Szűcs Gábor Róbert egykori diplomata, tragikusan keserű nyílt levelet írt egy volt kollégájának. A valódi és jogos aggodalom hangján kelt levél alighanem minden magyar demokrata lelkéből szól. Érdemes végig gondolni.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mitől is Kádár-szerű? Attól, hogy Orbán eljátssza a nép hátizsákos, egyszerű fiát, hogy üldözi, kicselezi a multikat, hogy beszól a nyugati kapitalizmust megtestesítő Brüsszelnek, miközben nélküle le lehet kapcsolni a villanyt?
Mitől, a jó isten áldja meg a szerzőt?!
Nemcsak történelmietlen, de ugyanolyan demagóg gondolat ráhúzni a Kádár-érát az Orbán-rezsimre mint amilyen hamis, leegyszerűsített , populista paneleket használ Orbán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: 9.04

Igen, de a cím a "hangadó", ami gondolati irányultságot mutat.
Nyírfa
@Horizont: 08.51@sgl: 9.21

Mind a kettőtöknek megvan az igazsága.
@Horizont: nak abban, hogy a kevésbé tájékozott, gyermetegebb mentalitású emberek vezetőt igényelnek, egy emberként megjelenő kisistent, aki irányítja az életüket. Ebben a szerepjátékban a magyarság élen jár.
@sgl:nek pedig abban, hogy ezt a populista, autoriter vezetés egy az egyben ki is használja. Amikor Orbán mimagyarokozik vagy a néplelket emlegeti, a nemzet és a család védelméről szónokol , az mind iskolapéldája az államvezetés hatalmi játszmájának.
Nyírfa
@Horizont: 09.57

Így igaz. S mivel egypártrendszer volt, jogilag nem is tévedtek.
Tény, hogy azok helyében sem szerettem volna lenni, akiktől nemes egyszerűséggel elvették a tulajdonaikat, gyárakat, földeket, bármit, társbérletté nyilvánították a lakásaikat, és volt ÁVH, Recsk...sok-sok visszaélés, ami '56-hoz vezetett.
Közben azért felépült az ország.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nagyon buta az aki azt hiszi hogy ő nincs megvezetve.
Nyírfa
@sgl: 11.57

Ritka józan, tárgyilagos gondolatmenet azokról az időkről, amelyek sok sérelmet hagytak maguk után.
A Horthy-éra kegyeltjei számkivetettek lettek, a középosztály mint szükséges rossz a megtűrt kategóriába került, a szegényeknek viszont paradicsomot jelentett már a Rákosi-időszak is. A parasztok boldogan osztották a földet, amit szinte azonnal elvettek tőlük a téeszesítéssel. Piszok nehéz évek voltak, romok mindenütt, és be kellett indítani a helyreállítást, a gazdaságot.
Nyírfa
@Horizont: 11.39

Az esélytelenek nyugalmával nézem a történéseket, amióta kidühöngtem magam. Elfogadtam, hogy ebben az országban a faék egyszerűségű emberek vannak többségben, nem nagyon, csak annyival, hogy ne lehessen a demokráciát napirendre tűzni. Ki kell rá éheztetni a népet. Majd, ha már nyilvánvalóvá válik, hogy retardáltaknak nézte és a végsőkig alázta őket a kormány, akkor lesz mitől félnie az Orbán-kompániának.
Az első lépés, hogy Brüsszelből ne jöjjön a pénz. A többi magától is bekövetkezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.