A Magyar Közútkezelő hídjainak karbantartását kell elvégeznie.

A Hírklikk cikke szerint a Magyar Közútkezelő hídjainak karbantartását nyerte el Mészáros Lőrinc öccsének érdekeltségében álló cég két évre, a keretösszeg 70 százalékának lehívására pedig kötelezettséget vállalt az állami cég. 

Hárommilliárd forintos tenderen lett nyertes Mészáros Lőrinc öccsének érdekeltsége

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közbeszerzést 3 milliárd forint (plusz áfa) értékben írta ki a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. a kezelésében álló hidak karbantartására, ez az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent hirdetményből derült ki. A megrendelő állami cég a keretösszeg 70 százalékát biztosan lehívja, ez áfa nélkül 2,1 milliárdot jelent – állítja a lap.

A cikk szerint a megbízás két céghez, az erdőkertesi Egomax Kft.-hez és a Mészáros János érdekeltségében lévő Híd-Tám Kft.-hez került, a két cég konzorciumban pályázott EH Konzorcium 2022 néven. Mészáros János a lap szerint Mészáros Lőrincnek az öccse. 

Az eredményhirdetésből az is kiderült a Hírklikk szerint, hogy a kiíró tájékoztató jelleggel azt rögzítette, hogy a keretszerződés időtartama alatt a gépjármű által használt közúti hidak felújítására irányuló eseti megrendelések minimálisan tervezett mennyisége 150 darab lesz. 

A lap utal a 24.hu korábbi cikkére, amely szerint a Híd-Tám Kft.-t 2016 márciusában vette meg Mészáros János, aki sokáig a nagy testvér alvállalkozójaként tűnt csak fel. 2019-ben viszont felívelt a társaság helyzete, az első jelentősebb közbeszerzést akkor nyerték el, ami a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljárójának befejezését jelentette, 2 milliárd 488 milió forintos értékben. A cég a Magyar Közút karbantartási tenderein sem most nyert először, hanem ugyancsak 2019-ben – írja a Hírklikk. Akkor 36 hónapra szerződött az állami vállalat a céggel nettó 3 milliárd forintért, most két évre szól a megbízásuk ugyanennyiért, illetve a keretösszeg kimerüléséig. 

"Mészáros János már alanyi jogon is sokat kaszált cégeiből. A koronavírus okozta válság első évében összesen 693 millió forint osztalék kifizetést szavaztak meg Mészáros János három nagy cége, a Pegazus Trade Kft., a Herceghalom Interat Zrt. és a Híd-Tám Kft. 2020-as nyereségéből. A tavalyi adatok még nem állnak rendelkezésre"

- olvasható a cikkben.

Forrás: hirklikk.hu, 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@namihami: A kérdőjelet a mondat végén máig se ismered? Ha felismernéd, talán kevesebb hülyeséget kérdeznél! Ha meg másik pályázó is lett volna, aki összességében kevesebbért ajánlotta volna ugyanazt megvalósítani, akkor - ezek a tenderek már csak ilyenek - az nyerte volna! És még kamu duma se kéne melléje!
namihami
@ómió: ""Ha meg másik pályázó is lett volna, aki összességében kevesebbért ajánlotta volna ugyanazt megvalósítani, akkor - ezek a tenderek már csak ilyenek - az nyerte volna!""
Ez bizony így igaz??? (és itt valóban jogos az általad hiányolt írásjel)
Mert még egyetlen olyan se volt soha, amelyiket a Fidesz megfelelő szerve által kiírt, majd visszavont és a már újonnan kiírandó tender speciálisan a haverre tipizált lett volna? Még nem hallottunk olyan tenderről, amit nem az olcsóbb vállalkozó nyert, de a végén mégis a ""mészáros"" vitte el? Sőt, még a végén meg is nyomta az árat. (csak egyetlen példa: Úszó VB---a tízszeres záróösszegnél tart és még nincs vége)
ómió
@namihami: A helyzet az, hogy ráhazudni mindenre igen akkurátusan tudtok mindent! Csakhát a jogorvoslat helye nem ez, hanem a bíróság meg az EU. Talán ott kéne próbálkoznotok.
namihami
@ómió: Ez a bizonyos magyar(független?---haha) bíróság?
A nemzetközi pedig? ""majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot""
Látod, ahol kell és indokolt, ott azért nem ismeretlen a kérdőjel a számomra.
ómió
@namihami: Miért? Csak akkor független a bíróság, ha nektek, bolsiknak ad igazat? 90. óta ilyen "hiátusotok" is van? Kádár efftársatokat még nem reinkarnáljátok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.