Ahogy arról korábban beszámoltunk, Nagy István, agrárminiszter azt mondta, hiába riogatja a gazdákat Bige László, biztosított a belföldi műtrágyaellátás.

Mészárosék is kifogytak a műtrágyából, de az agrárminiszter szerint Bige csak pánikot keltFotó (illusztráció): Műtrágyát eresztenek egy Accord Optima típusú vetőgépbe az Orosfarm Zrt. területén, Orosháza határában 2013. április 15-én. Több hetes késéssel megkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkálatok. MTI/Rosta Tibor

Prillezett pétisó árualapunk elfogyott, kérem, ne küldjenek további rendelést. Köszönjük megértésüket!

- ezzel az egyenszöveggel küldött körlevelet az Agrolink Zrt. a hozzájuk forduló, mezőgazdasági termelőket kiszolgáló kereskedőknek.

A levél küldője, az Agrolink Mészáros Lőrincnek, a miniszterelnök felcsúti multimilliárdos barátjának az érdekeltsége, a termelők alapanyagellátására és a termelés finanszírozására létrehozott agrárintegrátor – írja a 24.hu.

Korábban a Mészáros-cég a hatósági össztűz alá vett, hűtlen kezeléssel és vesztegetési pénz elfogadásával vádolt Bige László érdekeltségétől vásárolt nagyobb mennyiségű műtrágyát.

A kiküldött levél alapján azonban úgy tűnik, máris kifogyott Mészárosék készlete. A lap kereste az Agrolinket, mi okozza a hiányt, mikor és mennyiért lehet náluk megint nitrogénműtrágyát kapni, de a cikkük megjelenéséig nem válaszoltak nekik.

A műtrágyakirályként is ismert Bige László drámai képet festett az ATV-ben a helyzetről, szerinte ha még egy hónapig tart az orosz-ukrán háború, a duplájára emelkednek a gabonaárak. A magyar műtrágyapiac 50-60 százalékát lefedő Bige csoport nemrég jelentette be, hogy felfüggeszti a műtrágyaalapanyag, az ammónium-nitrát gyártását, műtrágyát még a hét végéig gyártanak. Napon belül 100-250 euró között mozog a gáz ára, ehhez nem tud a műtrágyagyártó alkalmazkodni

– indokolta a lépést Bige.

Elmondása szerint a 60 ezer tonnás hazai piacra szánt készletüket hét nap alatt szétkapkodtak, már csak néhány ezer tonna van belőle.

Azt tanácsolta a gazdáknak, hogy minden műtrágyát vegyenek meg, az összes importot is, mert beláthatatlan árak lesznek. 

Nagy István agrárminiszter erre azzal tromfolt, hogy baloldali milliárdos kijelentéseivel ismét csak pánikot kelt és ezzel ismételten tovább akarja srófolni a műtrágya árát.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A mezőgazdasági miniszter egy agyatlan orbán seggnyaló barom, ha nem érti, hogy a műtrágya gyártáshoz gázfelhasználás is szükséges. Az ilyen totál hülyéket az OPNI-ban vagy a pszichiátrián kellene kezelni és nem minisztériumot vezetnie! Az ilyen szellemi fogyatékosok miatt áll itt az ország, mint az EU sereghajtója és az ilyenek ugatnak!
Néro
Nem Nagy ez a Pisti csak egy piti Fityma. Pofázáson meg a lopáson kívül semmihez se értenek.
Eladott Ország
A mezőgazdasági miniszter egy agyatlan orbán seggnyaló barom, ha nem érti, hogy a műtrágya gyártáshoz gázfelhasználás is szükséges. Az ilyen totál hülyéket az OPNI-ban vagy a pszichiátrián kellene kezelni és nem minisztériumot vezetnie! Az ilyen szellemi fogyatékosok miatt áll itt az ország, mint az EU sereghajtója és az ilyenek ugatnak!
CsipkeRózsa
Egy miniszternek nem az a dolga, hogy személyeskedjen, inkább oldja meg a kialakult helyzetet.
Eladott Ország
Az elfogadott fideszes "beszolgáltatási" törvény egy újabb lépés a totális diktatúra, a jegyrendszer és a fejadagok sivár világa felé. A nagy cégeknek ugyanis a lejárati idő előtt az élelmiszereket kötelezően be kell szolgáltatni Magyarországon egy fideszes nagyvállalatnak. Ez gyakorlatilag rekvirálás, amit háborús körülmények között lépnek csak meg egyes kormányok. Magyarországon az 50-es években volt ez "divat". Orbánék ezzel a totális politikai és média-hatalom után immár totális gazdasági hatalomra is törnek. Európa nem tűrheti tovább ezt a gyalázatos, korrupt és jogtipró ámokfutást! Orbán is rekvirál mint Rákosi.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/268010454_1248797412266830_2412890147795997834_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=jY4pIdN7_fIAX8Ofoqp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8fQGzC5y5F11wdHjm_6n3GJ_w8PYH54EVvyOJMnHqYWQ&oe=62393654
teuton
Ok, akkor nem panikkeltes, ha a mini szter mondja. De hany 1000 tonnat tud ö szallitani 30 napos hataridövel??? Ja, csak pofazni tud a papagaj...
ómió
Sebaj! Bige efftárs majd kartellez nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.