Gondoltam csak a kormányalakítás után jövök, de a helyzet valóban súlyos, a háború az energiabiztonságot is közvetlenül veszélyezteti, kezdte a rádióinterjút Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth adón.

Orbán: a bizottság elnöke megtámadta az európai egységet

Fotó: Facebook

Mint fogalmazott, az Európai Bizottság azt javasolja, hogy szüntessük meg az Oroszországból érkező olajszállítmányokat – írja a 24.hu.

Orbán szerint több baj is van ezzel.

Néhány hete egy uniós csúcson létrehoztunk egy konszenzust, ami figyelembe veszi, hogy az országoknak eltérő energiaszerkezete van és minden országnak szuverén joga, hogy milyen energiaösszetételben működteti az országot. Az Európai Bizottág javaslata felrúgja a Versailles-i konszenzust, ezzel megbontotta a Versailles-ban két nap alatt létrehozott európai egységet. Az EB elnöke megtámadta az európai egységet

– magyarázta a kormányfő.

Szerint a javaslat azért vérzik sok sebből, mert fittyet hány arra, hogy az európai országoknak különböző lehetőségek állnak rendelkezésükre. Akinek van tengere, az tud hajóval olajat szállítani.

Az átalakítás után egyébként az a kérdés is felvetődne, hogy mennyibe kerülne úgy az olaj. Orbán szerint ez azt jelentené, hogy 700 forintba kerülne a benzin és 800-ba a gázolaj.

Ez egy atombomba, amit le akarnak dobni a magyar gazdaságra

– ismételte el.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az EB elnöke megtámadta az európai egységet"

Röfögi ezt az örök provokátor... Mindenki szembe jön az autópályán...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
És az a sok birka meg beveszi amit a zsirháj pofázik. EU egysége sem most jött le a spanyolfalról.
kereső
@Béla333: Arra válaszoltam 09:11 kor. De ezeknek irhatsz akármit- a tények nem tények, csak az amit orbán mond, mindegy mit csinál- a lényeg amit mondott.
kereső
Megvétózni az olajembargót... most puffogjak rajta? Hogy micsoda mocsokság, meg csicskaság, meg... hagyjuk már ezt...
Néha a probléma az elvárással van, nem a tettel.
Például ha elmész a Kalahári sivatagba, nem várod el, hogy a busmanok késsel-villával egyenek, ugye?
Akkor miért várnád el a Fidesztől, hogy ne az orosz érdekeket képviselje? Miért várnád el Magyarországtól, hogy ne legyen a világ jelenleg legjobban lenézett gyilkos agresszorának a trójai falova?
"MeRT a BIdeN aZ mÁS?"
Miért várod el az egységsugarú választópolgártól, hogy széleslátókörű, a nemzetközi gazdaságot és geopolitikát egyaránt értő, kiérlelt véleménnyel szálljon szembe veled?
Csak azért, mert joga van szavazni és dönteni az életed felől még nem lesz képessége is rá.
Olyat vársz el, ami túlzás. Azt várod el egy békától, hogy repüljön és csodálkozol, hogy a béka fityiszt mutat neked a gólya szájában ülve, amikor azt kiáltja:
"A nagy testvér segítségével mégis csak tudok repülni, nem látod, majom?"
A baj az elvárással van. Feltételeztünk valamit Magyarországról: hogy európai, demokratikus ország, és az is akar lenni.
Ha elfelejtjük ezt a feltételezést és orosz gyarmatként tekintünk rá, a legtöbb feszültség elillan.
Nem lesz tovább rossz érzés, hogy a busman nem eszik késsel-villával. Nem lesz min csodálkozni, ha az oroszok érdekében megvétóznák az olajembargót."
Sámannus
Igen pohoskám csak az egyetlen hibája a dumádnak, hogy amikor a szád szélét nyalod mindig putyin űrgyűrűjén köröz a nyelved, ez tagadhatatlan. Az egész kormányod ránőtt a valagára más magyarázata nincs amit teszel azzl őt támogatod, és nekik osztod tovább a lét, nekünk abból semmi hasznunk nem lesz a büdös életben. Te pedig csak várd ki hogy mikor kúrnak seggbe mint az ukránokat, mert a sorsodat nem kerülheted el, az hétszentség..
teuton
@Maccska: Vagy analfabeta vagy, vagy bertrollnok, aki baromsagokat firkalgat, vagy teljesen hülye! A nemetek mar 12%ra szoritjak le az orosz olajimportot AZ EV VEGERE!!! O1G mennyire tornasszza le a 85%ot???
bence
@Béla333: ! Az rajtuk kívül kinek lenne még jó ?! Nem jó ötlet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok