfot.
Aki Én
@vacsi: Egészen ijesztő valótlanságokat és butaságokat hordsz össze.
Málna
@Horizont: Akkor most van problémád ezzel, hogy ők is szavazhatnak vagy nincs? Mert nem igazán értem, hogy mi az álláspontod. Ha ti írjátok, hogy ez az egész problémás, az rendben van, ha én, akkor az már úgy nem jó...:-)
Aki Én
@Nyírfa: Az sem semmi, hogy egy BKK ellenőrt jobban átvilágítanak felvétel előtt, mint orbánt.
Szidjuk az előző rendszert, állandóan komcsizunk, meg arról beszélünk, hogy gyökerestől kell kiirtani a nyomait, ebben orbán és szektája élen jár, erre megválasztanak egy ifjú kommunista titkárt, akinek az apja MSZMP párttikár volt, kormányában rengeteg a besúgó leszármazottja, akik szintén állandóan komcsiznak.
Van itt baj.
És akkor jön egy Vacsi, és közli, hogy a legszegényebb település lakói mennyit köszönhetnek orbánnak, és csakis neki.
De még ha a Rózsadombot mondaná.
Itt szarom össze magam.
Málna
@Horizont: : Ezt a semmitmondó választ...Megint zavarba hoztalak?:-) A logikátlanság átka.
Aki Én
@Málna: Abban mindig egyetértettem veled is, hogy a szavazati jogot egy bizonyos intelligencia szinthez kellene kötni. Nyilván nem lehet.
És akár korhoz is. Már úgy értem felső határ is kellene, ha már alsó van.
Abban is biztos vagyok, hogy a legszegényebb településeken a többség nem tudná megmondani a miniszterelnök nevét.
Mint ahogy láthattunk már ilyen videókat.
Nyírfa
@Horizont: 08.32

Köszi, elő fogom keresni.
kereső
@Aki Én: Erről szóltak, szólnak a beszámolók a szavazó körökbe delegált biztosoktól.A tudatalanságnak, a szegénységnek olyan mélységeit tárják fel, ami teljesen felfoghatatlan számunkra. És ezt tudatosan teszi orbán- a kiszolgáltatottság ezen fokát, amelyben ezek az emberek vegetálnak(mert az nem élet), csak fokozni fogja. Hiszen egyre több ember lesz gazdasági kiszolgáltatott- akit csak az fog érdekelni, hogy este mit eszik. Nem, nem holnap, vagy holnap után. Szörnyű!!
Nyírfa
@Horizont: 08.44

Nagyon jó!
Az egyetlen alapítvány, amelyet a jövőben támogatni fogok, az Iványié.
Nyírfa
@Horizont: 9.06

A fórumozás évei során mindig lehullanak a leplek, az álarcok, senki nem tud elrejtőzni. Sokak számára kiváló önismereti tréning lehet, egyfajta tanulási folyamat, de ezzel a lehetőséggel nem mindenki él. Vannak, akik kimondottan azért látogatják az oldalakat, hogy negatív befolyást gyakoroljanak, egyrészt önigazolást keresve, másrészt megbízásból, ki-ki jelleme, gyomra szerint. A lényeg, hogy kiismerhetővé válnak.
verőce21
A "haladók" kívánságai...! - no, ezen röhögnöm kell...!
vacsi
@Aki Én: A rózsadombiak megszerzik maguknak, ami kell - míg a kis falvak lakói nincsenek ilyen szerencsés helyzetben.
Aki Én
@vacsi: ...hűha, fokozódik a helyzet.
Szerintem nem vagy jó passzban.
Aki Én
Bárhogy is alakult, megnyugvással tölt el, hogy az intelligensebb, tájékozottabb réteghez tartozom.
És még éppen éhen halnom sem kell.
Nyírfa
@Aki Én: 08.39

Én nem komcsizok, mert tudom, hogy a kommunizmus mint eszme a legmagasabb rendű gondolatok egységbe foglalása, s volt alkalmam ismerni néhány olyan embert, aki ezeknek a célkitűzéseknek a leghitelesebb képviselője volt.
Hogy a "kommunista"- rendszer bukásra volt ítélve, annak okai között éppen úgy megtaláljuk az Orbán-, Kövér-féle karrieristákat, akik abszolút többségben voltak, mint azt az elvet, hogy a fejlődés egyetlen lépcsőfokát sem lehet átlépni, sem a szellemi-, sem az anyagi világét.
Az az uram-bátyám kapcsolati státusz, ami ma is behálózza az életünk minden szegmensét, még csak nem is bolsevik eredetű, egyidős az emberi attitűdökkel, csak éppen ott harapózik el, és tűnik felszámolhatatlannak, ahol a társadalom fejlődése erősen korlátozott, s ezeket a korlátokat maga a nép maga állítja fel. Kikeveredni az igénytelenségből csak akkor tudunk, ha a kritikus többség kialakul, de mi, a jelek szerint még nem értük el ezt az akár hajszálnyi többséget. Talán nem is fogjuk, talán igen, de kell egy teljes nemzedékváltás, de még az is megtörténhet, hogy a történetírók csak volt államként fognak minket megemlíteni.
bfeco
@vacsi: 18-as adat, nem sokat változott: A magyarországi választó-
jogosultak száma a szavazóköri névjegyzék indulása napján:A magyarországi választójogosultak száma a szavazóköri névjegyzék indulása napján: 7 968 059 fő cca 2 600000 fidesz szavazat, 2x annyian nem szavaztak rá, 1 800 000-en hivatalosan is. És nem dühöng senki, rajtad kivül. A tények makacs dolgok.
vacsi
@bfeco: Ezt most nem értem: min dühöngök én? Egyébként 18-ban is a Fideszre szavaztam - és nyertek is.
Málna
@Horizont: Dehogynem tudlak. Mindig ez történik. Egy kérdés - és már jobb híján csak személyeskedés a válasz. Legalább tanulnál belőle.
bencemacska
@sgl: Ha ugyanolyan módon kezeled a médiát, mint a Fidesz, akkor csak a színe lesz más és azt sem DEMOKRÁCIÁNAK hívják!
Az eredmény mindegy, hogy fekete, vagy vörös a színe: emberbarátnak kell lennie.
Ha figyelted és megértetted mit mondott O1G a 2002-es veresége után a TF-en, akkor érted a mai eseményeket. Megvalósította, amit ott ígért.
Csak teljesítette az ott ígérteket. A választási propaganda - kormány : ellenzék = 23 óra, 55 perc : 5 perc.
Ez jelent meg az eredményben!
Nyírfa
@Horizont: 11.56

Megtaláltam Málna kommentjét, ellenben a Magyar György-cikk szőrén-szálán eltűnt.
Nemcsak itt nincs, sehol nem leltem nyomát. Talán később előkerül.
Peller Anikó
@sgl: Jó mulatság, férfimunka volt: áláviktor

De a tánc csak most kezdődik má.
Aki Én
@sgl: ...még ez sem, mert

4x 364x24 óra + 23 óra 55 perc
VS
5 perc
bencemacska
@sgl: Igazad van. Én úgy számoltam, mintha naponta kapott volna az ellenzék 5 percet! Pedig négy év áll szemben az 5 perccel. Bár tavaly több ellenzéki pártvezető is bemehetett!
bencemacska
@Aki Én: Igazad van, már számolni is elfelejtettem! Úgy számoltam, mintha naponta kapott volna 5 percet az ellenzék!
A tudatalattim már ekkora aránytalanság ellen is tiltakozott, a valódit be sem fogadta!
kereső
@sgl: Mit számolgattok? A fideSs és orbán permanensen kampányban van húsz éve. Abból az emmuttnyocév közmédia szereplése is az övéké volt ellenzékben- a liberalizmus jegyében.
Málna
@Horizont: Te nem válaszoltál a kérdésemre. Kínodban terelsz, személyeskedsz. Tényleg mindig ez van. És a gyűlölködésed miatt van, amiatt nem tudsz gondolkodni. Hidd már el...
Málna
@Horizont: Ne idegeskedj. Inkább tanulj belőle végre.
Csizmás Kond
...nem győzik nyalogatni a sebeiket...közben meg visszamorognak...
Málna
@Horizont: Nem azt mondtam,hogy tőlem tanulj, hanem a helyzetből. Amibe mindig belesodrod magad. Azt sem mondtam, hogy miattam kéne idegeskedned. Látod, mit tesz veled a gyűlölködés? Azt sem érted, amit mondanak neked.
csipetke
@Nyírfa: 23:42 De aztán a fidesznyákok váltottak, és azzal kampányoltak,hogy háború,és béke között kell választani. Pedig ez nettó hazugság,mert ki az a barom,aki a háborút választja? Tulajdonképp ezzel tudtak nyerni,és persze a sajátmaguk által írt választási törvénnyel,amibe 2012,azaz a megírása óta 300-szor nyúltak bele. Naná,hogy nem úgy,hogy az ellenzéknek legyen jó. Másrészt a körzethatárokat is úgy változtatták meg,hogy nekik jó legyen. Ezért írta az EBESZ,hogy se demokratikus,se tisztességes nem volt a választás. Nem is tudna orbán tisztességesen,becsületesen játszva,hazugságok nélkül választást nyerni. Meg lehet nézni Ukrajnát, ahol Zelenszkij 73%-al nyert, és nem kellett hozzá csalás,és hazugság. Majd ha jön a rohadalmas nagy áremelés, akkor lesz meglep a fidesz szavazóknak,hogy a semmitérő fizetésük szarra se elég. mert itt az emberek nagyrészének igen alacsony a fizetése,nem beszélve a nyugdíjakról. Ráadásul elindították a jogállamisági eljárást, és ameddig orbán nem bizonyít,addig az eu-tól nemigen jön pénz,de a bazinagy kínai,és svájci hiteleket fizetni kell,amit orbán azért vett fel,hogy a választás előtt szórhassa a pénzt,mint a bolond pék a lisztet. Lesznek még itt cifra dolgok...Az a gond,hogy orbán,és a bandája pont leszarja,hogy ki miből vesz kenyeret, és egyáltalán tud-e venni. Ők urizáltak eddig is,és eztán is azt fogják csinálni. Mi meg szívunk
Nyírfa
@csipetke: 18.04

Sajnos, ahogy mondod. De kapcsolódva ahhoz a meglátásodhoz, hogy lesznek még itt cifra dolgok, én is úgy gondolom, hogy az a temérdek probléma, amit Orbán teremtett magának, az országnak, úgy fog a nyakába hullani, hogy nem marad a nyakán a feje.
Ezt várom. Tekintve, hogy jelenleg nincs hiteles ellenzékünk, nincsenek vezéregyéniségek, az a véleményem, hogy , amennyiben bekövetkezik az, amit logikusnak és törvényszerűnek tartok, akkor egy szakértői kormánynak kell felállnia, amely elkezd rendet tenni.
Hallottad, a pártjaink beülnek a Parlamentbe. Erre már nincs mit mondani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.