Ember legyen a talpán, aki a mai magyar politikában követni tudja mikor, kitől és hogyan kell megvédeni a gyerekeket. 

Új irányt vesz az ellenzék kommunikációja? Márki-Zay Péter a Fidesz hangján nyilvánult meg

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Most épp Márki-Zay Péter szólalt fel a Fidesz azon intézkedése ellen, amelynek köszönhetően az egyetemi felvételinél többet jelent majd az önkéntes sorkatonai szolgálat, mint a nyelvvizsga. (Ami többek között komoly esélyegyenlőségi kérdéseket is felvethet a továbbiakban, hiszen a katonaságban tradicionálisan több a férfi, mint a nő.) 

Így fogalmazott: 

Védjük meg a gyermekeinket, hogy ne küldhesse őket Orbán golyófogónak Ukrajnába!

Ez a narratíva kísértetiesen hasonlít a Fidesz gyermekvédelmi népszavazásnak csúfolt, "védjük meg a gyermekeinket" szlogenjére, vegyítve azt némi "Magyarország kimarad a háborúból" felhanggal. 

Felmerül tehát a kérdés, hogy a vasárnapi választásokon csúfosan elbukó ellenzék a jövőben a Fidesz nyelvezetét átvéve kívánja-e folytatni a politizálást.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, vajon bejön az általam már régóta ""Orbán téglájaként"" történt jellemzés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
Nem gondoltam, hogy MZP mélyebbre is tud süllyedni, mint a kampányban megeresztett zagyvaságai. És igen! :D
Ez valami rossz vicc. Semmit sem tanultak, fogalmuk sincsen, miért kaptak ki ennyire. :D
2026: Fidesz 4/5.
:D
Nyírfa
Aszta, Gyerekek! Márki úgy Gyurcsányozik, hogy a fidesz beáll hozzá inasnak. Szerinte miatta úszott el a győzelem, mert milliók menekültek - értitek?, milliók, és menekültek! - el az ellenzéktől, na , és , miért? Mert Gyurcsány!
Hát, menjen Márki-Zay Péter oda, ahová én most nagyon gondolom, és tartson vele Karácsony, mert, ha valakit seggbe lehet rúgni a történtekért, akkor először őt, és NEM KICSIT!
Márki elkérte Kocsis Mátétól Orbán telefonszámát, hogy beszéljen vele:ha már a vita nem jött össze, nehogy már ne legyen kénytelen meghallgatni őt. Jobb belátásra bírná gazdasági kérdésekben...ez valami egyéni akció, vagy milyen minőségben adna tanácsot a miniszterelnöknek? :D:D
Lehet, hogy befogadják a fideszbe - vagy visszafogadják? - hadd kapjon gutaütést a komplett ellenzék: ezt is kinézem belőlük.
Tudtommal nincs megbízása sem tőlünk, választóktól, sem a hat párttól, hogy intézkedjen. Ugye, mondtuk, hányan mondtuk, hogy Márkival egy kicsi Orbán készül felnőni a hatalomátvételhez. De alávetettem magam a kollektív akaratnak, a várt, a vélt győzelemért Márkit is le kell nyelni.
Ja: Van képe azt is állítani, hogy sem Karácsonnyal, sem Klárával nem jutottunk volna még ilyen eredményre sem. Gergely egy tedd ide, tedd oda ember, el lehet küldeni cigarettáért, de Klárának lesz ehhez a kijelentéshez - is - néhány szava.
lampa laz
Gyűlölöm az összes politikust kivétel nélkül. Ez az összefogás egy hatalmas csalódás lett, amit nem ilyennek képzeltünk el. Az előválasztások után ahelyett, h 'felszántották' volna az országot, eltüntek a pcsába hónapokra. A programjukat késve hozták össze, azzal már kampányolni sem tudtak, csak a napi blődségekkel amit a fidesz abban a pillanatban lecsapott. Erőtlen, semmit mondó, szar volt az egész kampány, senkit sem tudtak se meggyőzni, se megszólítani. Akik szavazták rájuk, kizárólag a változás reményében tették... hátha..
kronos3000
Ez egy idióta. Én már régen is arra gondoltam hogy valójában ov trójai falova.
terlasz
"kitől és hogyan kell megvédeni a gyerekeket."
Nem olyan bonyolult ez: A Kaleta-féléktől mindenképpen, de gyakran a saját szüleiktől is.
ómió
Na, de Maki efftárs! Ez a hazudozás még mindig a saját hangod! Már azt se ismered fel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.