Egyetlen kérelem szólt a végeredmény ellen, ezt a Kúria ma elutasította. 

Jogerőre emelkedett az április 3-i választás végeredményeOrbán Viktor/Facebook

Az április 3-ai választás egyéni választókerületi eredményei április 12-ére mindenhol jogerőssé váltak – adta hírül az MTI. A Nemzeti Választási Bizottság pedig – miután valamennyi jegyzőkönyv a rendelkezésére állt – csütörtökön megállapította az országos listás eredményt, azaz hogy az egyes országos listák hány mandátumra jogosultak és hogy az országos listákról mely jelöltek jutottak mandátumhoz.

Az NVB határozata ellen egy napon belül lehetett jogorvoslatot benyújtani, az egyetlen felülvizsgálati kérelmet a Kúria szombaton el is bírálta.

Ahogyan mi is írtunk róla, a Mi Hazánk Mozgalom azt kérte felülvizsgálati kérelmében, hogy a bíróság változtassa meg az NVB határozatát, és rendelje el a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazatainak újraszámolását. A Kúria szerint azonban a felülvizsgálati kérelem nem alapos, így azt elutasították.

Az NVB országos listás eredményt megállapító határozata tehát jogerőre emelkedett. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eredménymegállapításhoz kapcsolódó valamennyi döntés jogerőssé vált, azaz kialakult a választás jogerős végeredménye.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Churchill szavai szerint: "Ez még nem a vég, még csak nem is a vég kezdete, sokkal inkább a kezdet vége". "Csak azért, mert 3 millióan Orbánra szavaztak, még nem szabad úgy gondolkodni, hogy az lesz ebben az országban, amit a többség akar, és kész. Még csak többségről sem igazán beszélhetünk, hiszen 8 millió szavazásra jogosult emberből, mindössze 3 millióan szavaztak a Fideszre, tehát 5 millióan – vagyis a többség – nem. Ettől függetlenül továbbra is megtarthatja a Fidesz a kétharmadot és azt az érzést keltheti az emberben, hogy az ő véleményük kell, hogy meghatározza ennek az országnak a működését. Igen ám, de a dolgok nem így működnek, hiszen még ha 3 millió ember fel is hatalmazta az Orbán-kormányt arra, hogy tovább lopják az államvagyont, azért ezzel messze nem értett mindenki egyet."
rokker33
@Shikari: Nem baj szép eredményt értek el így is! 2026 ban a Fidesz után ők lesznek a 2. legnagyobb párt a 3. a kétfarkúak lesznek és a végén ott lesz a Gyurcsány féle összefosás párt is a 8=10 mandátumával karigerivel aJákobbal meg azzal a Zajos csávóval :)
magyar1
@Eladott Ország: Sokan el sem mentek szavazni, ami azt is jelenti, hogy elégedettek voltak vagy kiábrándultak el elmúlt 35 év politikájából és vezetéséből, mert kezdetben a középréteg csúszott le utána meg már az alsó maradék még szegényebb és kiszolgáltatottabb lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.