Gondoltam csak a kormányalakítás után jövök, de a helyzet valóban súlyos, a háború az energiabiztonságot is közvetlenül veszélyezteti, kezdte a rádióinterjút Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth adón.

Orbán: a bizottság elnöke megtámadta az európai egységet

Fotó: Facebook

Mint fogalmazott, az Európai Bizottság azt javasolja, hogy szüntessük meg az Oroszországból érkező olajszállítmányokat – írja a 24.hu.

Orbán szerint több baj is van ezzel.

Néhány hete egy uniós csúcson létrehoztunk egy konszenzust, ami figyelembe veszi, hogy az országoknak eltérő energiaszerkezete van és minden országnak szuverén joga, hogy milyen energiaösszetételben működteti az országot. Az Európai Bizottág javaslata felrúgja a Versailles-i konszenzust, ezzel megbontotta a Versailles-ban két nap alatt létrehozott európai egységet. Az EB elnöke megtámadta az európai egységet

– magyarázta a kormányfő.

Szerint a javaslat azért vérzik sok sebből, mert fittyet hány arra, hogy az európai országoknak különböző lehetőségek állnak rendelkezésükre. Akinek van tengere, az tud hajóval olajat szállítani.

Az átalakítás után egyébként az a kérdés is felvetődne, hogy mennyibe kerülne úgy az olaj. Orbán szerint ez azt jelentené, hogy 700 forintba kerülne a benzin és 800-ba a gázolaj.

Ez egy atombomba, amit le akarnak dobni a magyar gazdaságra

– ismételte el.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az EB elnöke megtámadta az európai egységet"

Röfögi ezt az örök provokátor... Mindenki szembe jön az autópályán...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Az EB elnöke megtámadta az európai egységet"

Röfögi ezt az örök provokátor... Mindenki szembe jön az autópályán...
Béla333
Viktor! Léptesd ki az Unióból Magyarországot! Addig úgysem nyugszol... És a sok hülye maffiahívő is ezt akarja...!
Legyünk már túl rajta!
kereső
Az európai egységet te támadod folyamatosan putyin szája ize szerint- nem átallod a saját tetteidet másra kenni.
Feltűnt??- nem Brüsszelt mondott, hanem Európai Bizottságot. Hogy is van a MOL kiemelkedő első negyedéves nyeresége? Mi ujság a MET-tel?? Mit csáltál tizenkét évig putyán f@xának szopogatásán kivül az energia függőség felszámolásáért? Úgy van- semmit, sőt még szorosabbra fontad a hálót- a gazdasági függésből, mára már politikai függés is lett. Gratulálok- te "nagy szuverenitás" harcos. Eladtál bennünket az oroszoknak- remélem megéri nekedés Co.-nak.
Galway
@Béla333: Nagyszámú könnyűerkölcsű lánykáját a karmelita ablakán, na azt léptesse ki!
Nem az övé Magyarország és nem az övé az uniós tagság sem!
(2005-ben nagy nyugat-európai körútra mentünk, azt mondta a zuram, hogy a térkép szerint most jön a német határ, elhagyjuk Ausztriát. Mondtam neki, már megvolt, a bicikli út felett egy tábla jelezte. Aztán a svájci határon kiintettek egy román és egy bolgár autót előttünk, a szakadt Skodán a H elég volt ahhoz, hogy mehessünk tovább egy mosoly kíséretében. Hát én ennek az EU-nak vagyok a tagja. Két hete az apartman tulajdonosa Szardínián közölte, hogy valamit félreértett, a férjem születési helyét svájcinak nézte. Mert ha tudja, hogy magyarok vagyunk, nem foglalhattunk volna ott szállást.)
Qqberci
@Maccska: "Az Európai Bizottág javaslata"

Van tehát egy javaslat, de a kolostor malaca már pattog, mint kecskebogyó a deszkán...
Csizmás Kond
Szerintem a zunió a zoroszokkal tart...ki akarják nyírni az európai országokat...
Uriel
Na, meg van az új ellenség(kép)e Orbánnak: Ursula von der Leyen személyében
Ursula von der Leyen, kösd fel a gaty... a tangádat, mert a legnagyobb magyar paraszt (minden ősparasztok legnagyobbika) kipécézett magának.
Gauntlet
mondja az aki vétókkal bontja az egységet
Gauntlet
@Maccska: na egy újabb. ki vele: tudod e miről szól a liberalizmus. mit képvisel? kikhez szól?
Nessy
És nem szakadt le a stúdió teteje! Évek óta lassan nincs olyan javaslat, amit gyakran egyedül Orbán ne vétózna meg, vagy hűséges külügyére az Unióban, az ENSZ-ben. 27 állam egyetért, ő biztos talál valamit, ami ne "sértené a magyar emberek érdekeit"! Legalább is az övét és kegyenceiét!
kereső
@Maccska: Mi az a rengeteg dolog? De tényleg érdekelne. A libcsi-komcsi kormányok alatt az ország energia függése 60% körül volt, most meg 85-90 %. Komolyan azt hiszed, hogy dumával meg lehet ezt oldani? Jól, mondoid- nem csináltak semmit, mert orbán az általatok most annyira szidott usákok segitségével megfúrta a Nabucco-t, amely tényleg csökkentette volna még azt a 60 %-ot is. És nem a libcsi-komcsi kormány adóztatta meg külön adóval aa napelemeket, és nem ők hoztak törvényt a szélenergia tiltására. Tudtok mást is, mint visszafelé mutogatni? 12 éve orbán uralkodik- jól érzékeled, hogy nem kormányzást irtam,- és lónak a f@xát tudjátok felmutatni, azzal együtt, hogy az ország pária lett ezen idő alatt Európában- "különleges, mint a tejbetök". Olyan különleges, hogy nem derogál betartani a szabályokat, olyan különleges, hogy od@xarik az asztal közepére, utána meg kiabál takarióért. Olyan különleges, hogy a szövetségi rendszer, amihez még papiron tartozunk az az ellenség, az orosz agresszor meg az, akinek az érdekeit meg kell védeni. Micsoda kifacsart erkölcs nélküliek vagytok. Abból éltek, hogy tudtok visszafelé mutogatni- és állandóan kell egy aktuális "ellen"-ség, akire lehet köpködni.
ómió
Hát, hogy az elnök asszony hatékonyan fúrja, az biztos!
kereső
@Maccska: Én már nem irok, nem olvasok- "magyar nemes" vagyok. Ha valamit tudni akarsz- akkor keress rá te, és olvass utána te. Mondjuk tippet adhatok- g7, portfolio portálok, és külföldi lapok hirportáljai. Nem ajánlom a biztositómagazint, a bitcoinbázist, a mindenszót, a 888(csak tudnám, mit jelent a harmadik 8-as, mert az első kettőt tudom). Szóval innentől csak is és kizárólag a magam kedvére irogatok, nem érdekel, hogy mi volt 15 éve, mi volt 30 éve, sőt a tatárjárás és a török hódoltság sem érdekel, amennyiben visszafelé kell mutogatni az időben.
kereső
@Maccska: Majd akkor szólj, ha mindez múlt idő. És nem jövő idő- 12 év, az 12 év.
kereső
@Maccska: @Maccska: @Maccska: Arra irtam 09:11 kor.
kereső
@Maccska: Ehhhhhhhhhhhhhh. És már megint nem a lényegre koncentrálsz- mert ebben nem az olajbomba a lényeg, hanem az hogy orbán ismét teljes mellszélességgel putyin oroszorrszágát kivánja támogatni 26 európai országgal szemben., egy mondva csinált kifogással.
Béla333
@kereső: 09.18
A Macsek által beidézett cikk éppen egy éves. Ilyen szöveggel: "Magyarország Közép-Kelet-Európa gázkereskedelmi központjává válhat" feltételes módban.
Mint ahogy én is gazdag emberré válhatok, ha nagy összeget nyerek a lottón.
Ha nem nyerek, akkor úgy jártam. Ha Magyarország nem lesz gázkereskedelmi központ, akkor meg Magyarország járt úgy...
Gazella
És az a sok birka meg beveszi amit a zsirháj pofázik. EU egysége sem most jött le a spanyolfalról.
kereső
@Béla333: Arra válaszoltam 09:11 kor. De ezeknek irhatsz akármit- a tények nem tények, csak az amit orbán mond, mindegy mit csinál- a lényeg amit mondott.
kereső
Megvétózni az olajembargót... most puffogjak rajta? Hogy micsoda mocsokság, meg csicskaság, meg... hagyjuk már ezt...
Néha a probléma az elvárással van, nem a tettel.
Például ha elmész a Kalahári sivatagba, nem várod el, hogy a busmanok késsel-villával egyenek, ugye?
Akkor miért várnád el a Fidesztől, hogy ne az orosz érdekeket képviselje? Miért várnád el Magyarországtól, hogy ne legyen a világ jelenleg legjobban lenézett gyilkos agresszorának a trójai falova?
"MeRT a BIdeN aZ mÁS?"
Miért várod el az egységsugarú választópolgártól, hogy széleslátókörű, a nemzetközi gazdaságot és geopolitikát egyaránt értő, kiérlelt véleménnyel szálljon szembe veled?
Csak azért, mert joga van szavazni és dönteni az életed felől még nem lesz képessége is rá.
Olyat vársz el, ami túlzás. Azt várod el egy békától, hogy repüljön és csodálkozol, hogy a béka fityiszt mutat neked a gólya szájában ülve, amikor azt kiáltja:
"A nagy testvér segítségével mégis csak tudok repülni, nem látod, majom?"
A baj az elvárással van. Feltételeztünk valamit Magyarországról: hogy európai, demokratikus ország, és az is akar lenni.
Ha elfelejtjük ezt a feltételezést és orosz gyarmatként tekintünk rá, a legtöbb feszültség elillan.
Nem lesz tovább rossz érzés, hogy a busman nem eszik késsel-villával. Nem lesz min csodálkozni, ha az oroszok érdekében megvétóznák az olajembargót."
Sámannus
Igen pohoskám csak az egyetlen hibája a dumádnak, hogy amikor a szád szélét nyalod mindig putyin űrgyűrűjén köröz a nyelved, ez tagadhatatlan. Az egész kormányod ránőtt a valagára más magyarázata nincs amit teszel azzl őt támogatod, és nekik osztod tovább a lét, nekünk abból semmi hasznunk nem lesz a büdös életben. Te pedig csak várd ki hogy mikor kúrnak seggbe mint az ukránokat, mert a sorsodat nem kerülheted el, az hétszentség..
teuton
@Maccska: Vagy analfabeta vagy, vagy bertrollnok, aki baromsagokat firkalgat, vagy teljesen hülye! A nemetek mar 12%ra szoritjak le az orosz olajimportot AZ EV VEGERE!!! O1G mennyire tornasszza le a 85%ot???
bence
@Béla333: ! Az rajtuk kívül kinek lenne még jó ?! Nem jó ötlet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.