A szakszervezet a levélben azt is megírta, hogy több kormánypárti képviselő is azon az állásponton van információik szerint, hogy rendezni kell a tanárok helyzetét.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) egy hétfő este közzétett nyílt levélben (melyet a miniszterelnöknek címeztek) tartja szükségesnek a különálló oktatási minisztérium létrehozását, amely az oktatás minden területét – óvodától a felsőoktatásig – összehangoltan tudja képviselni - olvasható a hvg.hu cikkében.

Nyílt levélben jelezte a PDSZ Orbánnak, hogy szükség van az önálló oktatási minisztériumra

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A szakszervezet információi szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség "több tagja is nyilvánosan hangot adott annak a véleménynek, hogy valóban szükséges és nem tűr halasztást a pedagógusok helyzetének, életkörülményeinek javítása, beleértve az anyagi megbecsülést, a munkaterhek csökkentését, a független értelmiségi lét feltételeinek megteremtését."

A cikk szerint a levélben arra is kitértek a tanári érdekvédők, hogy az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, a kormány eddigi struktúrájában nem igazán volt gazdája az oktatásnak, és emellett "nem volt olyan kompetens vezető, aki szakértelmével és elhivatottságával kellőképpen tudta volna a jövő szempontjából talán a legfontosabb ágazat érdekeit érvényesíteni."

A PDSZ a nyílt levélben arra is felhívta Orbán Viktor figyelmét, hogy jelentős béremelés és a muknaterhelés csökkentése nélkül nem lehet orvosolni a tantestületek elöregedését és a létszámok drámai csökkentését.

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Érthetetlen, hogy miért pont két egy nemzet sorsát meghatározó területet pont nem hajlandó fejleszteni Orbán. Hisz az oktatás biztosítaná, hogy sikeres vállalkozók képzett munkaerőt alkalmazhatnak és az egészségügy pedig arról gondoskodik, hogy minél kisebb kiesés legyen a munkaidőben. És pont erre a kettőre tojik magasról a csúti
Németh István
A pdsz az oktatóinak a nevelésével foglalkozzon, mint érdek képviselettel és alapvetően ne uszítson! Ha felnő ehhez a feladathoz lehetnek igényei! DE NEM ŐK SZARTÁK A SPANYOLVIASZT SEM! Azért akarnak minisztériumot, hogy a sok lógós moslék kommunista pártkatonáikat tudják delegálni, beépíteni a kormányba - ezzel lehetőleg zavart kelteni a vezetésbe nem kevésbé lefejni a semmittevők béreivel is az országot! - a szakszervezet menjen a büdös kommunista kurva elődjeihez!
Gazella
@human: zsirhajnak buta emberek kellenek akik vakhithien szavaznak ra.
kereső
Tegnap dicsérte meg orbán a tanárokat, a fiataloknak szóló üzenetében. Nem elég az?
ómió
Ja! Meg a havi egyszeri "sztrájkra"! Főleg fizuemelés után!
human
@KisTehen: Rendszergazda voltam a közoktatásban. Tudom hogy működik ez. Először is piaci árhoz képest duplán túlrazott laptopokat kapunk, amin valaki nagyon sokat keres. Tuodm, mert ilyenkor az átvételi listán az eszköz értéke is ott van. Másodsorban nem oda kerülnek ahova papíron szánták őket. Papíron mondjuk az van, hogy nyelvstúdiókba kerülnek. Holott maga a nyelvstúdió is csak papíron létezik. Ugyanolyan tanterem, mint az átkosban volt. Jó esetben van már benne egy lapos tévé. A laptopok valójában a tanárokhoz kerülnek a már rég tönkrement vagy elavult laptopok helyére, mert a javításra, cserére nem ad pénzt a fenntartó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.