Az alig pár száz lelkes falu polgármestere után alpolgármestere is lemondott, a hétfői rendkívüli ülésen pedig a képviselőtestület is feloszlatta magát.

A botrányt az alpolgármester, Nahóczki László ténykedése robbantotta ki. A civilben az Egererdő egyik főerdészeként dolgozó Nahóczki ugyanis fogta magát, és elterelte a Bükki Nemzeti Park területén található Margit-forrás vizét. 

Hatalmas botrány: Szarvaskő alpolgármestere elterelt egy patakot, majd lemondott, és az egész képviselőtestület feloszlatta magát

Fotó: Nyitrai Zsolt/Facebook (Nahóczki László a kép bal szélén)

Ezzel sikeresen kiszárította a forrástól a közeli Eger-patakhoz vezető eret, amely több békafaj és védett foltos szalamandrák élőhelye volt.

A falu lakói a Szarvaskőben hallottam Facebook-csoportban durván felháborodtak a történtek láttán, a csoport egyik tagja gondosan dokumentálta is az esetet fényképekkel. Ezek nyilvánosságra kerülése után jelentették az esetet a Bükki Nemzeti Parknak, amely tovább adta a kormányhivatalnak, melynek munkatársai végül április végén vonultak csak ki a helyszínre.

A falubeliek szerint az alpolgármester csekély pénzbírsággal megúszhatja az egész ügyet.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ez Ady, XX. században megírt világa.
Csak Orbán nehogy szimatot kapjon, és elterelje a Dunát Hatvanpuszta felé.
Nyírfa
Ez Ady, XX. században megírt világa.
Csak Orbán nehogy szimatot kapjon, és elterelje a Dunát Hatvanpuszta felé.
verőce21
Majd átugrálnak a békák oda! Én is "elterelem" a patakot előttem, most kikövezett, rendezett, burkolt mederben folyik és ~20 m hosszan a telkemen...! :)
CsipkeRózsa
Még csak vizsgálat sem indult az ügyészségen?

Az első Orbán idején még csak az utak kiépítését oldották meg úgy, hogy a polgármester, ill. az o.gy. képviselő házáig készült el. Ezt az eljárást az Orbán 2, és Orbán 3. alatt is folytatták.
Toller Béla
Tényleg elképesztő, hogyan hat a hatalommámora az alantasabb elmékre ! Beleértve a miniszterelnököt is ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.