Jogerősen pert vesztett Kárász Róbert a 24.hu újságírója ellen, aki megírta, hogy vándorolnak az MNB támogatásai a műsorvezető privát cégébe. Kárász ezt annyira fájlalta, hogy feljelentést tett, majd magánvádlóként vitte végig az ügyet.

Kárász Róbert pert vesztett a 24.hu újságírója ellen

MTI Fotó: Mohai Balázs

A lap egy oknyomozó cikkben tárta fel, hogy a Kárász-féle Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány 2018-2019-ben 40 millió forintos támogatást kapott a Matolcsy-féle MNB-től. A lap szerint a jegybank olyan rendezvényeket is támogatott az egyszemélyben Kárász által vezetett alapítványon keresztül, amiket Kárász saját vállalkozása, a GAP rendezett. A kapott, több tízmilliós támogatást pedig „többek közt szoftverekre, nyomtatókra, kamerákra, monitorokra, számítógépekre, utazási költségre, könnyűzenei fellépőkre, mikrofonra, objektívekre, bútorokra, kiadványokra, rajzpályázatra és PR-ra fordította, olykor igen nagyvonalú honoráriumot kipengetve”.

A pénzköltés jellegét talán az illusztrálja a legjobban, hogy az alapítvány azt állította a 24-nek, hogy csak 2018-ban 4,5 millió forintot költöttek el lufikra.

Kárász Róbert a jó hírnevének megsértése miatt perelte be a lap kiadóját, magánvádlóként pedig feljelentette a cikk szerzőjét, Nagy Gergely Miklóst. Az ügy egyik érdekessége az volt, hogy Kárász nem tagadta, sőt el is ismerte, hogy a cége tényleg kapott megrendeléseket az általa vezetett alapítványtól – ezt később a bíró is megemlítette – mégis pert indított az újságíró ellen. Úgy, hogy mindeközben nem kért helyreigazítást a cikk miatt.

A büntetőügyben azonban első fokú, mind a másodfokú bíróság is úgy találta, hogy a Kárász által sérelmezett cikk állításai valósak és tényszerűek. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság által meghozott, majd a Fővárosi Törvényszék által helybenhagyott ítélet egyenesen úgy fogalmazott, hogy a cikk tényállításai valósághűek, és még a magánvádló által is elismertek.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Kárász, Kárász. Nyitott szájjal a f erdőbe? Tanulhatnál a főnökeidtől. Ők azért nem perelnek újságírókat, mert akkor papírjuk lesz róla, hogy csalnak, lopnak, hazudnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Kárász, Kárász. Nyitott szájjal a f erdőbe? Tanulhatnál a főnökeidtől. Ők azért nem perelnek újságírókat, mert akkor papírjuk lesz róla, hogy csalnak, lopnak, hazudnak.
Clavigo
Elkapcsolok,,ha meglátom ezt a csúszó- mászót...
Uriel
Fúj, de gusztustalan ez az ember. És mint kiderült, nem csak a külseje miatt unszimpatikus. A belsőleg rohad kifelé - ahogy az összes unszimpatikus embermás.
nezelodo
Robi az ATV Kósa Lalája... Pedig mennyit köszörülik. de nem lesz éles...
Baker
Megnéztem tegnap az ATV esti híradóját. Szemérmesen elhallgatták kollégájuk pézügyi stiklijét!
ómió
Jé! Ez a 24.hu elvétve még igazat is ír?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.