Semjén Zsolt Simicskó István most megválasztott frakcióvezetővel közösen tartott sajtótájékoztatót.

Az új kormányban nem lesz Paks-miniszter, Semjén Zsolt maradhat miniszterelnök-helyettes
Semjén Zsolt, a párt elnöke a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-választásának eredményéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2022. április 26-án. MTI/Máthé Zoltán

Az ATV megkérdezte: felkérte-e már Orbán Viktor miniszterelnök miniszteri posztra, a KDNP-nek mennyi kormányzati szereplője, minisztere, államtitkára lesz, és nekik volt-e valamilyen saját kérésük a kormányalakítást illetően.

Miután a Szentatyánál voltunk Rómában, az örök városban, egy szövetségi megbeszélést folytattunk, Orbán Viktor mint a Fidesz elnöke, és én mint a KDNP elnöke. A miniszterelnök úrral áttekintettük a következő kormány szerkezetét, struktúráját

- válaszolta Semjén Zsolt, aki a kormányalakításról azt mondta egy kormány szerkezete úgy áll föl, hogy mindig vannak különböző nagy kihívások az adott korban, egy gazdasági válság, a járvány, a háború.

Általában nem is egy ilyen nagy kihívás van, és nyilván ennek megfelelően kell kialakítani a kormányzat szerkezetét és a kormányzat szerkezetéhez kell megtalálni a megfelelő személyeket.

Annyit mondhatok, hogy miniszterelnök úr a kereszténydemokraták teljesítményével maximálisan elégedett volt és ezen beszélgetés alapján azt is mondhatom: a kereszténydemokraták elégedettek lehetnek a következő kormányban betöltött helyekkel

- tette hozzá Semjén Zsolt az ATV kérdésére.

De, mint fogalmazott, most sem alkotmányos, sem ízléses nem lenne, ha bármi mást mondana, hiszen ez Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak a kompetenciája, hogy a kormányának szerkezetét és a névsorát ismertesse.

Más forrásból arról tájékoztatták a őket: Semjén Zsolt biztosan miniszter marad, és miniszterelnök-helyettes az új kormányban. Viszont Süli János már várhatóan nem lesz Paks-miniszter, mert az ötödik Orbán-kormányban a most legvalószínűbb forgatókönyv szerint nem lesz külön ilyen “tárca”, a Paks2 beruházás egy nagyobb minisztériumhoz kerülhet.

Forrás: ATV.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@ómió: Régen eltapsolták a lóvét,,te agyatlan..Azért is nem kell már hozzá Süli nertárs.. Hülye vagy.
ómió
@Clavigo: Már megint a lóvéeltapsolós bolsi önmagatokból indulsz ki? Másképp nem megy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.