A miniszterelnöki megbízottként dolgozó Giró-Szász Áron az alapítója az Axióma nevet viselő cégnek és alapítványnak, bár külső szemlélőként semmi sem köti őket a kormányhoz.

Így toboroznak embert a fideszes politikai kommunikációhoz – új időszakba lép az Axióma alapítvánnyal a kormány

Az Átlátszó számolt be arról, hogy nem tudni az egyaránt mínuszos szervezetek közül melyik és milyen forrásból készítette a Novák Katalin családügyi minisztert szerepeltető, emancipációellenes videót.

Az Axióma fellépése a fideszes politikai kommunikáció új időszakát jelzi.

Keressük azt az újságírói tapasztalattal rendelkező leendő kollégánk, aki szívesen csatlakozna

- írják a feladott álláshirdetésükben, melyben önmagukban az ország egyik legdinamikusabban növekvő videóújságíró csapatához.

Az új ember feladata az lenne, hogy videós anyagokat készítsen kis csapatban a kreatív koncepció megalkotásától a teljes megvalósításig, illetve az interjúk készítse is a feladatkör része.

Nem világos, hogy mégis miből van minderre pénze az Axiómának. Nyilvános adatok a 2019-es pénzügyi évről hozzáférhetőek, de ezek a videós brandhez kapcsolódó egyik szervezetről sem festenek rózsás képet

- számol be róla az Átlátszó.

Szerintük az ideális jelölt dolgozott már médiumnál legalább 1-2 évet szerkesztőként/újságíróként és folyamatosan tájékozódik a világban zajló eseményekről.

A hirdetéssel és a neten fellelhető információkkal már egyértelműen körvonalazódik az, hogy az Axióma feltűnése a Fidesz-barát politikai kommunikáció új kelléktárát is jelzi.

A szervezetnek hivatalosan semmi köze a Fideszhez vagy a kormányhoz, a szájton annyit írnak magukról:

olyan magyar fiatalok [vagyunk], akik hisznek abban, hogy vannak a világban eredetüknél fogva jó, igaz és szép dolgok, amelyekért érdemes küzdeni.

Ezek mégis remekül interpretálhatóak a Rogán által felépített állami propagandába.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
axióma = Alaptétel, alapigazság, aminek hitelességét senki nem vonja (esetünkben vonhatja) kétségbe!!!
Így az, hogy:" A miniszterelnöki megbízottként dolgozó Giró-Szász Áron az alapítója az Axióma nevet viselő cégnek és alapítványnak, bár külső szemlélőként semmi sem köti őket a kormányhoz" többszörösen (nem csak az alapitó okán) okafogyott!! =))
ómió
Szóval, ez a "jó, igaz és szép dogok" egyből kizárta az efftársi kötődést? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.